Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kuinka nopeasti avattu juusto vanhenee?

Vierailija
30.08.2022 |

Eli nämä höylättävät leivänpäällejuustot kuten oltermannit ja vastaavat. Tietääkö kukaan? Päiväystä siis paljon jäljellä ja avattuna säilytetään jääkaapissa.

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
30.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pari päivää säilyy.

Vierailija
2/12 |
30.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pari päivää säilyy.

Oikeastiko vain pari päivää? Ei yksi ihminen millään syö kilon juustoa kahdessa päivässä. Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
30.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Pari päivää säilyy.

Oikeastiko vain pari päivää? Ei yksi ihminen millään syö kilon juustoa kahdessa päivässä. Ap

Oikeasti, ala syömään.

Vierailija
4/12 |
30.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juusto säilyy avattuna jääkaapissa keskimäärin seitsemän vuorokautta. Optimaalinen lämpötila juustolle on alle + 8 °C. Vaikka juustopakkauksen parasta ennen -päiväys näyttäisi vielä useampaa päivää, paketin aukaistuasi päiväys ei ole enää voimassa.

Näin sanoo google

Vierailija
5/12 |
30.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tunnissa parissa on jo syömäkelvoton.

Vierailija
6/12 |
30.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

No sanoisin että pari viikkoa ainakin säilyy. 2-3 viikkoa. Ehkä enemmänkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
30.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus olen isosta 1,5 kg palasesta leikannut erilleen pienmmän osan, josta veistelen siivuja ja isompaa pakkausosaa ei jatkuvasti auota. Tuntuu, ettei siihen silloin alkaisi niin helposti tulla sitä vanhahtavalle maistuvaa kuorta.

On minulla Oltermanni ainakin kolme viikoa tainnut olla. Ei homehdu hyvässä jääkaapissa. Korkeintaan tulee reunoille ja pohjaan se ei niin hyvän makuinen valkea kerros.

Vierailija
8/12 |
30.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sehän säilyy vaikka miten pitkään. Fermentoitunut juusto on terveellistä koska hyvät bakteerit. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
30.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Joskus olen isosta 1,5 kg palasesta leikannut erilleen pienmmän osan, josta veistelen siivuja ja isompaa pakkausosaa ei jatkuvasti auota. Tuntuu, ettei siihen silloin alkaisi niin helposti tulla sitä vanhahtavalle maistuvaa kuorta.

On minulla Oltermanni ainakin kolme viikoa tainnut olla. Ei homehdu hyvässä jääkaapissa. Korkeintaan tulee reunoille ja pohjaan se ei niin hyvän makuinen valkea kerros.

Tuo vanhahtavalle maistuva harmaanvihreä kuori on JUUSTOPUNKKI!!! En ensin uskonut kun kaveri kertoi mutta google vahvisti tiedon:  juustopunkki. Sen jälkeen en sinkkuna ole enää ostanut palajuustoja vaikka tulisikin edullisemmaksi. Ostan vain pieniä viipalepakkauksia tai yksittäispakattuja pieniä juustopaketteja. Sen vähän minkä yksinään juustoa käytän.

Vierailija
10/12 |
30.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viikko-pari, ei se senkään jälkeen pilalla ole (ellei homehdu) mutta siihen tulee vanha maku ja sellainen valkoinen mähmä päälle.

Juustoa kannattaa ostaa kerralla vain senverran kuin syö viikossa, tai pakastaa loput raasteena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
30.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

2-3 viikkoa

Vierailija
12/12 |
30.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu paljon juustotyypistä ja säilytysoloista - se kuinka nopeasti tai hitaasti avaa juuston ei vaikuta vanhenemiseen.  Steriileissä oloissa juusto voi kuivua tai kostua, jolloin sen rakenne muuttuu. Normaalioloissa ilmassa on aina joitain homesienten itiöitä ja varsinkin pehmeät ja kostuneet juustot toimivat kasvualustana.  Esim. tuorejuustot homehtuvat läpikotaisin, kovat juustot alkuun vain pintakerroksesta, 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi seitsemän seitsemän