Miksei enää ole apukeittiöitä tai ruokakomeroita?
Saisi kaikki vähemmän käytetyt jne sinne, sen sijaan että ne ajelehtii kaikki keittiön tasoilla. Vielä 70-luvulla tehtiin jopa kerrostaloihin apukeittiöitä, eipä enää.
Kommentit (37)
Vierailija kirjoitti:
Voit itse askarrella sellaisen vaikka vaatehuoneesta!
Vaatehuone nyt vaan ei ole yleensä keittiön vieressä.
Muutettiin 70-luvulla uuteen kerrostaloon eikä siellä kyllä ollut mitään apukeittiötä, oli pieni pitkulainen keittiö, mutta erillinen ruokailutila. Itse en tekisi mitään millään apukeittiöllä nykypäivänäkään.
Hyvä kuin on edes keittiö nykyasunnoissa. Muutama kaappi ja puoli metriä työtasoa. Miten tässä maassa voi neliöt olla niin kalliita?
Ettei joku laita lapsiaan tai miestään sinne kaappiin? No ei vaan. Ehkä ruokakomeron alaosa menee liian alas ja yläosa liian ylös. Kuten erillisissä kaapeissa nyt. Muuten irtokaappi/komero olisi helpompi vaihtaa uuteen, jos olisi pultattu sen verran kiinni ettei kaadu tai ole vaarallinen.
Koska kotiin ei tarvitse säilöä mitään jauho- tai perunasäkkejä. Kaupasta saa aina kun jotain tarvii.
Niinpä! Meillä oli lapsuudenkodissa ruokakomero. Se oli todella fiksu ja hyödyllinen. Ja kun muutettiin pk-seudulle, keittiön vieressä oli ikkunallinen apukeittiö, josta oli kulku kylppäriin. Pyykkikone oli siinä apukeittiössä, eikä siellä kylppärissä ja apukeittiössä oli ikkunan alla hyvä taso sekä sen alla ja vieressä kaappitilaa.
Todella monessa kämpässä on apukeittiötä/ruokakomeroa muistuttava keittiö, mutta sitä itse keittiötä ei tietenkään ole.
Vierailija kirjoitti:
Koska kotiin ei tarvitse säilöä mitään jauho- tai perunasäkkejä. Kaupasta saa aina kun jotain tarvii.
Lapsiperheessä ruokaa laitetaan paljon ja esimerkiksi leivontaa varten olisi ihana sellainen oikealla korkeudella oleva taso. Samaten siellä voisi olla kasvikuivuri, voileipägrilli ja leivänpaahdin jne joita sinällään käytetään muutama kerta viikossa, mutta jotka sitten aina täytyy kerätä pois keittiön tasolta.
Vierailija kirjoitti:
Todella monessa kämpässä on apukeittiötä/ruokakomeroa muistuttava keittiö, mutta sitä itse keittiötä ei tietenkään ole.
Juuri näin.
Vanhempieni kotona on apukeittiö, joka vie ihan turhaa tilaa. Turhimpia on apukeittö tai kodinhoitotilat, jotka ovat tilavia, mutta kodissa on vain yksi suihku.
Nykyään kaupat ovat auki väh. 7-22.
Kuka tarvitsee ruokavarastoja?
Apukeittiöt, kellarit, kylmiöt ja ruokakomerot ovat ajalta, kun kasvit kasvatettiin itse kaupungin puutarhapalstalla tai maalla, sika tapet tiin syksyllä, marjat ja sienet poimittiin metsästä, keitettiin mehut ja säilöttiin tomaatit ja kurkut talveksi jne. Eikä kukaan osto 10l kaupasta irtomaitoa peilarilla tai hae vettä vesipostista toiselta puolelta asuinaluetta.
Kukaan ei edelleenkään estä sinua rakentamasta apukeittiötä ja ruokakomeroita kotiisi, se on valintoja, mutta suurin osa haluaa käyttää kalliit neliöt muuhun käyttöön.
Eikä niitä ole rakentanut enää 60-luvun jälkeen.
Me rakennamme uutta kotia ja teemme ruokakomeron. Ovat kyllä tulossa takaisin osaan uudisrakennuksista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kotiin ei tarvitse säilöä mitään jauho- tai perunasäkkejä. Kaupasta saa aina kun jotain tarvii.
Lapsiperheessä ruokaa laitetaan paljon ja esimerkiksi leivontaa varten olisi ihana sellainen oikealla korkeudella oleva taso. Samaten siellä voisi olla kasvikuivuri, voileipägrilli ja leivänpaahdin jne joita sinällään käytetään muutama kerta viikossa, mutta jotka sitten aina täytyy kerätä pois keittiön tasolta.
Kuinka monessa perheessä oikeasti on käyttöä kasvikuivurille, leivänpaahtimelle ja voileipägrillille monta kertaa viikossa? Paahdin on ihan kiva, mutta se ei paljon tilaa vie.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kotiin ei tarvitse säilöä mitään jauho- tai perunasäkkejä. Kaupasta saa aina kun jotain tarvii.
Lapsiperheessä ruokaa laitetaan paljon ja esimerkiksi leivontaa varten olisi ihana sellainen oikealla korkeudella oleva taso. Samaten siellä voisi olla kasvikuivuri, voileipägrilli ja leivänpaahdin jne joita sinällään käytetään muutama kerta viikossa, mutta jotka sitten aina täytyy kerätä pois keittiön tasolta.
Kuinka monessa perheessä oikeasti on käyttöä kasvikuivurille, leivänpaahtimelle ja voileipägrillille monta kertaa viikossa? Paahdin on ihan kiva, mutta se ei paljon tilaa vie.
Varmaan niissä perheissä joissa syödään vaan grillieipiä ja kuivattuja sieniä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kotiin ei tarvitse säilöä mitään jauho- tai perunasäkkejä. Kaupasta saa aina kun jotain tarvii.
Lapsiperheessä ruokaa laitetaan paljon ja esimerkiksi leivontaa varten olisi ihana sellainen oikealla korkeudella oleva taso. Samaten siellä voisi olla kasvikuivuri, voileipägrilli ja leivänpaahdin jne joita sinällään käytetään muutama kerta viikossa, mutta jotka sitten aina täytyy kerätä pois keittiön tasolta.
Kuinka monessa perheessä oikeasti on käyttöä kasvikuivurille, leivänpaahtimelle ja voileipägrillille monta kertaa viikossa? Paahdin on ihan kiva, mutta se ei paljon tilaa vie.
Ehkei kuivureita mutta mulla on ainakin monitoimikone, Kitchen aid, paahdin, leivälle laatikko, kahvinkeitin, vedenkeitin. Teen paljon ruokaa ihan alusta asti eikä noita koneita tulisi käytettyä jos ne pitäisi joka kerta nostaa jostain kaapista tasolle.
Ruokakomero olisi kyllä kätevä. Kaupassa usein käyminen on tyhmää ja rahaa menee enemmän.
Varmaan siitä syystä, että nykyajan uudet kolmiotkin on noin 50 neliötä pinta-alaltaan ja keittiö on rivi kaappeja olohuoneen seinässä. Tilaa ei enää mihinkään ylimääräiseen ole😑
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kotiin ei tarvitse säilöä mitään jauho- tai perunasäkkejä. Kaupasta saa aina kun jotain tarvii.
Lapsiperheessä ruokaa laitetaan paljon ja esimerkiksi leivontaa varten olisi ihana sellainen oikealla korkeudella oleva taso. Samaten siellä voisi olla kasvikuivuri, voileipägrilli ja leivänpaahdin jne joita sinällään käytetään muutama kerta viikossa, mutta jotka sitten aina täytyy kerätä pois keittiön tasolta.
Kuinka monessa perheessä oikeasti on käyttöä kasvikuivurille, leivänpaahtimelle ja voileipägrillille monta kertaa viikossa? Paahdin on ihan kiva, mutta se ei paljon tilaa vie.
Eiköhän ihan kaikissa lapsiperheissä ainakin ole. Meillä on omenapuita, joiden omenoista kuivaan osan. Samaten kuivaan yrttejä. Ja vähän kaikkea muutakin. Silloin kun kuivaan, se pohottaa tuntitolkulla.
Voileipägrillillä teen lukiolaiselle eväsleivän. Paahdinta käytin viimeksi eilen, kun lapset söi itsetehdyt hampurilaiset.
Mä haluan myös pantryn kun joskus oman asunnon ostan. Nimenomaan tilaa kaiken maailman air fryereille ja crock poteille eikä tarvitse säilyttää hankalasti kaapistoissa joista niitä on vaikea ottaa käyttöön ja vielä vaikeampi laittaa takaisin. Ompelukone, saumuri, silitystarvikkeet pääsevät sinne myös.
Rakennuskustannukset ovat nousseet sitä tahtia että ei ole mitään mieltä rakentaa mitään ylimääräisiä neliöitä.
Voit itse askarrella sellaisen vaikka vaatehuoneesta!