Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Hometta leivässä vai ei?

Vierailija
04.11.2022 |

Kauraleipä, pari päivää sitten pakastimesta otettu.

Kun leivän ylä- ja alaosan irrottaa toisistaan, sisäpuolten pinnalla pientä valkoista "purua". Onkohan hometta vai voiko olla jotain jauhoja tms? Leipien pinnoilla jauhoja, nuo purut valkoisia eikä sinertäviä tai vihreitä. Yksittäisiä ja lähtee irti suht helposti.

Ei maistu yhtään pahalta, vehnäleipä maistuu homeisena multaiselta, mutta homeisesta kauraleivästä ei ole kokemusta. Varmaan ihan syötävää?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
04.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mullakin tullut vastaan, en viitsinyt heittää kokonaista pussillista leipää pois kun en ollut edes varma ja maistui hyvältä. En ainakaan kuollut, en kyllä myöskään tiedä mitä oli :D Mutta jos saisit jotain mielenrauhaa 

Vierailija
2/13 |
04.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samalta se home maistuu kauraleivässäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
04.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos :)

- AP

Vierailija
4/13 |
05.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haistakaa sitä leipää. Home haisee jo pussissa, vaikka ei vielä edes näkyisi mitään.

Vierailija
5/13 |
05.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hometta varmaan, jos pari päivää pakastuksen jälkeen seisonut pussissa. Pakastettu leipä on vähän kosteampaa->tulee helposti hometta.

Vierailija
6/13 |
29.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kauraleipään tulee helposti vaaleaa hometta, jos säilyttää pöydällä useamman päivän. Lisäksi jotkut kauraleivät ovat kosteampia sisältä. Jos leivässä on päällä hometta, sitä on yleensä pieninä partikkeleina leivän sisälläkin ja laajemmin. Kannattaa heittää pois kokonaan. Itse söin vahingossa tänään, enkä maistanut homeen makua, kun oli voimakasta manchegojuustoa kauraleivän päällä. Jatkossa ylimääräisten leipäsiivujen säilytys pakkasessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
29.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mullakin tullut vastaan, en viitsinyt heittää kokonaista pussillista leipää pois kun en ollut edes varma ja maistui hyvältä. En ainakaan kuollut, en kyllä myöskään tiedä mitä oli :D Mutta jos saisit jotain mielenrauhaa 

Se valkoinen on käsittääkseni jauhoa, samaa mietin itsekin joskus. Syökää pois heti kun on sulanut.

Kannattaa huomioida sekin että onko leipä pakastettu ihan tuoreena vai päiväyksen tullessa vastaan.

Pakastimessa ei voi homehtua mutta sulatusprosessin aikana homettakin, yleensä harmaata tai vihertävää voi näkyä. Tällöin en itse söisi sitä leipää enää.

Vierailija
8/13 |
29.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sulattakaa kunnolla ilmavasti ja sitten vasta kuivaan pussiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
29.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos pakastat leivän, pakasta se niin, että voit sulattaa vain kerralla tarvisemasi määrän, etkä koko leipää.

Siten ei tarvitse säilyttää huoneen lämmössä sulatettua leipää muutamaa tuntia kauempaa. Eipä homehdu enää.

 

Vierailija
10/13 |
29.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin ja siis se valkoinen on minun mielestäni jauhoa koska useasti jauhoa on leivän pinnassa. Jos olet epävarma niin jätä syömättä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
29.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vielä yksi huomio, kauraleipä on helposti homehtuvaa useasti. Johtuu ehkä siitä mistä se on tehty. Samaten leivät joissa on hedelmiä tai pähkinöitä. Käytetyt jauhotkin vaikuttavat säilyvyyteen.

Vierailija
12/13 |
29.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sellerin varsi leipäpussissa pitää leivän pidempään tuoreena, ei homehdu niin helposti.



Joskus tosin kun leipä on homehtunut, siinä näkyy hometta sormien tai käden muotoisissa kohdissa, vaikka itse en ole paljan käsin koskenut leipään, leipomossa on joku koskenut leipään likaisilla käsillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
29.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haista. Kauraleivässähän on sitä valkoista aina eikä ole hometta.