Jos jauheliha on paistettu viimeisenä käyttöpäivänä, niin voiko sitä syödä vielä seuraavana päivänä?
Eli jauheliha paistettu viimeisenä käyttöpäivänä, joka oli eilen. Uskaltaako vielä tänään syödä??? Tein siitä pizzan
Kommentit (14)
Pari kolme päivää menee vielä paistettuna vkp:n jälkeen.
Ei missään nimessä. Siihen voi kuolla.
Itse syön vielä yli viikonkin jälkeen.
Jos olet jäähdyttänyt suhteellisen nopeasti ja säilyttänyt kylmässä, niin voi sitä syödä.
Pitääkö paistettu jauhenliha pestä ennen käyttöä?
Voi syödä. Kunnolla paistaminen tappaa bakteerit. Kunhan lämmittää kunnolla.
Tottakai. Lihahan on ollut paistettaessa viellä tuoretta ja paistaminen tappaa bakteerit lihasta ja lisää käyttöaikaa. Paistaminen säilyttää pidempään lihaa. Paistettu liha kestää parisen päivää jääkaapissa, jos käsitelty hygienian mukaisesti.
Voi. Itse pidän rajana tuota yhtä päivää. En söisi kun väri muuttuu harmaaksi.
1313 kirjoitti:
Voi syödä. Kunnolla paistaminen tappaa bakteerit. Kunhan lämmittää kunnolla.
Joo mutta pitää muistaa, että bakteerit myös tuottavat myrkkyjä, eikä kuumennus niihin auta.
Vierailija kirjoitti:
Tottakai. Lihahan on ollut paistettaessa viellä tuoretta ja paistaminen tappaa bakteerit lihasta ja lisää käyttöaikaa. Paistaminen säilyttää pidempään lihaa. Paistettu liha kestää parisen päivää jääkaapissa, jos käsitelty hygienian mukaisesti.
Jauhelihaa ja lihakönttiä ei voi verrata keskenään.
Okei, otan riskin ja syön iltapalaksi.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Pitääkö paistettu jauhenliha pestä ennen käyttöä?
Helpompi pestä raakana niin voi laittaa pesupussissa pesukoneeseen.
Uskaltaa syödä