Kotikokit: mikä emulgaattoriksi salaattikastikkeeseen?
Otsikossa se ydinongelma tulikin.
Perusnasalaatin kastikkeeseen tulee mm.
rypsiöljyä, sinappia ja valkoviinietikkaa.
Nyt tuo sinappi kuitenkin jää pieniksi "pallukoiksi" rasvaan eli jotain emulgaattoria tarvittaisiin, että sinappi emulgoituisi rasvaan sopivasti.
Mikä avuksi?
Kommentit (5)
Kyllä Dijon sinappi hyvin sekoittuu, ei koskaan ongelmia.
mutta eipä tunnu emulgoituvan rypsiöljyyn.
Sinapin merki on Maille Dijon Originale.
Taidan kokeilla tuota kananmunaa, jos pienikin määrä riittää. Laitan muutenkin kananmunaa salaatin päälle koristeeksi, joten se sopisi hyvin myös kastikkeeseen.
ap
Kokeile laittaa salaattiaineet lasipurkkiin ja hölskytä oikein kunnolla ja kiihkeästi. Oletko antanut mausteiden ja sinapin liueta viinietikkaan ennen öljyn lisäämistä? Käytän oliiviölyjä, rypsiöljystä ei ole kokemusta - onko neitsytrypsiöljyä?
vaan KASTIKEAINEET! :D
Dijonsinappi on parasta tuohon, hölskytä vain!
Ed.
tee majoneesiperiaatteella