Mitä ruokaa tekisit kaapissa olevista raaka-aineista: kukkakaali, sipuli, tomaattimurska, kikhernepurkki, pakastesei, pasta, riisi, kesäkurpitsa
Ja perus kasviksia. Salaatti, kurkku, tomaatti, porkkana. Lisäksi mausteita
Mitä ruokaa noista voisi tehdä?
Kommentit (9)
Kalaa tomaattikastikkeessa (kasvikset sekaan) ja riisiä lisukkeeksi. Vihersalaatti vielä lisäksi. Tai kikhernepasta ja paistettuja kasviksia.
kukkakaali, sipuli, tomaattimurska, kikhernepurkki, pakastesei, pasta, riisi, kesäkurp...
Ja perus kasviksia. Salaatti, kurkku, tomaatti, porkkana. Lisäksi mausteita.
Sipulin veisin äitilleni, olen allerginen sille.
Pakastesein paistaisin rapasakaksi hyvin maustettuna, lisäkkeeksi pastaa ja kukkakaalia+porkkanaa kevyesti höyrytettynä. Kikherneistä tekisin curryn, sekaan kesäkurpitsaa, tomaattimurskan ja porkkanaa, lisäkkeenä riisi. Molempien kanssa perussalaatti.
Jos vielä löytyisi jauhoja, kananmunia ja juustoa, niin tekisin kesäkurpitsalettuja/frittersejä. Jos ei ole, niin loput kasvikset heittäisin pilkottuna kattilaan, ensin kuullottaisin öljyssä mausteita (jos olisi öljyä) ja sitten ne kasvikset siihen, vettä päälle ja antaisin kiehua kypsäksi, tähän voi heittää sekaan siis ihan lehtisalaatista lähtien KAIKKI kasvikset, kukkakaalin varret ja lehdet jne. Mausteita reippaasti ja sauvasekottimella soseutus.
Kolmen päivän ruuat olisi tuossa meille, mutta joillekin nuo olisivat vain yhden päivän ruoka.
Vierailija kirjoitti:
Kesäkurpitsapastaa eli paistaisin sipulit ja kesäkurpitsat pannulla lisäisin valkosipulia, yrttejä ja chiliä ja sit sekoittaisin keitetyn pastan joukkoon. Toinen vaihtoehto olis kukkakaali-kikhernecurry riisin kanssa. Kyllähän noista aineksista olis monenlaiseen ruokaan. Noi vaihtoehdot oli vaan ne, joita itsellä tekis eniten mieli.
Todella herkullisen kuuloista.
Vierailija kirjoitti:
kukkakaali, sipuli, tomaattimurska, kikhernepurkki, pakastesei, pasta, riisi, kesäkurp...
Ja perus kasviksia. Salaatti, kurkku, tomaatti, porkkana. Lisäksi mausteita.
Sipulin veisin äitilleni, olen allerginen sille.
Pakastesein paistaisin rapasakaksi hyvin maustettuna, lisäkkeeksi pastaa ja kukkakaalia+porkkanaa kevyesti höyrytettynä. Kikherneistä tekisin curryn, sekaan kesäkurpitsaa, tomaattimurskan ja porkkanaa, lisäkkeenä riisi. Molempien kanssa perussalaatti.
Jos vielä löytyisi jauhoja, kananmunia ja juustoa, niin tekisin kesäkurpitsalettuja/frittersejä. Jos ei ole, niin loput kasvikset heittäisin pilkottuna kattilaan, ensin kuullottaisin öljyssä mausteita (jos olisi öljyä) ja sitten ne kasvikset siihen, vettä päälle ja antaisin kiehua kypsäksi, tähän voi heittää sekaan siis ihan lehtisalaatista lähtien KAIKKI kasvikset, kukkakaalin varret ja lehdet jne. Mausteita reippaasti ja sauvasekottimella soseutus.
Kolmen päivän ruuat olisi tuossa meille, mutta joillekin nuo olisivat vain yhden päivän ruoka.
Voiko teille tulla syömään? Nam!
Kasviksia uuniin sein kanssa, kikherneitä voi laittaa salaattiin.
Laittaisin sulaneet ja pyyhityt seifileet uunivuoan pohjalle, niiden päälle viipaloitua kesäkurpitsaa kevyesti öljyssä pehmennettynä. Tomaatista ja sipulista tekisin voimakkaasti maustetun (valkosipulia, kuivattua timjamia, mustapippuria, persiljaa) löysähkön muhennoksen, jonka kaataisin päälle. Uuniin 25-30 minuutiksi noin 200 asteeseen, ja ruoka on valmista. Tekisi mieleni itse syödä tuota rapean maalaiskeivän kanssa espanjalaiseen tyyliin, ja unohtaa riisin ja pastan.
Kesäkurpitsapastaa eli paistaisin sipulit ja kesäkurpitsat pannulla lisäisin valkosipulia, yrttejä ja chiliä ja sit sekoittaisin keitetyn pastan joukkoon. Toinen vaihtoehto olis kukkakaali-kikhernecurry riisin kanssa. Kyllähän noista aineksista olis monenlaiseen ruokaan. Noi vaihtoehdot oli vaan ne, joita itsellä tekis eniten mieli.