Paljonko säästää kun kokkaa ihan kaiken itse?
Oletteko laskeneet? Siis työpaikalle eväät, leipoo kaiken itse jne.
Kommentit (9)
Mihin verrattuna? Eineksiin? Valmisruokatiskiin? Ravintolaan?
Omat kotiruoka-annokseni maksaa noin 2€/annos. Leipä on niin halpaa, etten viitsi leipoa.
No se riippuu siitä miten paljon sitä rahaa menee nyt. Jos wolttaat 3 kertaa päivässä isolle perheellee, varmaan säästät enemmän kuin yksineläjä joka elää enimmäkseen mikropitsoilla.
Sinkkuna on ihan sama syökö ulkona vai leipooko itse.
Nuuka-Nyysteeni kirjoitti:
Mihin verrattuna? Eineksiin? Valmisruokatiskiin? Ravintolaan?
Omat kotiruoka-annokseni maksaa noin 2€/annos. Leipä on niin halpaa, etten viitsi leipoa.
Tuota minäkin ihmettelen, että leivän leipomista aina suositellaan. Tuore lämmin leipä on hyvää ja saa varmaan vaihtelua, mutta kotimaista ruiskeipä maksaa 0.89e 9paria 450g. Miten tuosta pääsee halvemmaksi?
Riippuu mitä kokkaa.
Yksi sipsipussin tuottaa päivän kalorit eurolla. Ravintolassa 3-4 kertaa päivässä syöminen taas maksaisi kymmeniä euroja.
Itse tehtynä saa terveellistä ruokaa edullisesti ja on yleensä terveyden kannalta paras hinta-laatusuhde. Esimerkiksi tavalliset kotiruoat on hyviä. Kasviksia, pastaa, juureksia, perunoita, kalaa jne
Ravintolaruoissa ja valmisruoissa yleensä enemmän suolaa, esimerkiksi yhdellä aterialla koko päivän suolat. Ravintoloissa myös usein maku tärkeämpi kuin terveellisyys tai muut asiat.
En säästöä ajattele, vaan sitä, että saan parempaa ruokaa itse tehden, eikä ole ylimääräisiä aineita. Valmista leipää en edes pysty syömään kun en kestä ruista ja vehnäleivissä on melkein kaikissa rypsiöljyä. Pannuleipää teen sen mitä leipää "tarvitsen"
Ihan siitä kiinni, mitä laittaa ja mitä leipoo. Jos työpaikalla on lounasetu, itse eväiden laittaminen ei kannattane lainkaan. Leipominen on sitten lähinnä harrastus. Ilman pullaa tulee hyvin toimeen, eikä tarvitse maksaa eikä nähdä vaivaa.