Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

anafylaktinen šokista kysyttävää

Vierailija
04.07.2010 |

Itsellä on käynyt muutaman kerran niin, että tiettyjä juttuja syötyäni kurkkuni turpoaa voimakkaasti, mutta palautuu kuitenkin normaaliksi aika äkkiä. Onkohan kyseessä ollut anafylaktinen sokki? Kävin allergiatesteissä, missä katsottiin yleisimmät ruoka-aineet, mutta mitään allergiaa ei todettu. Pitäisikö minun mennä vielä testeihin, missä katsotaan mahd. lisäaineallergiat?

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
04.07.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

sinulla on ollut voimakas allergiakohtaus, mutta sokkiin tuosta on pitkä matka

Vierailija
2/7 |
04.07.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taidan kuitenkin mennä laajempiin allergiatesteihin. Edellisestä kohtauksesta on jo aikaa, mutta haluan varmuuden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
04.07.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

vielä vain muuten voimakkaana allergiareaktiona. Allergiaoireiden ja sokin välissä on vielä anafylaktiset oireet, jotka eivät kuitenkaan etene shokiksi saakka. (Näihin kuuluu esim. verenpaineen lasku.) Mutta tietenkin selvittäisin allergiat, nuokin saattavat edetä vaarallisiksi.

Vierailija
4/7 |
04.07.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja tuntuu erikoiselle, ettei kukaan neuvonut menemään tarkempiin kokeisiin, vaan antoivat asian olla kun perustesteissä ei löytynyt mitään. Ja kohtauksia on kuitenkin ollut useampia.

Vierailija
5/7 |
04.07.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla esim. ei näy selleri, vaikka kurkku turpoaa ihan pienestäkin murenasta... Lääkäri ei hirveesti suositellut sellerin syöntiä, vaikka ei testeissä näkynytkään ;)



Sen sijaan mulla nousi patille mm. sinappi ja soija, joita käytän kyllä ihan ruuanlaitossa, ilman minkäänlaisia oireita.



EN menis luottamaan ainakaan ihotesteihin. Altistuskoe kertoo paljon enemmän. Ja jos itse tiedät mikä sen kurkun turvottaa, niin miksi siitä pitäisi joku lääkärin lappu olla? Jättää vaan syömättä.

Vierailija
6/7 |
04.07.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mieltä ihotesteistä. Ne ovat sangen epäluotettavia. Lähinnä niitä voi käyttää apuna etsittäessä epäsopivia ruokia. Niistä voi saada viitettä mitä ruokia kannattaa epäillä.



Mutta kaikki allergiat eivät niissä näy ja toisaalta taas niissä näkyy usein paljon sellaista, joka ei aiheuta oireita. Ja vain niitä pitää välttää, joista tulee reaktioita. (Lievien oireiden kanssa voi itse päättää sietääkö oireita vai välttääkö mieluummin. Lievissä allergioissa ei ole välttämispakkoa. Sinun tapauksessasi tietty noita pahiksia pitää ehdottomasti välttää.)



Eli jos tiedät mikä aiheuttaa oireet, vältät niitä ja sillä hyvä. Ei lääkäri pysty millään testillä tietämään sinua enempää mille oirehdit ja miten. Kokeilu on luottettavin allergiatestausmenetelmä. Jos taas sinulla on oireita joiden aiheuttajaa et tiedä, allergiatesteista _saattaa_ olla apua. Kunnon allergialääkäristä voi näissä tapauksissa olla apua myös siinä mielessä, että hän tietää mitkä allergiat usein liittyvät toisiinsa, joten tuntemattomasta syystä aiheutuvaan oireiluun voi olla helpompi löytää syyllinen, kun tietää mistä "suunnasta" sitä hakee.



t. 5

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
04.07.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

suklaakonvehteja tai äklönmakeita irtokarkkeja. Pähkinöitä voin syödä ilman oireita, etten usko niiden olevan syynä. Voi kyllä olla, että testeissä käyminen ei hyödytä minua.

ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan yhdeksän kahdeksan