Aika hurja vinkki: vesimelonista kalaruokia uunissa
Muuttuvatko marinoidut meloninpalat tosiaan "kalamaisiksi", kun ne ovat tunnin uunissa? Uskaltaisikohan kokeilla moista ruokalajia?
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000008982100.html
Kommentit (11)
Kokeilen ehdottomasti. Kaikenlainen sushi ja sashimi ovat herkkuani.
Vesimelonin söisi mielummin ihan sellaisenaan ja pääruoaksi jotakin missä on ravintoarvoa ja mistä menee nälkä. Jos ei syö kalaa niin on mielestäni parempiakin vaihtoehtoja siihen tilalle.
En söisi mitään, mikä maistuu kalamaiselta, mutta ei ole kalaa. Tulisi varmasti vahva assosiaatio siihen, että ruoka on pilaantunut.
Ei siitä proteiinia saa vaikka kuinka paistais
Kokeilen ehdottomasti, koska kaikki uudet jutut kiinnostaa aina. Olen vuosikymmenien vege enkä kaipaa kalaa, mutta tässä kiinnostaa rakenne ja makumaailma.
Vierailija kirjoitti:
Ei siitä proteiinia saa vaikka kuinka paistais
Mitä sitten?
Olettekos koskaan syöneet vahingossa pilaantunutta vesimelonia? Limaista on ja epämiellyttävää makua voi pitää kalamaisenakin. En jaksa katsoa mitään videoita, mutta ehkä tässä nopeutetaan prosessia uunissa.
Yäk. Vesimelonit on oksettavia. Viljelty maissa, joissa puhdasta vettä ei olisi tuhlattavaksi.
Ulkomaille menevien melonien kasteluveden laadun kanssa ei olla niin kranttuja...
Ohiksena: inhoan reseptivideoita. Tuonkin ohjeen olisin lukenut tekstinä paljon nopeammin. Mutta joo, voisi kokeilla. Kaikkea muuta on kaapissa paitsi vesimelonia ja inkivääriä, eikä inkivääri ole pakollinen.
Vierailija kirjoitti:
Yäk. Vesimelonit on oksettavia. Viljelty maissa, joissa puhdasta vettä ei olisi tuhlattavaksi.
Ulkomaille menevien melonien kasteluveden laadun kanssa ei olla niin kranttuja...
Vesimeloneja kasvaa kyllä myös ihan meidän palstalaisten kasvihuoneissa. Ei niistä montaa kertaa syö enkä itse tänä kesänä kasvattanut lainkaan, mutta aiempina vuosina olen kasvattanut.
Hirveää sotkemista. Miksi se marinadi piti sekoittaa pikkukulhossa, kun sen olisi voinut suoraan sekoittaa isossa kulhossa? Miksi piti sotkea kädet, aivan hyvin olisi voinut lusikalla tai kauhalla sekoittaa ne vesimeloninpalat.
No, todennäköisesti maistuvat merellisiltä, merilevähän on maultaan hyvin kalamainen. Rakenne? no, varmaan muistuttaa raakaa tonnikalaa (eli pehmeää, mutta ehkä aavistuksen sitkeää, sen verran, että pala pysyy kasassa ja siitä voi haukata erikseen palasen), sen tyyppistä kurpitsastakin tulee kypsennettäessä (paitsi jos kypsentää ihan mössöksi).
Meillä ei syödä sashimia eikä vesimelonia, joten jätän tämän väliin.