Mitä aineksia laitat pyttipannuun?
Kommentit (15)
Sitä mitä on jäänyt. Koko ruokalajin idea on olla viikkokatsaus.
Hernari ja pannukakku toimii hyvin
Oliiviöljyssä paistettua tofua, nuudelia, wokkivihanneksia.
Yleensä tähteeksi jääneitä keitettyjä perunoita ja sipulia, jos on lihapullia niitä, jos on nakkeja niitä, jos on maissi-herne-paprikaa sitä tai jotain muita vihanneksia. Lopuksi vielä kananmuna. Aika usein on vain keitettyjä perunoita ja sipulia sekä kananmuna.
Itselle pyttäri on vähän sellaista "jämistä" koottua ruokaa eli ainekset vaihtelevat. Aina kuitenkin paistettua perunaa ja lisäksi kuutioitua makkaraa/nakkeja/lihapullia/mureketta/paistetun lihan esim. pihvien jämiä. Joskus paistan kylkeen munan. Lisukkeeksi suolakurkkua tai kurkkusalattia.
Vierailija kirjoitti:
Oliiviöljyssä paistettua tofua, nuudelia, wokkivihanneksia.
Pyttipannu on suomalaisessa ja ruotsalaisessa ruokaperinteessä esiintyvä ruokalaji. Siihen kuuluu yleensä kuutioitua perunaa, sipulia sekä lihaa tai makkaraa, jotka paistetaan runsaassa rasvassa. Lopuksi saatetaan lisätä kermaa tai paistettu kananmuna annoksen päälle. Paistetun kananmunan tilalla voi olla myös raaka munankeltuainen aseteltuna kuoren puolikkaaseen. Yleisesti tarjottu lisäke on etikkapunajuuret tai -kurkut.
Silliä ja mansikkahilloa. Herkkuja jokaiseen kotiin!
Kuivattu rotta, oravan häntä, naapurin mummon häpykarvoja.
Höyrytettyjä al denteksi perunoita pilkon pellille ja ripottelen voin makuista öljyä päälle ja aromat suolaa. Ja jos haluan makkara perunoita niin pilkon sinne nakki palasia. Sitten paistan pannulla pari kanamunaa.
On tosi herkkua. Ja mandoliinilla siivutan ohuita sipulin siivuja sen ruuan päälle.
Keitettyjä perunoita pieninä kuutioina, nakkeja/lihapullia,/mitä nyt on tähteenä jääkaapissa, kasviksia pieneksi pilkottuna ja mausteita. Jos en itse syö, niin voin laittaa Hesburgerin grillimaustetta.
Keitettyä perunaa, porkkanaa, sipulia, pekonia ja makkaraa. Paistellaan oikeassa voissa melko rapeaksi pinnat. Sitten lisätään kananmunia pari kolme ja suolaa. Sekoitellaan. Annosta lautaseen ja viereen sinappi, ketsuppi, maustekurkku ja punajuuri.
Pytti = paska
Eli paljon paskaa rypsiöljyä kaiken muun paskan sekaan.
Pyttiä tietenkin, ja koko pannu täyteen!