Miksi sanotaan että terveellisesti syöminen on vaikeaa?
Itse olen äärimmäisen laiska. Siksi syön lähinnä suoraan purkista hapankaalia, tölkkipapuja, raejuustoa, rahkaa, lohta, hernekeittoa, yms. Lisäksi kurkkua, tomaatteja, paprikoja jne. pilkkomatta veitsellä. Raakoja kananmunia myös. Ei siis vaadi muuta kuin lappaa näitä jääkaapilla suoraan suuhun. On paljon erimielisyyttä siitä, mikä on terveellisintä ruokaa, enkä väitäkään että ruokavalioni olisi parasta. Toistaalta ravintoni koostumus ei eroa siitä, mitä monet urheilijat syövät eikä myöskään sisällä tyypillisesti epäterveellisinä pidettyjä aineksia. Ihmettelen lähinnä sitä, että epäterveellisestä ruokailusta irroittautumista pidetään jotenkin "vaikeana".
Kommentit (33)
Siksi, koska kuvitelma terveellisestä on väärä.
Se on enrgiian saanti (ja tyydytys) ja makunautiinto sekä kuluttaminen eli liiikunta.
Koska ihmiset eivät viitsi eivätkä kehtaa kokata itse alusta lähtien halvoista raaka-aineista. Hirvee valitus kuinka ruoka on kallista vaikka hevi-ostastolta saa parilla kympillä raaka-aineet kuukaudeksi yhdelle ihmiselle.
Ilmeisesti nykyajan keittiöopetuksen taso peruskoulussa on huonompaa tai sitten sitä ei enää ole.
Vierailija kirjoitti:
Koska ihmiset eivät viitsi eivätkä kehtaa kokata itse alusta lähtien halvoista raaka-aineista. Hirvee valitus kuinka ruoka on kallista vaikka hevi-ostastolta saa parilla kympillä raaka-aineet kuukaudeksi yhdelle ihmiselle.
Ilmeisesti nykyajan keittiöopetuksen taso peruskoulussa on huonompaa tai sitten sitä ei enää ole.
Totta kyllä, mutta pointtini oli siinä, että eipä sitä kokkailua oikeastaan tarvitse tehdä, eikä silti syö erityisen epäterveellisesti.
ap
Tökin kurkulla silmään vahingossa jatkuvasti, en osaa
Vierailija kirjoitti:
Koska ihmiset eivät viitsi eivätkä kehtaa kokata itse alusta lähtien halvoista raaka-aineista. Hirvee valitus kuinka ruoka on kallista vaikka hevi-ostastolta saa parilla kympillä raaka-aineet kuukaudeksi yhdelle ihmiselle.
Ilmeisesti nykyajan keittiöopetuksen taso peruskoulussa on huonompaa tai sitten sitä ei enää ole.
Oli kouluissa millaista opetusta hyvänsä, netti on kuitenkin täynnä reseptejä, artikkeleita ja videoita aiheesta. Ja kaikki tietävät että niitä löytyy.
Helpompaa tilata pitsa tai avata sipsipussi.
Totta, jos on urheilijoita, jotka syövät joka aterialla kananrintaa, parsakaalia ja riisiä, niin luulisi että taviksetkin voisivat laskeutua tälle yksinkertaisuuden tasolle.
Vierailija kirjoitti:
Helpompaa tilata pitsa tai avata sipsipussi.
Nykyisin hernekeittoakin saa pusseissa. Myös tölkeissä, joissain on repäistävä kansi. Voi siis syödä raakana suoraan myyntipakkauksesta kuten sipsejäkin.
ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Helpompaa tilata pitsa tai avata sipsipussi.
Nykyisin hernekeittoakin saa pusseissa. Myös tölkeissä, joissain on repäistävä kansi. Voi siis syödä raakana suoraan myyntipakkauksesta kuten sipsejäkin.
ap
Mutta ymmärrätkö, että useimpien meistä mielestä sipsit, jäätelöt ja pitsat maistuu hyvältä, kun taas kylmä hernari, hapankaali, raejuusto, tölkkipavut ja vastaavat maistuu kuvottovalta?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska ihmiset eivät viitsi eivätkä kehtaa kokata itse alusta lähtien halvoista raaka-aineista. Hirvee valitus kuinka ruoka on kallista vaikka hevi-ostastolta saa parilla kympillä raaka-aineet kuukaudeksi yhdelle ihmiselle.
Ilmeisesti nykyajan keittiöopetuksen taso peruskoulussa on huonompaa tai sitten sitä ei enää ole.
Totta kyllä, mutta pointtini oli siinä, että eipä sitä kokkailua oikeastaan tarvitse tehdä, eikä silti syö erityisen epäterveellisesti.
ap
Miksi ei tarvitse? Kaikki valmispakkaukset on todella kallista, luontoa kuormittavaa, ylihintaista ja ne on pumpattu täyteen lisäaineita ja pakattu muoviin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Helpompaa tilata pitsa tai avata sipsipussi.
Nykyisin hernekeittoakin saa pusseissa. Myös tölkeissä, joissain on repäistävä kansi. Voi siis syödä raakana suoraan myyntipakkauksesta kuten sipsejäkin.
ap
Tölkki on kaivettu maan sisästä kaivoksista ja käynyt läpi rekka reitin jalostamoihin, sieltä laivalla tehtaisiin ja sieltä sitten kauppoihin ties mitä kautta.
Terveelliseltä tuo vaikuttaa. Usein perunoita ja savulohta itsekin, ei ole vaikeaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Helpompaa tilata pitsa tai avata sipsipussi.
Nykyisin hernekeittoakin saa pusseissa. Myös tölkeissä, joissain on repäistävä kansi. Voi siis syödä raakana suoraan myyntipakkauksesta kuten sipsejäkin.
apTölkki on kaivettu maan sisästä kaivoksista ja käynyt läpi rekka reitin jalostamoihin, sieltä laivalla tehtaisiin ja sieltä sitten kauppoihin ties mitä kautta.
Ei se nyt ihan niinkään ole. Metallia voi kierrättää lähes ikuisesti. Ongelman muodostavat laiskat lajittelijat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Helpompaa tilata pitsa tai avata sipsipussi.
Nykyisin hernekeittoakin saa pusseissa. Myös tölkeissä, joissain on repäistävä kansi. Voi siis syödä raakana suoraan myyntipakkauksesta kuten sipsejäkin.
apTölkki on kaivettu maan sisästä kaivoksista ja käynyt läpi rekka reitin jalostamoihin, sieltä laivalla tehtaisiin ja sieltä sitten kauppoihin ties mitä kautta.
Ei se nyt ihan niinkään ole. Metallia voi kierrättää lähes ikuisesti. Ongelman muodostavat laiskat lajittelijat.
Metalli ruostuu ajan kanssa.
Nähdäkseni ravitsemustiede on kriisissä. Nekin ihmiset, jotka haluaisivat tosisssaan syödä terveellisesti, törmäävät kunnollisen tutkimusnäytön puutteeseen. Kaikkialla on täysin ristiriitaisia väittämiä siitä, mikä on terveellistä ravintoa, ja viralliset ravitsemussuositukset ovat vähintäänkin kyseenalaisia. Lisäksi on suurta yksilöllistä vaihtelua siinä, mikä on kenellekin terveellistä - esimerkiksi sokereiden sieto vaihtelee ihmisten välillä paljon, mutta virallinen suositus kaikille on tästä huolimatta että esim. hedelmiä pitäisi syödä.
Itse haluaisin osallistua Zoe-tutkimukseen, jossa tutkitaan jokaisen mukana olijan oma yksilöllinen suolistofloora ja annetaan räätälöityjä ravintosuosituksia, mutta ko. tutkimusta ei vielä ole meidän asuinmaassa.
Vierailija kirjoitti:
Totta, jos on urheilijoita, jotka syövät joka aterialla kananrintaa, parsakaalia ja riisiä, niin luulisi että taviksetkin voisivat laskeutua tälle yksinkertaisuuden tasolle.
kulutus on vähän eri tasoa...
Vierailija kirjoitti:
Nähdäkseni ravitsemustiede on kriisissä. Nekin ihmiset, jotka haluaisivat tosisssaan syödä terveellisesti, törmäävät kunnollisen tutkimusnäytön puutteeseen. Kaikkialla on täysin ristiriitaisia väittämiä siitä, mikä on terveellistä ravintoa, ja viralliset ravitsemussuositukset ovat vähintäänkin kyseenalaisia. Lisäksi on suurta yksilöllistä vaihtelua siinä, mikä on kenellekin terveellistä - esimerkiksi sokereiden sieto vaihtelee ihmisten välillä paljon, mutta virallinen suositus kaikille on tästä huolimatta että esim. hedelmiä pitäisi syödä.
Itse haluaisin osallistua Zoe-tutkimukseen, jossa tutkitaan jokaisen mukana olijan oma yksilöllinen suolistofloora ja annetaan räätälöityjä ravintosuosituksia, mutta ko. tutkimusta ei vielä ole meidän asuinmaassa.
Ravitsemussuositukset tähtäävät ruokaketjujen voittojen tekemiseen. Kaikki tuottaat joita mainostetaan "terveelliseksi" ovat huijausta.
Kai se on sitä, että jos sylissä on 12-pac munkkeja, niin on vaikeeta olla syömättä niitä.