Osaatko valmistaa imelletyn perunalaatikon?
Kommentit (19)
Tulee pottulaatikosta todella hyvää, kun ostaa Pirkan valmista imellystä.
Kyllä. Riippuu vain työvuoroista jaksaako tehdä. Jos pomo tekee joulun alle sellaiset työvuorot, että ehtii käydä vain kotona nukkumassa, niin jää laatikot tekemättä ja ostan valmiit. Esimerkiksi nytkin tulossa työvuorot, pääsen klo 21,seuraava päivä vapaa ja sit alkaa klo 7 työt. Jos vaikka saisi tehtyä listat, että eka ois aamuja, sit vois tulla vaikka useamman päivän vapaa ja sen jälkeen alkais iltavuorot klo 13,mut ei.
Joskus onnistun, joskus en. Kerrotko ap. sun ohjeen kiitos, mulla kun ei oo mitään hyväksi kokeiltua.
Ja millaisessa uunissa teet?
Osaan. Teen jo joulukuun alussa laatikot raakana pakkaseen joulua varten. Jouluna sitten paistellaan.
En osaa enkä edes pidä perunalaatikosta, vaikka se olisi miten tehty.
Reseptin mukaan varmaan onnistuisin, muttei kiinnosta kokeilla. Jouluna voin vähän syödä, jos on jossain tarjolla mutten välitä perunalaatikosta.
Osaan, mutta en erityisemmin välitä.....
Osaan ja teen joka joulu. Jos ei ole imeltynyt tarpeeksi, lisään siirappia.
Miksi niin monen joulupöydän "herkun" pitää näyttää ja maistua vauvan soseelta? Ällöä. Itse aion viettää joulun Ranskassa, ihania mereneläviä ja laadukkaita pateita ja jälkiruokia. Au revoir!
Imelyyksiä lausuva pelimies on paljon todennäköisempi vaihtoehto tuloksena kuin imelletty laatikko.
Joo. Onneks mummoni ehti kertoa reseptinsä mulle ennen kuolemaansa.
Vierailija kirjoitti:
Joo. Onneks mummoni ehti kertoa reseptinsä mulle ennen kuolemaansa.
Annas kun arvaan. Potut keitetään, survotaan ja lisätään keitinvettä ja maitoa. Uuniin kunnes pinta kullanruskea.
No aika tumpelo saa olla, jos ei ohjeen mukaan osaa tehdä.
Perunaloora imeltyy parhaiten leivinuunissa jälkilämmössä. Tulee mukaan myös sitä joulun taikaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo. Onneks mummoni ehti kertoa reseptinsä mulle ennen kuolemaansa.
Annas kun arvaan. Potut keitetään, survotaan ja lisätään keitinvettä ja maitoa. Uuniin kunnes pinta kullanruskea.
No tuolla ohjeella ei kyllä tule mitään aikaiseksi.
Kuinka kauan imellytät laatikkomassaa uunissa ennen paistovaihetta? Ja missä lämpötilassa?
Ohjeen mukaan osaa jokainen, lämpötilan on oltava juuri niissä tietyissä rajoissa jotta imeltyy, eikä tarvitse makeuttaa siirapilla.