Kape höryttää perunat. Kaikkea sitä kuulee kun vanhaks elää
Jo on kummallista tohua höryttellä perunoita. Tää nyt taitaa olla jou uus tiktok trendi, kun en tälläistä hölmöläisen touhua ole ennen kuullut. Jää kirja ostamatta.
Kommentit (42)
Aina pitää yrittää keksiä pyörä uudelleen
Niilo22 kuullottaa jauhelihan paistinpannulla.
Tiktokeista ja trendeistä en tiedä, mutta meillä on kypsennetty potut höyryttämällä jo yli 40 vuotta.
Äitini on kuollut 1992 ja hän oli sitä mieltä, että perunat kannattaa kypsyttää höyryttämällä ;)
Mun lapsuudenkodissa 80-luvulla keitettiin perunat aina sellaisessa kaksiosaisessa kattilassa, jossa alas laitettiin vesi ja siihen päälle toinen kattila, jossa oli ritiläpohja, ja perunat sitten siihen. Höryssä siis kypsyivät. En tiedä miksi käytettiin sellaista, mutta ei ole uusi keksintö.
Olen aina kuoriperunat höryttän kypsiksi ym.
Kuinkahan perunoiden kypsennys onnistuu airfryerilla? Strömsössä juuri kypsensivät uunissa ilman mitään folioita. Vähän suolaa laittoivat.
En tiedä tarkkaan mistä ap puhuu.
Mutta itselläni on höyrykattila.
Siinä keitän usein porkkanat ja perunat.
Säilyy kivennäis-ja hivenaineet, eivätkä liukene keitinveteen.
Pystyy keittämään kaikkia perunalajikkeita, niitäkin, jotka helposti voivat hajota keitettäessä.
Vierailija kirjoitti:
Niilo22 kuullottaa jauhelihan paistinpannulla.
Jauhenlihan. Pestyn.
Vierailija kirjoitti:
Kuinkahan perunoiden kypsennys onnistuu airfryerilla? Strömsössä juuri kypsensivät uunissa ilman mitään folioita. Vähän suolaa laittoivat.
Folion käyttäminen on aivan turhaa ja lisää vain jätettä.
Meillä oli höyrytyskattila jo ysärillä ja siinä usein tehtiin perunat ja muut kasvikset. Että semmoinen "uusi trendi".
Höryttämällä toimii, höröttämällä ei.
Vierailija kirjoitti:
Olen aina kuoriperunat höryttän kypsiksi ym.
No minä ainakin kuorin ne perunat, joita tarjoan vieraille, myös höyrykattilaan.
Varsin moni ei halua syödä perunoita kuorineen.
Ja kauniisti katetussa ruokapöydässö vieraille, pöydässä perunoiden on turhan sotkuista ja ylimääräinen toimenpide ruokailussa.
Itse keitän perunat mikrossa. Valmistuu 4:ssä minuutissa ja sähköä säästyy:
Taitaa koululaiset ja muutkin laitosruokailijat saada höyrypottuja.
Höyrykattila säästää sähköä, koska kuuma vesi kiehuu pienemmälläkin lämmöllä. Lisäksi höyrykattilassa voi kypsentää juurekset. Puuro-osassa voi höyryttää puuron. Itse teen omenapuuroa aina höyrykattilassa. Ison annoksen voi säilyttää jääkaapissa eikä tarvitse keitellä joka päivä. Senkun mikrottaa. Itselläni on neljä eri höyrykattilaa, mutta yksi on mökillä. Kirpparilta niitä saa halvalla.
Kaikki vihannekset kannattaa höyryttää, koska silloin vähemmän vitamiineja liukenee keittämisen aikana pois, ja niistä ei tule lötköjä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen aina kuoriperunat höryttän kypsiksi ym.
No minä ainakin kuorin ne perunat, joita tarjoan vieraille, myös höyrykattilaan.
Varsin moni ei halua syödä perunoita kuorineen.
Ja kauniisti katetussa ruokapöydässö vieraille, pöydässä perunoiden on turhan sotkuista ja ylimääräinen toimenpide ruokailussa.
Perunat kannattaa höyryttää kuorineen, c- vitamiini säilyy perunassa paremmin. Eikö sinulle ole opetettu, miten peruna kuoritaan ruokapöydässä sivistyneesti?
Perunoiden höyryttäminen tapahtuu normaalikokoisessa kattilassa, jonka yläosa on reiällinen sihti perunoita varten ja alaosa tavallinen kattila, johon tulee keitinvesi. Perunat kypsyvät samassa ajassa kuin vedessä keitetyt. Yksinkertaista. Meillä on mökillä tällainen teräskattila, ihan tavallisen näköinen, tavallaan vain kaksikerroksinen. Ei varmaan kallis. Sain äidin peruja.
Kannattaisiko kokeilla sitä reseptiä ennen kuin tuomitsee?