Voisko graavilohen valmistaa jouluksi jo nyt?
Tietenkin niin että pakastaisi sen graavin. Onko kukaan kokeillut? Lohta saisi nyt halvalla.
Kommentit (23)
Lohta pakastettu mutta ei graavattu. Luulisin että graavaamisen jälkeekin pakastus onnistuu.
Graavikala säilyy helposti 2kk pakastimessa, joten voi toki. Kannattaa antaa kalan ensin graavautua jääkaapissa ja sitten ylimääräiset suolat yms pois ja sitten vasta pakastus.
Kiitos! Tehdäänpä tuotakin valmiiksi jo. AP
Paljon parempaa kuin se, että tekisi vakuumipakatusta graavia. Jaiks.
Voi, mutta rapsuttele suolat pois. Muuten aika ytyä kamaa, kun otat pakkasesta. Eli "valmiina" sinne ja hidas jääkaappisulatus ennen joulua, muuten jää vetiseksi.
Jostain luin että voi suolata ja heittää pakkaseen, siellä jäätyessään ja sitten sulaessaan graavautuu.
Vierailija kirjoitti:
Jostain luin että voi suolata ja heittää pakkaseen, siellä jäätyessään ja sitten sulaessaan graavautuu.
Äitini teki noin, en pystynyt itse syömään kun oli niin tönkköä. Aivan liikaa. Kannattaa kokeilla pienellä palasella ja vähällä suolalla, jos onnistuisikin hyvin!
Vierailija kirjoitti:
Voi tehdä. Mä pakastan fileen ja sulatan ja graavaan ennen joulua. En tiedä kumpi on parempi.
Joku graavaa ja laittaa pakastimeen sen jälkeen. En ole kokeillut, mutta varmaan kyllä onnistuu niinkin.
Olen graavannut ja pakastanut sen jälkeen kun varmistan, ettei kalapalojen pintaan jää mitään suolakokkareita. Hitaasti kun antaa sulaa jääkaapissa niin ihan hyvää tulee. Tietysti sillä ehdolla, että kala on yhtä tuoretta kuin muutenkin graavilohta tehtäessä, eikä mitään viimeisen myyntipäivän muoviin pakattua, jota muutenkaan en graavaisi.
Hyvin toimii suolaua ja pakastus. Näin teen joka joulu. Suolaa ei missään nimessä pakastimeen.
Missä sitä nyt on halvalla?
Eikös juuri ennen joulua ole aina tarjoukset.
Vierailija kirjoitti:
Paljon parempaa kuin se, että tekisi vakuumipakatusta graavia. Jaiks.
Meillä on vakuumikone ja kaikki kalat menee pakastimeen vain vakumoituna. Lohifileet vakumoidaan, pakastetaan ja laitetaan graaviin vasta jouluksi. Suolattua kalaa ei pakastaisi, suola hidastaa jäätymistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paljon parempaa kuin se, että tekisi vakuumipakatusta graavia. Jaiks.
Meillä on vakuumikone ja kaikki kalat menee pakastimeen vain vakumoituna. Lohifileet vakumoidaan, pakastetaan ja laitetaan graaviin vasta jouluksi. Suolattua kalaa ei pakastaisi, suola hidastaa jäätymistä.
Kun saimme lohta suoraan sukulaisten lohilammelta, vakuumipakkaus oli ok. (Silti graavaisin mieluiten vain tuoretta kalaa). Nyt ideana on se, että jos ostat jostain marketin laarista vakuumipakattuna lohta (et siis itse heti järvestä omakätisesti pakattua), se on seissyt jo useita päiviä. Nettihän on täysi artikkeleita, joissa sanotaan että tuoretiskillä myymättä jääneet kalat pakataan. Eli ne ovat vanhoja. Haiskahtavat. Kaupan vakuumista tulee ok uunilohta tai muuta arkiruokaa, muttei sitä kukaan herraisä voi jouluna graavata ja pöytään laittaa.
Mulla jäi viime joulusta otan pakkasesta itse en sitä kuitenkaan syö onpa pöytään laittaa kun sukua tulee..
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paljon parempaa kuin se, että tekisi vakuumipakatusta graavia. Jaiks.
Meillä on vakuumikone ja kaikki kalat menee pakastimeen vain vakumoituna. Lohifileet vakumoidaan, pakastetaan ja laitetaan graaviin vasta jouluksi. Suolattua kalaa ei pakastaisi, suola hidastaa jäätymistä.
Kun saimme lohta suoraan sukulaisten lohilammelta, vakuumipakkaus oli ok. (Silti graavaisin mieluiten vain tuoretta kalaa). Nyt ideana on se, että jos ostat jostain marketin laarista vakuumipakattuna lohta (et siis itse heti järvestä omakätisesti pakattua), se on seissyt jo useita päiviä. Nettihän on täysi artikkeleita, joissa sanotaan että tuoretiskillä myymättä jääneet kalat pakataan. Eli ne ovat vanhoja. Haiskahtavat. Kaupan vakuumista tulee ok uunilohta tai muuta arkiruokaa, muttei sitä kukaan herraisä voi jouluna graavata ja pöytään laittaa.
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2022/11/08/sairaaksi-kasvatettu-lohi-kasi…
Graavaan ja teen myös kylmäsavulohta tarjous lohista ympäri vuoden ja pakastan vakuumiin jos aikomus säilyttää pitempään, muuten vaan pussiin. Tuoreena pakastetusta kalasta en koskaan tee muuta kun lämminsavu kalaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paljon parempaa kuin se, että tekisi vakuumipakatusta graavia. Jaiks.
Meillä on vakuumikone ja kaikki kalat menee pakastimeen vain vakumoituna. Lohifileet vakumoidaan, pakastetaan ja laitetaan graaviin vasta jouluksi. Suolattua kalaa ei pakastaisi, suola hidastaa jäätymistä.
Kun saimme lohta suoraan sukulaisten lohilammelta, vakuumipakkaus oli ok. (Silti graavaisin mieluiten vain tuoretta kalaa). Nyt ideana on se, että jos ostat jostain marketin laarista vakuumipakattuna lohta (et siis itse heti järvestä omakätisesti pakattua), se on seissyt jo useita päiviä. Nettihän on täysi artikkeleita, joissa sanotaan että tuoretiskillä myymättä jääneet kalat pakataan. Eli ne ovat vanhoja. Haiskahtavat. Kaupan vakuumista tulee ok uunilohta tai muuta arkiruokaa, muttei sitä kukaan herraisä voi jouluna graavata ja pöytään laittaa.
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2022/11/08/sairaaksi-kasvatettu-lohi-kasi…
Kai sä nyt myös vegaani olet? Norjan suurjalostamot ja kotimainen pientuotanto jota järveen tai lampeen istutettu ovat täysin eri asia. Zesus taas. Poistun takasemmalle graavaamaan :D
Itse olen aina tehnyt niin, että graavaan lohipalat, panen heti pakkaseen ja nostan sen päivää ennen käyttöä jääkaappiin. Lohi on silloin vielä vähän kohmeista, saa leikattua hyviä siivuja. Ei ole ainakaan liian suolaista.
Kerran pakastettua ei voi menestyneesti uudelleen pakastaa.
Pakastan aina osan graavatusta kalasta, koska graavaan aina ison määrän eli 2xfile ja meitä on kaksi syöjää.
Leikkaan kraavatut fileet sopiviksi klonteiksi muutaman pöivö tarvetta varten.
Sulatan jäökaapissa ja leikkaan sitten ohkaisiksi siivuiksi
Voi tehdä. Mä pakastan fileen ja sulatan ja graavaan ennen joulua. En tiedä kumpi on parempi.