Mikä näistä paras: Swiss Diamond, Tefal Jamie Oliver, vai Fiskars Pure Steel?
Nyt menossa jo toinen Tefal Jamie Oliver pannu, ensimmäisessä oli sama laatuvirhe kuin monilla muillakin näitä ostaneilla, eli pinnoite lähti ihan muutamassa kuukaudessa kuoriutumaan pois pannun kahvan ruuvien ympäriltä. Tässä kappaleessa sitä ei ollut ja pinnoite on kestänyt ihan hyvin, mutta tähän on nyt 2,5 vuoden jälkeen alkanut tulla pieniä naarmuja, vaikka en ole käyttänyt mitään metallilastaa enkä pessyt koneessa. Pinnoite ilmeisesti alkaa nyt kulua ja on aika vaihtaa pannu.
Mutta mikä on hyvä? Tilaa on max. kahdelle pannulle keittiössä ja kaikenlaista on vuosien varrella testattu, niin valurautaa kuin Ikean halpispannuja. Haluaisin jonkun sellaisen, jolla voi tehdä mahdollisimman monipuolisesti kaikkea, on helppo huoltaa ja pestä.
Kommentit (49)
Samanlaisia ongelmia Swiss Diamondin kanssa. Pinta alkoi kupruilla muutamassa kuukaudessa. Vein pannun takaisin Prismaan ja sain uuden tilalle. Myös tilalle saamani pannu alkoi kulua nopeasti. En ole vakuuttunut ko. merkin laadusta, vaikka kovasti sitä on kehuttu.
Käytätte pannuja liian korkeassa lämmössä. "My Home" halpis pinnoitekasari on viiden vuoden käytön jälkeen moitteettomassa kunnossa.
Tokmannin 10€:n pannu on kolmen vuoden jälkeen kuin uusi.
Ja vaikkei olisikaan, niin mieluummin ostaisin noita kerran vuodessa.
Vierailija kirjoitti:
Samanlaisia ongelmia Swiss Diamondin kanssa. Pinta alkoi kupruilla muutamassa kuukaudessa. Vein pannun takaisin Prismaan ja sain uuden tilalle. Myös tilalle saamani pannu alkoi kulua nopeasti. En ole vakuuttunut ko. merkin laadusta, vaikka kovasti sitä on kehuttu.
No hitsi! Onkohan Swiss Diamond teräspannuissa joku pinnoite? Alan kallistumaan siihen, että haluan pannun ilman mitään pinnoitetta. Ei nämä kestä enkä halua jänskätellä sitä, irtoaako pannusta jotain myrkyllistä ruokaan. Ap
Pinnoitetut ja tuo teräspannu ovat tietysti ominaisuuksiltaan ihan erilaisia, millaiseen käyttöön olet siis pannua hakemassa? Mikään pinnoitettu pannu ei taida valitettavasti kestää vuosikausia kovaa käyttöä tai lämpötiloja.
Vierailija kirjoitti:
Käytätte pannuja liian korkeassa lämmössä. "My Home" halpis pinnoitekasari on viiden vuoden käytön jälkeen moitteettomassa kunnossa.
En usko. En ole koskaan kuumentanut pinnoitettua pannua tyhjänä, tai hellan täysillä tehoilla. Laitan aina jotain öljyä ja maltillisesti kuumenemaan, eli ei sitä että tyhjä pannu liedelle ja lämmöt täysille. Se varmasti pilaakin ne. Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Samanlaisia ongelmia Swiss Diamondin kanssa. Pinta alkoi kupruilla muutamassa kuukaudessa. Vein pannun takaisin Prismaan ja sain uuden tilalle. Myös tilalle saamani pannu alkoi kulua nopeasti. En ole vakuuttunut ko. merkin laadusta, vaikka kovasti sitä on kehuttu.
No hitsi! Onkohan Swiss Diamond teräspannuissa joku pinnoite? Alan kallistumaan siihen, että haluan pannun ilman mitään pinnoitetta. Ei nämä kestä enkä halua jänskätellä sitä, irtoaako pannusta jotain myrkyllistä ruokaan. Ap
Ruskistamiseen soveltuu hiiliteräs tai valurauta. Lättyjen,kananmunien yms. paistoon ja pataruokiin voi käyttää pinnoitettuja.
Meillä on ollut Swiss Diamond jo viisi vuotta. Edelleen virheetön. Ei pestä sitä astianpesukoneessa, vaan aina käsin.
Vierailija kirjoitti:
Pinnoitetut ja tuo teräspannu ovat tietysti ominaisuuksiltaan ihan erilaisia, millaiseen käyttöön olet siis pannua hakemassa? Mikään pinnoitettu pannu ei taida valitettavasti kestää vuosikausia kovaa käyttöä tai lämpötiloja.
Ihan yleiskäyttöön, semmoinen jossa voi paistaa niin kasviksia, kananmunia kuin lihaakin. Keittiö on pieni, ei ole tilaa eri pannulle joka tarkoitukseen. Ap
Mulla ei ole ollut Swiss Diamondien kanssa mitään ongelmia. 🤔
Meillä on Heirolin teräspannu, jossa ei siis ole mitään pinnoitetta, tykkään tosi paljon. Esim. kananmunat paistan edelleen pinnoitetulla, mutta muuten tossa teräksellä onnistuu melkein mikä tahansa, enemmän rasvaa joutuu kyllä käyttämään ettei jää kauheasti pohjaan kiinni. Käytännössä elinikäinen pannu, eikä tarvitse edes oikeastaan mitenkään huoltaa.
Hacmanin pannu ollut käytössä kohta 7 vuotta, ei mitään ongelmaa pannun kanssa vieläkään.
Vierailija kirjoitti:
Meillä on ollut Swiss Diamond jo viisi vuotta. Edelleen virheetön. Ei pestä sitä astianpesukoneessa, vaan aina käsin.
En myöskään pese koneessa. Nykyään Swiss Diamond valmistetaan Kiinassa, ennen tehtiin Sveitsissä. Ehkä se selittää tätä eroa laadussa? Tefalkin oli joskus hyvä, nyt paljon ongelmia.
Minulla on pelkkiä Tefalin pannuja eikä ikinä ole ollut ongelmaa pinnoitteen kanssa. Osa pannuista ollut käytössä reippaasti yli kuusi vuotta jo. Pesen vieläpä aina astianpesukoneessa, vaikka ei saisi.
Yhdessä pannussa alkoi kahvan ruuvi ruostumaan, mutta se oli kyllä ihan omaa syytä, kun unohdin sen moneksi päiväksi astianpesukoneeseen niin, että ruuvi oli vähän kuin lammikossa.
Toisaalta onhan se pinnoitekin kuluva osa, vaikka outoa jos noin nopeasti menee pilalle. Ehkä sulla on ollut vaan huonoa tuuria ja pannun malli on vain jotenkin huono?
Vierailija kirjoitti:
Hacmanin pannu ollut käytössä kohta 7 vuotta, ei mitään ongelmaa pannun kanssa vieläkään.
Huonoimpia pannuja mitä on. Kahvat alkaa lenksuttaa sun muuta vikaa riittää.
Minulla on ollut Jamien tefloninen paistinpannu jo yli 15 v. Kuumennan sen aina nopeasti öljy- tai voitilkan kanssa nopeasti kutosella, mutta sittenpä laskenkin lämmön puolenvälin paikkeille kolmoselle tai neloselle paistettavan aineksen mukaan. Pinta on vielä kuin uusi.
Hiiliteräs/valurauta paistamiseen ja pinnoittamaton teräspannu muuhun ruoanlaittoon.
Vierailija kirjoitti:
Minulla on pelkkiä Tefalin pannuja eikä ikinä ole ollut ongelmaa pinnoitteen kanssa. Osa pannuista ollut käytössä reippaasti yli kuusi vuotta jo. Pesen vieläpä aina astianpesukoneessa, vaikka ei saisi.
Yhdessä pannussa alkoi kahvan ruuvi ruostumaan, mutta se oli kyllä ihan omaa syytä, kun unohdin sen moneksi päiväksi astianpesukoneeseen niin, että ruuvi oli vähän kuin lammikossa.
Toisaalta onhan se pinnoitekin kuluva osa, vaikka outoa jos noin nopeasti menee pilalle. Ehkä sulla on ollut vaan huonoa tuuria ja pannun malli on vain jotenkin huono?
Se ensimmäinen Tefal oli kyllä jotenkin valmistusvikainen ja näin oli käynyt tosi monille muillekin, näkyy ihan tuotearvosteluissa ja ihmisten laittamissa kuvissa. Kaupassa se vaihdettiin vaan uuteen mitään kyselemättä. Tässä jonka sain tilalle, ei samaa ongelmaa ole ollut, mutta se on alkanut nyt naarmuuntua. Ap
Ja hacman on siis nykyään fiskars joten sieltä ei kannata enää ostaa kuin saksia. Hacmanin aikaan vielä kannatti. Ja ei ole kahvat lonksuneet meillä pannussa. Olet varmaan ostanut niitä halpispannuja?
Kellään kokemuksia näistä? Ostaisin uuden Jamie Oliverin, mutta mietityttää jos taas saan samanlaisen kappaleen, jossa pinnoite on parissa kuukaudessa irti. Ap