Osaisiko joku neuvoa pieleen menneestä hillosta?
Tein luumuhilloa ja siitä tulikin sekä hapanta että löysää. Hillo on ollut jo muutaman päivän jääkaapissa. Uskaltaisikohan sen keittää uudelleen kokoon jos lisäisi hillosokeria?
Kommentit (9)
Mutta jäi myös happamaksi, siksi lisäisin hillosokeriakin. Mietin että säilyyköhän tuo hillo enää uudelleenkeittämisen jälkeen kovin hyvin? Jos tekisikin tämän vasta lähempänä joulua jolloin olisi tarkoitus käyttää.
ap
Mitäköhän tuon luumuhillon kanssa on voinut mennä pieleen? Ihan normaalit määrät hillosokeria laitoin ja luumut oli pestyjä ja kivettömiä. Purkitkin kuumensin uunissa ennen käyttöä. Maistoin yhtä hilloa pari tuntia sitten ja nyt on vatsa ihan sekaisin.
ap
Voi hilloa keittää uudelleenkin, kunhan itse purkitus tapahtuu aina samalla tavalla. Eli purkin pitää olla kuumennettu ja hillon olla (lähes) kiehuvaa purkitettaessa.
Keititkö sen siis tuoreista luumuista vai kaupan pussitetuista kuivaluumuista?
Oli luumut käyneitä
Ei se siitä parane
Paskasta ei saa paskaa parempaa sokeria lisäämällä
Kokeile lisätä sokeria esim desilitraan ja katso, paraneeko maku.
Tietenkin umpiointi toimii myös uudelleen kuumennettaessa.
Jos luumut olivat pilalla jo alun perin, maku ei varmaan parane.
Jos vain laskit sokerin väärin, sen kuin kuumennat ja lisäät.
No jos vatsa menee sekaisin, niin tuskin se asia sokerilla korjaantuu. Eli luumut olleet käyneitä tai joku muu pilaannuttanut hillon.
Jos taas hillo muuten ok, mutta lirua ja hapanta, niin tottahan toki voi keittää uudelleen. Ihan samalla tavalla säilyy.
Vierailija kirjoitti:
No jos vatsa menee sekaisin, niin tuskin se asia sokerilla korjaantuu. Eli luumut olleet käyneitä tai joku muu pilaannuttanut hillon.
Jos taas hillo muuten ok, mutta lirua ja hapanta, niin tottahan toki voi keittää uudelleen. Ihan samalla tavalla säilyy.
Tai sitten lievä ruokamyrkytys jostain muusta ja hillo on vain pahaa, ei pilaantunutta 🤷🏼
Sakenee keittämälläkin koska vettä haihtuu, ottaa muutaman tunnin keittää kokoon.