Miksi einekset maistuvat einekselle?
Miksi eineksistä ei tehdä kotiruuan makuisia? Miten niihin saadaan se teollinen maku?
Kommentit (16)
Siksi ku ne tehdään mahdollisimman halvasta p*skasta!
Turha mollata Ap:ta. Ei hän aloituksessa kerro syövänsä eineksiä vaan ihmettelee miksi niistä ei saada parhaissakaan kaupallisissa keittiöissä kotiruuan veroisia. Minuakin kiinnostaa Ap:n kysymys enkä itsekään juuri osta eineksiä koska ne eivät maistu hyvältä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.
Ei auta vaikka tekijöinä huippukokkeja.
Koska ruoka on manipuloitu ja standardoitu huonoksi pienituloisille. Kalliilla toki saa suht normaalia.
Vierailija kirjoitti:
Koska ruoka on manipuloitu ja standardoitu huonoksi pienituloisille. Kalliilla toki saa suht normaalia.
Yksi ,mutta ei varmaan ainoa syy on se, että niitä halutaan myydä ihan kaikille, joten niitä ei uskalleta maustaa kunnolla. Siksi ne eivät maistu oikein millekään.
Työnnetty niin täyteen lisä ja säilöntä aineita.
Arvaan, että jos eines maksaa kaupassa 2e niin sen valmistus saa maksaa vain 20snt.
Eineksien kohdalla tärkeintä on se, että ne kestävät pitkät kuljetukset ja hyllyikä on pitkä. Tuotteiden pitää olla standardisoituja ja näyttää hyvältä. Tarkoittaa mm. kovetettujen kasvirasvojen käyttöä. Kyllähän sen maussa tuntee.
Hyvä aloitus. Kaikki suomalainen ruoka maistuu samalta.
Koska niitä, eineksiä, ei polteta pohjaan niin kuin yleensä kotiruokaa.
Aika ne pilaa. Olen töissä valmisruokatehtaalla ja ne kaikki on vähintäänkin aika hyviä heti linjasta tullessaan. Mitä kauemmin ne seisoo, sen huonommaksi ne muuttuu. Maut alkaa hajota, tärkkelykset turpoaa liikaa, rasva alkaa härskiintyä. Kauppa vaatii todella pitkät hyllyiät ja kyllähän se maussa tuntuu. Kylsennettävät tuotteet pn pakko kypsentää yli, että säilyvät. Valmissalaattien pH lasketaan alas säilyvyyden vuoksi, sitten maistuu vaan etikka ja muut maut peittyy.
Tuore ruoka on parasta, tietysti.
Vierailija kirjoitti:
Aika ne pilaa. Olen töissä valmisruokatehtaalla ja ne kaikki on vähintäänkin aika hyviä heti linjasta tullessaan. Mitä kauemmin ne seisoo, sen huonommaksi ne muuttuu. Maut alkaa hajota, tärkkelykset turpoaa liikaa, rasva alkaa härskiintyä. Kauppa vaatii todella pitkät hyllyiät ja kyllähän se maussa tuntuu. Kylsennettävät tuotteet pn pakko kypsentää yli, että säilyvät. Valmissalaattien pH lasketaan alas säilyvyyden vuoksi, sitten maistuu vaan etikka ja muut maut peittyy.
Tuore ruoka on parasta, tietysti.
Miksiköhän joistain eineksistä on saatu oikein hyviä vaikka sama säilyvyysaikaongelma niissäkin?
Emma K. kirjoitti:
Koska niitä, eineksiä, ei polteta pohjaan niin kuin yleensä kotiruokaa.
Nimen omaan näin
Karsinogeeni on maailman paras mauste!!
Lopettakaa ostamasta niitä 2-3€ eineksiä.. niistä pitää maksaa se 5-7€ jotta osa niistä maistuu hyvältä, mutta ei kaikki silloinkaan.
Et osaa itse tuunata niitä esim. mausteilla?