Mausteet halloumille?
Moi. Mitä mausteita suosittelette halloumi juustolle jos sen valmistaa kaasugrillissä? Pitäis tehdä hieman erilainen jouluateria. Ajattelin possunfilefondyy ja grilli halloumia salaatin kanssa. Viiniä ruokajuomaksi.
M52
Kommentit (18)
Ei mitään maustetta. Suolainen jo valmiiksi.
Ei tarvi mitään. Jonkin lisukkeen tietenkin voi tehdä (salaatti, hiilihydraattilisä)
Kuivattua minttua, luraus hyvää oliiviöljyä. Liraus sitruunamehua halutessaan.
Vierailija kirjoitti:
Ei mitään maustetta. Suolainen jo valmiiksi.
Yrtit kyllä hyvin sopii lisäksi, mutta joo suolaa ei kannata lisätä kun on muutenkin aika suolasta.
Grillaa kokonaisena. Ei tartte lisämaustetta
Jos ostan noita n 2 cm paksuja ja 300 g. halloumeja niin kannattaako ne leikata noin 1 cm paksuiksi vai grillaanko kokonaisena? Olis tosiaan tarkoitus olla sen grilli halloumin lisäksi possufondyy pareilla dipeillä, patonkia ja erilaisia salaatteja sekä pikku hedelmiä joulupöytään. Ja punaviiniä juomiseksi. Kahden aikuisen joulupöytä.
Lupasin hoitaa joulupöytä kokkailun.
M52
Oliiviöljyä ja tilkka sitruunamehua. Siinä se!
Jokin kastike mikä tasapainottaa halloumin suolaisuutta, esim. balsamiviinietikkakastike.
Vierailija kirjoitti:
Jos ostan noita n 2 cm paksuja ja 300 g. halloumeja niin kannattaako ne leikata noin 1 cm paksuiksi vai grillaanko kokonaisena? Olis tosiaan tarkoitus olla sen grilli halloumin lisäksi possufondyy pareilla dipeillä, patonkia ja erilaisia salaatteja sekä pikku hedelmiä joulupöytään. Ja punaviiniä juomiseksi. Kahden aikuisen joulupöytä.
Lupasin hoitaa joulupöytä kokkailun.
M52
Olen itse tehnyt vaan paistinpannulla ja uunissa, mutta uskoisin, että sentin viipale olisi grillissäkin ihan hyvä. Älä ainakaan kokonaisena laita.
Halloumi pitää tarjota suoraan grillistä, kun on lämmintä ja pehmeää.
Vierailija kirjoitti:
Jos ostan noita n 2 cm paksuja ja 300 g. halloumeja niin kannattaako ne leikata noin 1 cm paksuiksi vai grillaanko kokonaisena? Olis tosiaan tarkoitus olla sen grilli halloumin lisäksi possufondyy pareilla dipeillä, patonkia ja erilaisia salaatteja sekä pikku hedelmiä joulupöytään. Ja punaviiniä juomiseksi. Kahden aikuisen joulupöytä.
Lupasin hoitaa joulupöytä kokkailun.
M52
Viipaloi ja grillaa niin, että tulee raidat mutta ei kärähdä.
Voi olla hankalaa saada ehjänä viipaloitua. 2 cm minusta ihan hyvä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos ostan noita n 2 cm paksuja ja 300 g. halloumeja niin kannattaako ne leikata noin 1 cm paksuiksi vai grillaanko kokonaisena? Olis tosiaan tarkoitus olla sen grilli halloumin lisäksi possufondyy pareilla dipeillä, patonkia ja erilaisia salaatteja sekä pikku hedelmiä joulupöytään. Ja punaviiniä juomiseksi. Kahden aikuisen joulupöytä.
Lupasin hoitaa joulupöytä kokkailun.
M52Olen itse tehnyt vaan paistinpannulla ja uunissa, mutta uskoisin, että sentin viipale olisi grillissäkin ihan hyvä. Älä ainakaan kokonaisena laita.
Ok. Kiitoksia. Ajattelin kanssa että noin 1 cm siivu on varmaan just sopiva. Sen kanssa käy varmaankin joku rouhittu pippuri sekoitus? Juusto ei varmaankaan tarvii enää dippiä vaan tarkoitus olis grillata pelkästään pieni ruskea kuori pintaan ja maustaa vasta lopuksi?
Eka kertaa oon valmistamassa halloumia.
Suolaa muumien (eli halloumin) päälle, muuten on suolaton?
Grillaa kokonaisena, muuten kuivuu. Sitten leikkaat viipaleiksi, päälle hunajaa ja tuoretta rosmariinia tai timjamia.
Mä ripautan vaan mustapippuria yleensä.