Tulisko hyviä jos tekis riisipiirakan riisin tilalla kuskusia?
Kuskuspiirakoita. Jättäis vaan kuskusin enemmän kosteaksi. Mitä mieltä?
Kommentit (7)
Varmaan ihan ok. Itse käytän ohraa.
Kuskus ei pysy samalla lailla yhtenäisenä kuin riisipuuro, eli siihen joutuu varmaan sekoittamaan jotain sidosainetta, kananmunaa ehkä?
Perinteisesti on korvattu riisi ohralla, jos ei ulkomaisia viljoja halua käyttää - kuskus on todennäköisesti tuontitavaraa.
Minun karjalaismummoni ei olisi käyttänyt kuskusta, koska se ei olisi tuonut mitään lisää hyvää siihen piirakkaan. Mummo aina painotti, että piirakoita tehdään niistä aineksista, mitä on saatavilla. Huonoina aikoina rukiista ja ohrasta, hyvinä aikona taikinassa on vehnäjauhoja, puurossa kermaa ja kananmunaa ja voita käytetään reilusti, myös jos tehdään perunapiirakoita.
Kuskus on karkeaa mannaryyniä, jotta samalla reseptillä kuin mannasuurimoilla voisi kokeilla, maitoon keittämällä, mutta pitää hauduttaa pitempään jotta puuroutuu eikä jää rakeiseksi.
Kokeile ruispuuroa. Pohja tietysti ruistaikinasta.
Kus kus on ehkä liian irtonaista, mutta jos lisäisit munaa ja "voita" kus kusiin ja sekoittaisit, jämähtäisi mukavasti ja olisi mehevän maukasta.
Jaa-a