Annoin puolitoistavuotiaan taaperon maistaa sinihomejuustoa ja tykkäsi siitä!
Miten jatkossa kun on rasvaista, ei varmaan kannata antaa enempää vaan harvoin vaan.
Kommentit (8)
Terveellistä vain jos se on Roquefort.
Meidän 2 vuotias rakastaa sinihomejuustoa ja graavilohta. Silloin tällöin saa vähän maistella.
Pienet lapset voivat olla ennakkoluulottomia mutta 2-3 v voi silti tulla nirsoilua :) Joka voi sekin kyllä tasaantua ajan kanssa.
At birth, the average baby's brain is about a quarter of the size of the average adult brain. Incredibly, it doubles in size in the first year. It keeps growing to about 80% of adult size by age 3 and 90% – nearly full grown – by age 5.
The human brain is 60% fat.
A baby’s brain requires specific fat for normal cognitive development and intellectual skills. Without that specific fat, there is the serious risk of developing brain dysfunction.
https://www.psychologytoday.com/us/blog/diagnosis-diet/201903/the-brain…
The Brain Needs Animal Fat
Suola tosiaan on isompi ongelma kuin rasva, sen takia ei kannata mitään valtavia määriä antaa.
Oma lapsi alle vuoden ikäisenä sai käsiinsä Aura-juuston kaivelemalla sen kaupan ostoskärrystä käsiinsä. Huomasin, kun lapsi puri sitä folion läpi. Tykästyi juustoon ensi puraisulta, sen jälkeen kotona ei juustoa voinut aukaista niin varovasti etteikö lapsi olisi kuullut. Lapsi juoksi paikalle käsi ojossa ja lähti tyytyväisenä jatkamaan leikkejä, kun sai pienen palan juustoa.
Rasva on terveellistä. Etenkin lapsen aivot, jotka kasvavat kovasti tuossa iässä, tarvitsevat sitä.