Mistä uusi 3-l valurautapata ilman emalointia tai muuta käsittelyä.
En ole löytänyt kerrassaan mistään uutena sellaista. Niissä on aina joku emalointi tai muu pinnoite.
Haluaisin valurautapadan, joka ei sisällä mitään muuta kuin valurautaa. Mistä saisin siis uutena sellaisen?
Kommentit (11)
pataa, siinä mustassa versiossa ei taida olla emalointia?
Täytyy googlettaa tuo Le creuset ja katsoa sitä.
Kolmen litran padassa valmistuu mainiosti runsaan kilon sisäpaisti. (Olen harjoitellut nyt "ikäihmisenä" vanhempieni luona sen valmistusta. Heillä nimittäin on sen kokoinen ja he osaavat tehdä hyvän paistin ja siihen kastikkeen padassa. Minun täytyy tosin vielä toinenkin kerta ennen kuin yksin uskallan.)
Aidot valurauta-astiat ovat mainioita ruuanlaittovälineitä, kun vaan oppii käyttämään.
ap
Eli ei sitten sieltäkään. Harmi.
Mistä saisi uuden täysin emaloimattoman.
ap
Miten ihmeessä se on voinut olla jäänyt mulla huomaamatta. Täytyy mennä sellaista katsomaan Prismaan. Nimenomaan Prismastakin näitä etsiskelin ja en löytänyt aitoa. Ilmeisesti on jäänyt huomaamatta.
Kiittäen:
ap
Googlettelin valurautapadan käsittelyä ja löytyi tämä vanha ketju.
Mä kiertelin kauppoja ja etsin valurautapataa, mutten löytänyt Sarpanevan sikakalliin lisäksi muita kuin emaloituja. Ostin sitten kirpparilta iankaikkisen vanhan avaruusliman peitossa olleen Wärtsilän padan. Olen tehnyt siinä liharuokia. Nyt ostin kasvisruokia varten toisen, joka on tämä http://www.maypoint.fi/skeppshult-valurautapata-eri-kokoja-p-777.html Skeppshult on nimittäin aika helkkarin paljon laadukkaampi merkki, kuin Rönneby.
Valurautaa, ei emalointia. Se on kaunis, tosi hyvä ja laadukas. En tiedä mistä niitä saa, saimme sen lahjaksi.
Nakkasimme kaikki pinnoitetut jutut mäkehen kun meni hermo. Käytössä on nykyään vain tavallisia kattiloita ja valurautaisia pannuja ja patoja.
Soita Iittalan asiakaspalveluun niin ne neuvoo eteenpäin. Iittalalla on ainakin pari pataa.
pataa, siinä mustassa versiossa ei taida olla emalointia?