Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Super helpot reseptit, joissa on vain vähän aineksia kehiin!

Vierailija
29.07.2022 |

Tässä mun:

Täytetyt herkkusienet yhdelle nälkäiselle
6kpl herkkusieniä
6 pekonisiivua
homejuustoa ja/tai tuorejuustoa makusi mukaan

Sienistä kannat pois ja juustot tilalle. Pekonit ympärille ja uuniin 220 C ja n. 20 minuuttia.

Kotimaisia herkkusieniä ei tartte välttämättä edes pestä. Jos et halua laittaa kantoja hukkaan, voit murentaa niitä täytteen päälle.

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
29.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Munakas, ei oikeaoppinen. Riko kananmunat astiaan (peruspaistinpannulle mahtuu 4 munan munakas) sekoita mukaan suolaa, paprikajauhetta, pippuria tms. Laita paistinpannulle rasvaa, ja kippaa siihen pakastekasviksia. Anna paistua hetki. Sekoita munien sekaan loraus maitoa tai kermaa ja kaada pannulle kasvisten päälle. Jos on juustonjämiä, niin ne voi raastaa ja laittaa sekaan, ei tarvita kuin kourallinen.. Laita pannun päälle kansi, jos sattuu olemaan sopivan kokoinen. Väännä levyä pienemmälle.

Kun munakkaan alapuoli alkaa saada väriä, tee paistinlastalla viillot ristiin, eli pilko se munakas neljään osaan - yksi osa on helppo ottaa ja kääntää, kokonaisen munakkaan kääntö on hankalaa. Kun munakas on käännetty, niin kansi päälle. Jos sinulla on perinteinen valurautalevyillä varustettu liesi, niin voi ottaa virrat pois kokonaan. Muilla helloilla laita ihan pienelle. Parin minuutin kuluttua koko munakas on hyytynyt ja kohonnut ja valmis syötäväksi.

Vierailija
2/4 |
29.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valkosipulivoi patongin päälle: valkosipulia murskattuna ja voita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
24.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kermainen rapu-pähkinärisotto ranskalaisella tryffelikastikkeella ja paahdetuilla katajanmarjoilla:

Ainekset:

500 g tuoretta ravunlihaa

2 dl risottoriisiä

1 dl valkoviiniä

1 l kanalientä

200 g kuorittuja pähkinöitä (saksanpähkinöitä, manteleita ja hasselpähkinöitä)

100 g voita

2 rkl oliiviöljyä

1 dl kermaa

1 dl parmesaaniraastetta

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 porkkana

1 sellerinvarsi

1 laakerinlehti

tuoretta timjamia

suolaa ja mustapippuria maun mukaan

100 g tuoretta katajanmarjaa

2 rkl tryffeliöljyä

1 rkl kuivattua tryffeliä

1 dl kuohukermaa

1 dl kuivaa sherryä

1 tl sokeria

Valmistus:

Aloita valmistamalla tryffelikastike. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet, porkkana ja selleri. Kuumenna voi ja oliiviöljy isossa kattilassa. Lisää hienonnetut kasvikset ja kuullota ne pehmeiksi.

Lisää tryffeliöljy ja kuivattu tryffeli kasvisten joukkoon. Sekoita hyvin ja anna karamellisoitua hieman. Lisää sitten sherry ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä noin tunti, kunnes kastike on sakeutunut. Siivilöi kastike ja mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.

Paahda kuorittuja pähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä ja alkavat tuoksua. Siirrä ne syrjään odottamaan.

Keitä kanalientä kattilassa ja pidä se lämpimänä liedellä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi ja oliiviöljy suuressa kattilassa. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulit ja kuullota ne pehmeiksi.

Lisää risottoriisi ja kuullota sitä hetki, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen kiehahtaa. Lisää sitten kuumaa kanalientä vähitellen kauhallinen kerrallaan, sekoittaen risottoa jatkuvasti.

Kun risotto on lähes kypsää, lisää ravunliha ja paahdetut pähkinät. Jatka keittämistä, kunnes ravunliha on kypsää ja risotto on kermaista ja täydellisen kypsää. Lisää tarvittaessa lientä.

Kun risotto on valmis, lisää siihen kerma ja parmesaaniraaste. Sekoita hyvin ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paahda katajanmarjoja kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat räiskyä ja tuoksua. Lisää ne risoton päälle juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile risotto truffelikastikkeen kera ja koristele tuoreella timjamilla.

Vierailija
4/4 |
24.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kermainen rapu-pähkinärisotto ranskalaisella tryffelikastikkeella ja paahdetuilla katajanmarjoilla:

Ainekset:

500 g tuoretta ravunlihaa

2 dl risottoriisiä

1 dl valkoviiniä

1 l kanalientä

200 g kuorittuja pähkinöitä (saksanpähkinöitä, manteleita ja hasselpähkinöitä)

100 g voita

2 rkl oliiviöljyä

1 dl kermaa

1 dl parmesaaniraastetta

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 porkkana

1 sellerinvarsi

1 laakerinlehti

tuoretta timjamia

suolaa ja mustapippuria maun mukaan

100 g tuoretta katajanmarjaa

2 rkl tryffeliöljyä

1 rkl kuivattua tryffeliä

1 dl kuohukermaa

1 dl kuivaa sherryä

1 tl sokeria

Valmistus:

Aloita valmistamalla tryffelikastike. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet, porkkana ja selleri. Kuumenna voi ja oliiviöl

Aplodit! Superhelppoa, etenkin löytää nuo ainekset 😀

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kahdeksan seitsemän