Voiko tänään neljältä tehtyä kanakastiketta syödä huomenna, jos se on huoneenlämmössä?
Sori jos kysymys on hölmö, mutta olen nyt sellaisessa tilanteessa, joka on aika hölmö.
Ollaan täällä maalla poikaystävän vanhemmilla ja hän laittoi ruuaksi kanaa currykastikkeessa. Me söimme vähän ennen viittä ja ruoka on ollut koko ajan kattilassa tiskipöydällä. Kysyin poikaystävältä kolme tuntia sitten, että pitäisikö se laittaa jääkaappiin. Hän sanoi että äiti kyllä hoitaa. No kattila edelleen tiskipöydällä. Kysyin äsken poikakaverin äidiltä, että pitäiskö ruoka laittaa jääkaappiin. Hän vastasi että miksi pitäisi, kun me syödään siitä huomenna? Eli kanakastike on nyt sitten 24 tuntia huoneenlämmössä (tai lähes 23 astetta näillä helteillä). Ihmettelin asiaa poikakaverille, niin hän sanoi vaan, että tää on äidin keittiö, ei sun tarvi huolehtia.
Miten keksin tekosyyn lähteä täältä heti aamulla on nyt päällimmäisenä mielessä.
Voiko tällaista olla oikeesti? Kaupungissa poikakaveri on lähes normaali mut tällä ihan outo.
Kommentit (30)
Vierailija kirjoitti:
Juu, en söisi. 4 tuntia on raja.
Jep. Juuri oli jossain lehdessäkin juttua tästä, että yli 4 tuntia huoneenlämmössä ollut ruoka pitää heittää pois, sitä ei ole enää turvallista syödä.
En söisi.
Aamulla liukenet jollain tekosyyllä sieltä..
Ruokamyrkytys odotettavissa jos ruokaa on säilytetty kauemmin kuin 4 tuntia huoneenlämmössä kesäkuumalla. Juokse.
Ei voi.
Ennen tehtiin noin. En ymmärrä miten ihmisten elimistö sitä kesti.
Anoppi kanssa saattaa tarjota 2vk vanhaa kermakakkua, mikä on ollut vaan varaston lattialla. Noissa tilanteissa pitää vaan keksiä jotain ettei voi syödä.
Esim yhtäkkiä maha tulee kipeeksi etkä uskalla syödä mitään tms
Senhän ehtii vielä nyt laittaa jääkaappiin jos on jäähtynyt. Sitten huomenna pitää lämmittää kuumaksi ennen syömistä. Jos se oli valmista 5 aikaan niin ennen 9 kylmään.
Kyllä se säilyy, tosin en ymmärrä MIKSI HELVETISSÄ SITÄ EI VOI LAITTAA SINNE JÄÄKAAPPIIN???
Älkää nyt hyvät ihmiset menkö näin ilmiselvään provoon.
Mitä sä kyselet? Laita itse ja sano, ettet syö huoneenlämmössä säilytettyä.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se säilyy, tosin en ymmärrä MIKSI HELVETISSÄ SITÄ EI VOI LAITTAA SINNE JÄÄKAAPPIIN???
No ei h*tissä säily!
Anna poikaystävän ja äitinsä syödä, ovat ilmeisesti tottuneet, jos tuollainen on heidän tapansa. Minä en söisi.
Ehkä vähän turhan pitkä aika pitää ruokaa lämpimässä. Jos olet sen kokkaillut neljältä niin seuraavana aamuna ruoka on ollut jo reilun vuorokauden lämpimässä ja melko varmasti aiheuttaa pientä vatsaoireita.
Mun veljen vaimo pitää kaikki ruuat huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Aina kuitenkin yrittää jotain selitystä tyyliin voishan nämä laittaa jääkaappiinkin mutta .
Eli tietää suositukset, muttei kai sitten välitä.
Hän sulattaa myös pakasteet huoneenlämmössä ja sitten laittaa jääkaappiin kun ovat lämpimiä. Ihme touhua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Juu, en söisi. 4 tuntia on raja.
Jep. Juuri oli jossain lehdessäkin juttua tästä, että yli 4 tuntia huoneenlämmössä ollut ruoka pitää heittää pois, sitä ei ole enää turvallista syödä.
Ruokamyrkytyksiin voi oikeasti kuolla.
Varaudu siihen että pari kertaa pyöräyttää