illoin te aloitatte joulun leivonnaisten ja ruokien teon? Esim. kakut, laatikot yms.
Kommentit (41)
Ne mitä itse tehdään, tehdään aatonaattona. Aattona keitetään perunat, kuorrutetaan kinkku ja valmistetaan kastike. Ja tehdään joulutortut valmiista pakastetaikinasta.
Aatonaattona ja aattona. Torilta laatikot, kalakaupasta kalat. Piirakkamummolta piirakat. No puolukkajäädykkeen pakastan ennakolta ja piperrän pellillisen pipareita. Homma lähinnä kuorimista, pilppuamista, lämmittämistä ja asettelua.
Joulukuussa paistellaan pipareita ja torttuja, mies ehkä graavaa kalaa aaton alla ja aattona lämmitellään ruoat. Lapsuuskodissa sain niin tarpeekseni ruokien ja leivonnaisten vääntämisestä että omassa kodissani teen kuten haluamme tai emme.
Koko joulukuu pikkuhiljaa kaikenlaista jouluista syötävää ja jouluna syödään ihan tavallinen määrä ruokaa eikä kaikkia mahdollisia jouluruokia. Inhoamme ähkyyn asti syömistä.
Joulukuun alussa tehdään piirakoita pakastimeen, sitten joku viikonloppu teen laatikot valmiiksi. Oikeastaan muuta en etukäteen tee.
Ensiviikolla teen torttutaikinan ja saaristolaisleivät pakkaseen. Juuri muuta en etukäteen teekään
Ensivkolla leivon joululimppuja-vien niitä tuliaisiksi
Etukäteen vain ostelen säilyvät ruoat, esim. juomat, pakasteet ja säilykkeet.
N. viikko ennen joulua laitetaan punasipuli marinoitumaan.
Aatonaattona haetaan lihakaupasta pakastamaton kinkku ja paistetaan se sekä keitetään riisipuuro. Puurosta osa syödään kinkkua paistuessa, osasta tehdään kermainen vanukas aatoksi. Kinkku maistellaan, kun valmis. Karjalanpaistin laitan muhimaan niin, että on aattoaamuna valmis.
Myös kalat haen aatonaattona sekä leipomosta pari kakkua (yleensä juustokakku ja sacher).
Aattoaamuna on sitten aika iskeä uuniin laatikot ja lihapullat, tehdä rosolli, kuoria ja keittää perunat ja tehdä kastike.
Joulutorttuja meillä paistellaan aina kun tekee mieli, samoin suolaisia tekaistaan jos siltä tuntuu. Pakasteessa on taikinaa jemmassa reilusti.
Stressiä ei pääse syntymään missään vaiheessa.
Vierailija kirjoitti:
Ne mitä itse tehdään, tehdään aatonaattona. Aattona keitetään perunat, kuorrutetaan kinkku ja valmistetaan kastike. Ja tehdään joulutortut valmiista pakastetaikinasta.
Meillä ei pidetä pakastetuista ja lämmitetyistä ruuista. Aatonaattona aloitellaan, kinkku paistuu yöllä ja laatikot aattona.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ne mitä itse tehdään, tehdään aatonaattona. Aattona keitetään perunat, kuorrutetaan kinkku ja valmistetaan kastike. Ja tehdään joulutortut valmiista pakastetaikinasta.
Meillä ei pidetä pakastetuista ja lämmitetyistä ruuista. Aatonaattona aloitellaan, kinkku paistuu yöllä ja laatikot aattona.
Kyllä tuoretta pitää olla, edes jouluna.
Laatikot ostan valmiina. Tortut teen aattoaamuna.
Taatelikakun ja piparit teen ehkä edellisenä viikonloppuna.
Itsenäisyyspäivän aikoihin leivon piparit. Muuta jouluruokaa en sitten teekään.
Olen tehnyt pitkin syksyä leivonnaisia pakkaseen. Laatikot niin ikään valmiiksi pakkaseen hyvissä ajoin.
Vierailija kirjoitti:
Itsenäisyyspäivän aikoihin leivon piparit. Muuta jouluruokaa en sitten teekään.
Paitsi riisipuuron aattoaamuna
Hyvissä.ajoin ennen joulua teen pakastimeen lanttulaatikot ja maustekakun. Jos intoa riittää, paistan myös piparit. Päivää ennen aattoa graavaamme lohen ja aattona paistan karjalanpaistin sekä teen rosollin. Kinkkua meillä ei paisteta, vaan ostamme valmiiksi viipaloituja kinkkuviipaleita.
En milloinkaan. Tilaan hyväksi havaitusta pitopalvelusta ja leipomosta valmiina.
Teen ihan joulun alla kaikki mitä teen. Haluan tuoretta, enkä mitään viikkotolkulla pakastettua.
Hassua alapeukuttaa toisten käytäntöjä. Kukin tavallaan. Ei se ole keneltäkään pois, jos joku tekee valmiiksi pakkaseen.
*milloin