Miksi terveellinen ruoka on niin kuivaa?
Ainakin tuttavieni tekemä terveellinen ruoka on tosi kuivaa, kun eivät tee kastikkeita tms
Kommentit (10)
Ei ole. Minä teen erittäin maukasta ja terveellistä ruokaa ja syön myös muiden tekemää erittäin maukasta terveellistä ruokaa. Hyvät, laadukkaat raaka-aineet, rasvat ja mausteet tärkeitä. En ikinä suostuisi syömään jotain purkkitonnikala-jäävuorisalaatti-tomaattikimpale-kurkku-tyyppisiä terveellisiä kötöstyksiä, eikä onneksi tarvikaan. Mutta siis joillain on niin surkea mielikuvitus ja tieto ruoasta, että luulevat "terveellisen ruoan" olevan jotain tuollaista.
Aika monen liharuoatkin ovat kuivia. Usein juuri kastikkeiden tekotaito paljastaa, osaako oikeasti laittaa ruokaa vai ei. Se, että osaa keittää hiilarit ja paistaa proteiinia, ei ole vielä ruuanlaittotaitoa.
Joko ymmärrys terveellisestä tai ruoanlaittotaito on puutteellinen, jos ruoka on kuivaa. Kolmas vaihtoehto ehkä, että makuaisti on pilattu mäkkäri-ranskis-makarooni-makkara-ym. -ruokavaliolla.
En yritä syödä mitenkään terveellisesti, mutta inhoan kastikkeiden makua ja koostumusta. Tykkään kuivasta ruuasta.
Lorauta päälle hyviä öljyjä tai vaikka vettä. Terveellistä, eikä ainakaan kuivaa.
Voi ja kerma ovat terveellisiä :)
Palautin ruokavaliooni myös punaisen lihan terveyssyistä. Iho, hiukset, kynnet ja mieliala paranivat kohisten.
No ongelma on vaan tuttaviesi ruuanlaittotaidossa tai mieltymyksissä.
Noin muuten ei ole mitään syytä, miksi terveellisen ruuan pitäisi olla kuivaa, ellei itse niin halua.
Vierailija kirjoitti:
Koska siinä ei ole rasvaa. Piste.
Eikä se silloin ole edes terveellistä.
Jauhokastikkeet on turhia
Itse keitän esim paistin paistoliemen kasaan tai suurustan mukana hautuneilla kasviksilla jos haluan oikein terveellistä ja herkullista.
Kuivaa ruokaa ei tarvitse syödä. Esim äsken syömäni terveellinen keitto oli hyvinkin kosteaa:)