Kuinka moni täällä polttaa takkaa monena päivänä viikossa?
Nautitteko takan poltosta ja syöttekö/juotteko jotain polttelun yhteydessä?
Kommentit (14)
Tietenkin joka päivä...ainakin 3 pesää... mistä sää oot ? ESPANJASTAKO?
Aamulla lämpes takka, just vetäsin hiillokset leivinuunista. Kohta käyn kattoo lämpötilan. Oli se jo 100 astetta leivinuunissa pelkällä aamusella takan poltolla. Veikkaan nyt 200, kohos mittari jo 175..vielä nousee.. Kohta 180..
Meillä on kaksi kakluunia, lämmityskaudella poltan kummassakin pesällisen päivittäin. Huomenna voi olla, että tarvitsee kaksikin pesällistä. Ne on meillä ihan oleellinen osa lämmitystä, en juuri huvikseni enää tulta tuijottele (toisessa on lasiluukut).
Joka ikinen päivä lämmitetään puilla. Saadaan puut ilmaseksi omasta mettästä. Tai isäni mettästä. :) .sähköpatterit eivät ole edes meillä päällä. Ja nyt taidetaan polttaa vkoloppuna 2 kertaa eli aamu+ilta kun on luvattu niin kylmää. Viikonloppuisin usein aamupalaleivät ja kahvit kun takassa tuli ja joskus viikonloppu iltaisin juustoja + punaviiniä kun takassa tuli
Aikalailla joka päivä. Aamulla join kaffet takan ääressä. Huomenna puoliso saa lämmittää, itse olen töissä.
Ei takkoja kannata polttaa,polttakaa puita takassa mieluimmin.
En polta takkaa vaan lämmitän sen.
Polttaa takkaa? Onpa oudosti sanottu. Meillä lämmitetään takkaa tai laitetaan takkaan tulet. Takka o
ja leivinuuni ovat meillä jokapäiväisiä lämmönlähteitä. Kyllä me saatetaan joskus syödä samaan aikaan kun takassa palaa tuli.
onks tää takka joku uusi nimi jollekin vanhalle aineelle vai joku uusi huume?
Takka päällä ja juon kuumaa kofeiinitonta teejuomaa. Tällä viikolla joka päivä lämmitetty.
Tulee polteltua kylmillä keleillä jokusen kerran viikossa. Leudommilla ei viitsi, ettei kämppä lämpene liikaa.
Osin tuo on lämmityksen (kaukolämpö) tueksi ja halvennukseksi, mutta pääasiassa ihan vaan tunnelman ja mukavuuden vuoksi. Takan lämpö on ihanan pehmeästi hohkaavaa ja kääntäen se parin tonnin kivikasa olisi aika kylmä, jos tulta ei välillä pitäisi. Myös liekkien katselu on rauhoittavaa ja kyllä, monesti köllin siinä takan edessä viinilasi kädessä jotain napostellen. Se on vähän sellainen rituaali, mihin on kiva uppoutua tunniksi-pariksi.
M41
Suuri vuolukiviuuni lämpiää noin 200 kertaa vuodessa. Säästösyistä pakko, mutta kyllä yleensä nautinkin, mutta helmikuussa yleensä tulee jo kyllästyminen vastaan. Nyt kun sähkö on kallista, olen laittanut paljon ruokaa leivinuunin puolella myös.
Pakkaspäivinä pesällinen pari heti aamusta. Ihana juoda aamukahvia takkatulen loisteessa.
Jos on yli 10 pakkasta illalla samoin.
Joka päivä tulet takassa.
Lämpö mikä siitä tulee on ihanan pehmeä. Näillä sähkönhinnoilla, kun oikeasti lämmitettävä päivittäin, alkaa käydä työstä. Pitää suunnitella ja aikatauluttaa milloin ehtii lämmittämään. Vie kuitenki aikaa reilu 2h, ja pellit olis hyvä saada oikeaan aikaan kiinni ettei lämpö karkaa.
Ihan arkiruoka siinä tulee monesti samalla syötyä, tai vaihtoehtoisesti iltapala. Joskus viikonloppuisin saattaa olla tarjolla aamupala.