Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hyvä tomaattikastike lihapullille?

Vierailija
16.08.2022 |

Tiedän, netistä löytyy miljoona. Purkki tomaattimurskaa, sipulia, suolaa, sokeria pippuria, kermaa, basilkaa, muuta? Jotain pois?

Kommentit (28)

Vierailija
1/28 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiiinnostaa kanssa!

Vierailija
2/28 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tärkeintä on keittää kastiketta vähintään pari tuntia ja käyttää laadukasta tomaattimurskaa tai ehkä mieluummin kuorittuja tomaatteja (Mutti). 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/28 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valkosipulia pitää olla.

Vierailija
4/28 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi sun pitäis saada resepti valmiina?

Kuinka laiska ja saamaton sä olet?

Vierailija
5/28 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samoin jos saisi reseptin lihapullille (ei kiitos leipämössöpullia vaan mahdollisimman täyttä lihaa).

Vierailija
6/28 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla on tuota Muttia ja purkissa lukee aromaattiset yrtit. Minusta se on väkevää mutta jospa se tasaantuis keittelemällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/28 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi kiesus.

Vierailija
8/28 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi sun pitäis saada resepti valmiina?

Kuinka laiska ja saamaton sä olet?

Aivan, anteeksi! Lähden tästä istuttamaan tomaatintaimia ja kieriskelemään tervassa ja höyhenissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/28 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä laitan sipulia, valkosipulia, hyvää tomaattimurskaa, mustapippuria, suolaa, vähän cayennepippuria, oreganoa ja lopuksi tuoretta basilikaa kun jo kypsää. Minusta perus tomaattikastiketta ei tarvitse edes hauduttaa pitkään siitä tulee vaan kitkerää, 15-20 min riittää. Jos tomaatit on sen laatuisia että on kitkeryyttä paljon, voi laittaa lopuksi vähän hunajaa tai sokeria. Joskus laitan myös vähän sitruunamehua.

Vierailija
10/28 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Samoin jos saisi reseptin lihapullille (ei kiitos leipämössöpullia vaan mahdollisimman täyttä lihaa).

Mä laitan lihapullataikinaan vain lihaa, kananmunaa ja juustoraastetta ja suolaa ja pippuria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/28 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi sun pitäis saada resepti valmiina?

Kuinka laiska ja saamaton sä olet?

Heti aamusta noin kiukkuinen ja muita haukkuva. Relaa vähän ja NAUTI kauniista päivästä =)

Vierailija
12/28 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Samoin jos saisi reseptin lihapullille (ei kiitos leipämössöpullia vaan mahdollisimman täyttä lihaa).

Mä laitan lihapullataikinaan vain lihaa, kananmunaa ja juustoraastetta ja suolaa ja pippuria.

Paistatko ne? Keität? Vai suoraan uuniin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/28 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miksi sun pitäis saada resepti valmiina?

Kuinka laiska ja saamaton sä olet?

Aivan, anteeksi! Lähden tästä istuttamaan tomaatintaimia ja kieriskelemään tervassa ja höyhenissä.

Älä tuosta kiukkupussista välitä :)

Vierailija
14/28 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Henri Alenin Muttisoosi

Ainekset

1 tölkki tomaattimurskaa (esim. Mutti)

1 pieni sipuli

2 valkosipulin kynttä

0,6 dl oliiviöljyä

2 dl vettä

½ tl sokeria

suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia pitkään öljyssä. Vähintään 10 minuuttia matalalla lämmöllä öljyssä. Rakennat makeuden.

 Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet. Anna hautua 10 min. Makeutuu... lisää sen jälkeen loppu murska ja vettä 2 desilitraa. Hauduta sekoittaen.

Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 min, ja lisää mahd. punaviini. Eli tuo happamuus kastikkeeseen. Sekoita koko ajan.

Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Jos hifistelet, 2 palaa appelsiinin kuorta. Mausta rohkeasti.

Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5 dl parasta neitsytoliiviöljyä mitä saat. Älä keitä enää. Se tuo täyteläisyyden soosiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/28 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Samoin jos saisi reseptin lihapullille (ei kiitos leipämössöpullia vaan mahdollisimman täyttä lihaa).

Mä laitan lihapullataikinaan vain lihaa, kananmunaa ja juustoraastetta ja suolaa ja pippuria.

Paistatko ne? Keität? Vai suoraan uuniin?

Paistan

Vierailija
16/28 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä lasten lempisoossi:

1-2 valkosipulin kynttä

paprikajauhetta

öljyä (käytän rypsiöljyä, koska just nyt mulla on vaan extra v oliiviöljyä ja se ei sovi paistamiseen)

isohko porkkana

keskikokoinen punajuuri/keltajuuri

kesäkurpitsaa suurin piirten saman verran kuin porkkanaa

tomaattimurskaa 1-2 purkkia

ketsuppipullon jämät

(lihaliemikuutio)

pippuria myllystä

viherjauhetta 1 rkl (mangoldia, pinaattia, palsternakkaa, porkkanaa, nokkosta)

kuivattua suppilovahveroa murskattuna 2 rkl

omenahilloa 1rkl

suolaa maun mukaan

Murskattua valkosipulia kuullotetaan hetki paprikajauheen kanssa kuumassa öljyssä, sitten pannulle kasvisraasteet, annetaan paistua hetki. Sen jälkeen sekaan tomaattimurskat, ketsuppipulloista jämät (hieman kuumaa vettä pulloon ja ravistus) ja mausteet. Koska käytän halpistomaattimurskaa, niin omenahillosta tulee makeutta tasaamaan happoa. Voi laittaa sokeriakin.

Annetaan hautua vähintään 20min, mielummin tunti.

Lihapullat, valitettavasti en osaa antaa mittoja, kun itse heitän kaiken mututuntumalla:

jauhelihaa (meillä on usein hirveä tai peuraa, se on rasvatonta, niin laitan sekaan sikanautaa tai pelkkää possus)

kananmuna

hieman korppujauhoja (teen itse kuivatuista leivänkannikoista), tämän voi jättää pois

suolaa, pippuria myllystä, paprikajauhetta

kuivattuja tai tuoreita yrttejä hienonnettuna (oman maun mukaan, oreganoa, timjamia, basilikaa tms)

juustoraastetta - jääkaapin jämiä, tähän on turha laittaa mitään erityisiä, koska maku hukkuu tomaattikastikkeen sekaan

sekoitetaan ja muovataan pulliksi.

Tomaattikastike kaadetaan uunivuokaan ja lihapullat ladotaan kastikkeen sekaan

Uuniin 175C 45min

TAI lihapullat ladotaan paistinpannulle tomaattikastikkeeseen ja annetaan kypsyä rauhassa kevyesti poreilevassa kastikkeessa.

Meillä lapset syövät ylijäänyttä tomaattikastiketta vielä seuraavana tai sitä seuraavanakin päivänä pastan kanssa (siis vaikka ei olisi lihapulliakaan). Punajuuri on meillä oleellinen aines, jos sitä ei ole, niin kuuluu rutinaa, että tässä kastikkeessa on jotain vikaa.

Vierailija
17/28 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pussi pakastesipulia kuullotetaan pannulla oliiviöljyssä ja voissa niin että se karamellisoituu. Lisää ripaus sokeria, suola, mustapippuri. Päälle laadukas tomaattikastike ja annetaan muhia hiljaisella noin 20 min. Spagetti lautaselle ja päälle parmesania ja silputtua tuoretta basilikaa.

Vierailija
18/28 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihapulliin vain jauhelihaa, kananmunaa ja mausteita. Paista pannulla pinta ja muhita kypsäksi tomaattikastikkeessa 15 min. 

Vierailija
19/28 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia, öljyä, valkosipulia, suolaa, mustapippuria ja jos haluaa niin jotain yrttejä. Keep it simple.

Vierailija
20/28 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paseerattua mieluunmin. Suola ja oregano.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi seitsemän viisi