Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Osaisiko joku neuvoa pieleen menneestä hillosta?

Vierailija
19.10.2022 |

Tein luumuhilloa ja siitä tulikin sekä hapanta että löysää. Hillo on ollut jo muutaman päivän jääkaapissa. Uskaltaisikohan sen keittää uudelleen kokoon jos lisäisi hillosokeria?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
19.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sakenee keittämälläkin koska vettä haihtuu, ottaa muutaman tunnin keittää kokoon. 

Vierailija
2/9 |
19.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta jäi myös happamaksi, siksi lisäisin hillosokeriakin. Mietin että säilyyköhän tuo hillo enää uudelleenkeittämisen jälkeen kovin hyvin? Jos tekisikin tämän vasta lähempänä joulua jolloin olisi tarkoitus käyttää. 

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
19.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitäköhän tuon luumuhillon kanssa on voinut mennä pieleen? Ihan normaalit määrät hillosokeria laitoin ja luumut oli pestyjä ja kivettömiä. Purkitkin kuumensin uunissa ennen käyttöä. Maistoin yhtä hilloa pari tuntia sitten ja nyt on vatsa ihan sekaisin.

ap

Vierailija
4/9 |
19.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi hilloa keittää uudelleenkin, kunhan itse purkitus tapahtuu aina samalla tavalla. Eli purkin pitää olla kuumennettu ja hillon olla (lähes) kiehuvaa purkitettaessa.

Keititkö sen siis tuoreista luumuista vai kaupan pussitetuista kuivaluumuista?

Vierailija
5/9 |
19.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oli luumut käyneitä

Ei se siitä parane

Vierailija
6/9 |
19.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paskasta ei saa paskaa parempaa sokeria lisäämällä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
19.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile lisätä sokeria esim desilitraan ja katso, paraneeko maku.

Tietenkin umpiointi toimii myös uudelleen kuumennettaessa.

Jos luumut olivat pilalla jo alun perin, maku ei varmaan parane.

Jos vain laskit sokerin väärin, sen kuin kuumennat ja lisäät.

Vierailija
8/9 |
19.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

No jos vatsa menee sekaisin, niin tuskin se asia sokerilla korjaantuu. Eli luumut olleet käyneitä tai joku muu pilaannuttanut hillon.

Jos taas hillo muuten ok, mutta lirua ja hapanta, niin tottahan toki voi keittää uudelleen. Ihan samalla tavalla säilyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
19.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No jos vatsa menee sekaisin, niin tuskin se asia sokerilla korjaantuu. Eli luumut olleet käyneitä tai joku muu pilaannuttanut hillon.

Jos taas hillo muuten ok, mutta lirua ja hapanta, niin tottahan toki voi keittää uudelleen. Ihan samalla tavalla säilyy.

Tai sitten lievä ruokamyrkytys jostain muusta ja hillo on vain pahaa, ei pilaantunutta 🤷🏼

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yksi kahdeksan