Millaisia leivonnaisia saa kurpitsasta?
Tekisi mieli ostaa kurpitsa mutta en ole koskaan laittanut siitä ruokaa tai leiponut. Onko palstalaisilla antaa ohjeita? Mikä ohje on hyvä/huono?
Kommentit (16)
Amerikkalainen kurpitsapiirakka on mielestäni outoa, se maistuu lähinnä lanttulaatikolta piparkakkumausteella. Mutta kurpitsasosetta voi käyttää nesteenä hiivataikinaan, vaikka sämpylöihin. Tai sitten kurpitsasta voi keittää hilloa esimerkiksi sitruunan tai aprikoosin kanssa ja käyttää sitä esimerkiksi sokerikakun tai kääretortun täytteenä.
Itse kasvattamistani kurpitsoista teen mieluummin ruokaa, useimmiten sosekeittoa.
Vierailija kirjoitti:
Amerikkalainen kurpitsapiirakka on mielestäni outoa, se maistuu lähinnä lanttulaatikolta piparkakkumausteella. Mutta kurpitsasosetta voi käyttää nesteenä hiivataikinaan, vaikka sämpylöihin. Tai sitten kurpitsasta voi keittää hilloa esimerkiksi sitruunan tai aprikoosin kanssa ja käyttää sitä esimerkiksi sokerikakun tai kääretortun täytteenä.
Itse kasvattamistani kurpitsoista teen mieluummin ruokaa, useimmiten sosekeittoa.
Sosekeittoa voisi kokeilla! Taidan kipaista huomenna kurpitsan. On vieläpä kotimaista.
Kiitos sinulle! 😊 AP
No kurpitsapiirakka voisi olla klassikkoresepti, josta aloittaa.
https://www.allrecipes.com/recipe/23439/perfect-pumpkin-pie/
Tai tee vaikka juustokakkua tai kurpitsaleipää
Myös uunijuuresten tapaan voi kuutioida kurpitsan ja paistaa uunissa. Ainakin myskikurpitsa on maukasta, myös keitoissa, keventämässä perunasosetta ym. On miedon makuista, vähän makeaa, kuten bataatti, mutta paljon kevyempää. On myös siinä mielessä edullinen, että siemeniä on hyvin vähän, ja voi syödä vaikka kuorineen.
Joskus myydään nimellä Butternut squash.
Kiitos! Pistän ohjeet korvan taakse. 😊 AP
Minä pidän kurpitsapiirakasta, reseptejä löytyy netistä.
Lisään myös tähän aikaan vuodesta kurpitsaa
uunijuureksiin. Eli kuorin esim perunaa, porkkanaa ja kurpitsaa ja lohkon paloiksi. Palat laitan muovipussiin ja hieron siellä öljyä niihin, suolaan kevyesti ja laitan öljytyt lohkot leivinpaperin päälle uunipellille noin puoleksi tunniksi uuniin. Syön kanafileiden, lihapullien tai falafelin kanssa.
Strömsössä tehtiin äskettäin kurpitsasosekeittoa:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/09/15/paahdettu-myskikurpitsakeitto-…
Jakso on vielä katsottavissa Yle Areenassa.
Kokeile kurpitsapiiras (pellillinen) ohjetta; Dr.Sugar; blogit.meillakotona.fi, tulee todella mehevä piirakka ja helppo tehdä.
Tee usein dahlia, johon pilkon kurpitsaa sekaan (eli mausteista linssimuhennosta). Kurpitsakeittoa teen myös usein, mutta en todellakaan noin monimutkaisesti kuin Strömsön kokki!
Keltainen kurpitsa "sulaa" jos sitä paistaa pieninä suikaleina, se toimii kastikkeet sakeuttajana. Esimerkiksi paistan kanasuikaleita+kurpitsaa, maustan hyvin ja lisään loppuvaiheessa nestettä (vettä), niin tulee hyvä kastike riisin kera. Tai possunsuikaleita.
Siement kannattaa säästää, ne voi paahtaa uunissa (ensin pesee niistä sen hedelmälihan pois, sitten kuivaa, hieman öljyä ja suolaa ja 10min 200 astetta - kannattaa katsoa, miten omassa uunissa ne paahtuvat, palaneet siemenet ei ole hyviä).
Muffinsseja ajattelin tehdä huomenna. Kurpitsakeittoa olen tehnyt myskikurpitsasta.
Itse olen tykästynyt kurpitsaleipään, joka kyllä suomalaisittain on oikeastaan kakkua. Valiolla on ihan hyvä resepti: https://www.valio.fi/reseptit/kurpitsaleipa-eli-pumpkin-bread/?gclid=EA…
Tehtiin tänään kurpitsacurrya, kun sattui olemaan kotona lähes kaikki tarvittavat raaka-aineet, oli kyllä todella hyvää.
Sunnuntaina teinit kaiversivat kurpitsalyhdyn, niin ylijääneestä "lihasta" keitin soseen ja tein muffinsseja - piparkakkumausteella maustettuja.
Myskikurpitsan siemenet ovat muuten tosi hyvän makuisia ihan sinälläänkin, ilman paahtamista ja maustamista.
Netti on täynnä ohjeita sen kuin alat googlailla. Englannin kielellä löytyy vielä enemmän.
Eli huonolla tarkoitan ohjetta jota ei kannata kokeilla. AP