Pitäiskö siirtyä ihan perusruokaan jonka valmistaa itse
Siis pois juustot, jogurtit, vanukkaat, leikkeleet. Alkaa valmistaa ruokaa perusruoka-aineksista vaikka graavattua kalaa, lohta ja siitä leivän päälle. Kiisseleitä, smoothieta voi tehä itse ne korvais jogurtit. Onko vinkkejä?
Kommentit (27)
Ihmiset eli vuosisatoja ilman prosessoituja ruokia. Terveellisempääkin se on, eikä lopulta vie paljon aikaa kun siihen tottuu. Aika moni voi ottaa sitä aikaa ihan netissä roikkumisesta. Itsellä se on jäänyt näihin aamuihin, olen lähtenyt pois kaikista facebookista, instasta yms enkä seuraa enää yhtikäs ketään, en blogeja, en instaa enkä mitään muutakaan. Ainoa netin käyttö iltaisin on tiedonhaku. Saan aivan valtavasti aikaan kaikkea! Suosittelen.
Ei kai se kannata jos noin epäilet itsekin.
Vierailija kirjoitti:
Ihmiset eli vuosisatoja ilman prosessoituja ruokia. Terveellisempääkin se on, eikä lopulta vie paljon aikaa kun siihen tottuu. Aika moni voi ottaa sitä aikaa ihan netissä roikkumisesta. Itsellä se on jäänyt näihin aamuihin, olen lähtenyt pois kaikista facebookista, instasta yms enkä seuraa enää yhtikäs ketään, en blogeja, en instaa enkä mitään muutakaan. Ainoa netin käyttö iltaisin on tiedonhaku. Saan aivan valtavasti aikaan kaikkea! Suosittelen.
Miksi sä sitten pädet täällä? Ketään ei kiinnosta, mitä sinä et tarvitse.
Haet tietoa tältä sivustolta?
Haetko säästöä vai haluatko välttää säilöntäaineita? Mikäli tykkää syödä leivän päällä leikkeleitä, niin voihan niitä itsekin valmistaa, mutta maksaako vaivan?
Vierailija kirjoitti:
No vaikka myslin / granolan tekeminen on helppoa. Itse paahdan uunissa kaurahiutaleita, siemeniä, pähkinöitä (veitsellä rouhittuna), näihin sekoitan ennen uuniin laittamista esim. vaahterasiirappia (hunaja tai tumma ja vaalea siirappi toimii myös) ja mausteeksi vaikka kardemummaa, jolloin myslistä saa granolamaista. Ilman siirappia tms. saa mysliä. Sitten valmiiseen mysliin vaikka kuivattuja karpaloita, kuivattuja hedelmiä, rusinoita jne. Varmasti tulee loppupeleissä halvemmaksi kui kaupasta ostettu mysli.
Mikäli ei viitsi tätä vaivaa nähdä voi keittää ne kaurahiutaleet puuroksi.
Ei oo juustoja, eikä leikkeleitä, kun ei oo ruokaakaan, mut ap ratkaisi ongelman.
Lohta pöytään vaan 😂
Vierailija kirjoitti:
Ihmiset eli vuosisatoja ilman prosessoituja ruokia. Terveellisempääkin se on, eikä lopulta vie paljon aikaa kun siihen tottuu. Aika moni voi ottaa sitä aikaa ihan netissä roikkumisesta. Itsellä se on jäänyt näihin aamuihin, olen lähtenyt pois kaikista facebookista, instasta yms enkä seuraa enää yhtikäs ketään, en blogeja, en instaa enkä mitään muutakaan. Ainoa netin käyttö iltaisin on tiedonhaku. Saan aivan valtavasti aikaan kaikkea! Suosittelen.
No nyt et sitten ole netissä?
Ruuanlaitosta voi tulla ihan mukava ja hyödyllinen harrastus koko perheelle.
Meillä jouduttiin vähän pakosta, kun on ruokarajoitteisia ja vaikea olisi kaupasta tai ravintalasta saadakaan sellaist ruokaa.
Teemme enemmän kerralla ruokaa, joten joka päivä ei ole pakko tehdä. Tai tehdään sellaisessa kierrossa, että tänään kastiketta ja loput eilen keitetyistä makaronista, huomenna uuniperunoita sen eilisen kastikkeen kera jne.
En syö leipää, niin ei tule syötyä leikkeleitä ja juustoja. Joskus kun olen maistanut leikkeleitä, niin niissä maistuu tosi paljon suola. Yhteen aikaan tein itse jogurttia.
Kannattaa varmaan jos ongit itse sen kalan.. muutenhan se on tosi kallista.
Olen ollut perusruualla aina. Joten en oikein ymmärrä ongelmaasi, että kuinka perustavan laatuisesta ongelmasta on kyse kohdallasi?
Vuosia sitten olin todella huvittunut kun näin valmispuuroa kaupan altaassa myynnissä. Ajattelin että ei voi olla idioottia joka ostaa valmis vispipuuroa mutta kyllä niitä on.
Vierailija kirjoitti:
En syö leipää, niin ei tule syötyä leikkeleitä ja juustoja. Joskus kun olen maistanut leikkeleitä, niin niissä maistuu tosi paljon suola. Yhteen aikaan tein itse jogurttia.
Millä reseptillä?
Myös jogurtin ja viilin voi valmistaa helposti itse.
Isäni söi koko ikänsä suolakalaa ruisleivän päällä. Lahnaa, muikkua, siikaa jne.
Nyt kun vielä on puolukoista ja sieniä metsässä niin niitä kannattaa poimia talven varalle.
Itse ihmettelen, että kun on aina tehnyt edullista perusruokaa, niin mitäs nyt sitten tehdään, että rahat riittäisi. Kaupoissa hinnat nousee kuulemma loppuvuodesta vielä aivan hurjasti. Ilmeisesti kohta aletaan syödä vaan sitten pelkkiä perunoita ja halvinta lenkkimakkaraa. Viikonloppuisin voi sitten vaikka herkutella ostamalla kurkun.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En syö leipää, niin ei tule syötyä leikkeleitä ja juustoja. Joskus kun olen maistanut leikkeleitä, niin niissä maistuu tosi paljon suola. Yhteen aikaan tein itse jogurttia.
Millä reseptillä?
https://www.martat.fi/reseptit/hapatettu-jogurtti-ja-kaurajogurtti/
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/tekeeko-mieli-jogurttia-nain…
Vierailija kirjoitti:
Itse ihmettelen, että kun on aina tehnyt edullista perusruokaa, niin mitäs nyt sitten tehdään, että rahat riittäisi. Kaupoissa hinnat nousee kuulemma loppuvuodesta vielä aivan hurjasti. Ilmeisesti kohta aletaan syödä vaan sitten pelkkiä perunoita ja halvinta lenkkimakkaraa. Viikonloppuisin voi sitten vaikka herkutella ostamalla kurkun.
Ei oo kurkkuja kaupassa, kasvattaminen ei kannata, lanttua ja porkkanaa tilalle.
Vierailija kirjoitti:
Itse ihmettelen, että kun on aina tehnyt edullista perusruokaa, niin mitäs nyt sitten tehdään, että rahat riittäisi. Kaupoissa hinnat nousee kuulemma loppuvuodesta vielä aivan hurjasti. Ilmeisesti kohta aletaan syödä vaan sitten pelkkiä perunoita ja halvinta lenkkimakkaraa. Viikonloppuisin voi sitten vaikka herkutella ostamalla kurkun.
Ei ennenwanhaan syöty salaattia, kurkkua ja tomaattia talvella. Silloin syötiin raastettua eli porkkanaa, lanttua ja kaalia eri lisukkeilla. Leivän päälle laitettiin suolakurkkuja tai säilöttyä punajuurta.
Vierailija kirjoitti:
En syö leipää, niin ei tule syötyä leikkeleitä ja juustoja. Joskus kun olen maistanut leikkeleitä, niin niissä maistuu tosi paljon suola. Yhteen aikaan tein itse jogurttia.
En minäkään leipää syö, mutta ei se leivättömyys estä juuston syömistä.
Vierailija kirjoitti:
Itse ihmettelen, että kun on aina tehnyt edullista perusruokaa, niin mitäs nyt sitten tehdään, että rahat riittäisi. Kaupoissa hinnat nousee kuulemma loppuvuodesta vielä aivan hurjasti. Ilmeisesti kohta aletaan syödä vaan sitten pelkkiä perunoita ja halvinta lenkkimakkaraa. Viikonloppuisin voi sitten vaikka herkutella ostamalla kurkun.
Voi varmaan talvella unohtaa sen kurkunkin, kun se jo viime talvena maksoi yli 7€/kg, niin kai sen hinta tänä talvena on 10€/kg.
No vaikka myslin / granolan tekeminen on helppoa. Itse paahdan uunissa kaurahiutaleita, siemeniä, pähkinöitä (veitsellä rouhittuna), näihin sekoitan ennen uuniin laittamista esim. vaahterasiirappia (hunaja tai tumma ja vaalea siirappi toimii myös) ja mausteeksi vaikka kardemummaa, jolloin myslistä saa granolamaista. Ilman siirappia tms. saa mysliä. Sitten valmiiseen mysliin vaikka kuivattuja karpaloita, kuivattuja hedelmiä, rusinoita jne. Varmasti tulee loppupeleissä halvemmaksi kui kaupasta ostettu mysli.