Kokemuksia ohrasta ruoanlaitossa? Lisukkeena riisin tai pastan tapaan. Mistä ostat?
Mikä brändi tai muoto sopii parhaiten ruoanlaittoon? Millaisten ruokien kanssa tarjoilet?
Kommentit (23)
Torinon täysjyväohraa käytän kuten riisiä. Esim uunissa broileria ohrapedillä.
Tossa hyvä että ei sisällä raskasmetalleja kuten arseenia yms samalla tavalla kuin riisi. Ja on kotimaista.
Ohra- tai kaurasuurimoita puurohyllystä, niitä samoja kuin uunipuuroonkin laitetaan.
Käytän ohrariisiseosta pääruokaan esim broilerivuokaan kaalilaatikkoon yms. Lisäksi rikotuista ohraryyneistä saa hyvää puuroa, joka mennen tullen korvaa riisipuuron, ohrassa on makua, toisin kuin riisissä. Puuro keitetään maitoon.
Myllyn Paras kokonainen ohra. Vaatii kypsyäkseen reilun puolituntisen. Kuullotan kattilassa sipulisilppua ja karkeaa porkkanaraastetta, lisään ohrat ja nestettä vähitellen. Tarjoilen risoton tapaan.
Vierailija kirjoitti:
Myllyn Paras kokonainen ohra. Vaatii kypsyäkseen reilun puolituntisen. Kuullotan kattilassa sipulisilppua ja karkeaa porkkanaraastetta, lisään ohrat ja nestettä vähitellen. Tarjoilen risoton tapaan.
Kuulostaa hyvältä. Vähän enemmän kärsivällisyyttä vaatii puolen tunnin kypsennys, mutta ohratto varmaan maukas.
Uunissa valmistaessa kätevä, että ei tarvitse erikseen kattilaa ja kerää makua siitä muusta ruoasta.
Siinä saattaa kyllä käydä ohraisesti.
Torino ohrahelmi käy aivan riisin tilalle ja on maukas sekä kotimainen
Olen keittänyt ihan vain kattilassa sen 7-10 minuuttia
Peruskouluissa ollut viimeaikoina ohra/riisi "puuroa"?
Kanakastikkeen kanssa.
Kyllä puuron tulisi edelleen olla puuroa sopalla ja riisin riisiä vaikkapa kanakastikkeineen.
Ainakaan tuo Torino ei muutu ollenkaan puuroksi vaan on ihan erillisiä. Vähän samalla tavalla kuin riisi vrs riisipuuro.
Se on terveellistä, mutta ei ole kovin hyvää. Siksi sitä ei pysty kovin pitkän aikaa syömään.
Varmaan makukysymys siinä missä ihmiset pitää erilaisista leivistäkin esimerkiksi. Jonkun mielestä ruisleipä on ihanaa ja joku haluaa ohrarieskaa ja kolmas kauraleipää. Jollekin maistuu kaikki.
Sisältää myös hyviä kuituja kuten kaura. Alentaa kolesterolia.
Ostan yleensä virolaisesta kaupasta Baltix tai Veski Mati odrakruup, kumpaa sattuu olemaan. Käytän lähinnä riisin tilalla kaalipadassa ja -laatikossa, harvemmin teen ohrapuuroa. Äiti aikanaan teki taivaallista ohrauunipuuroa, se laitettiin lämmitysuuniin kypsymään ja annettiin olla yön yli.
Ainakin Torinon ruokaohrassa on kiva, että valmistuu noin 7 minuutissa eli on tosi nopea.