Mainitse 1-3 ruokalajia, joita olet matkoillasi maistanut ja joihin olet tykästynyt.
-matkallasi Espanjaan
-matkallasi Italiaan
-matkallasi Kreikkaan
Oletko valmistanut samaa ruokalajia kotikeittiössäsi?
Maistuiko samalta?
Kommentit (18)
Espanjassa innostuin tapaksista. Italiassa söin pitsaa ja Kreikassa kreikkalaista salaattia ja pihviä. Olen syönyt samoja kotonakin, mutta nämä nyt muutenkin olivat aika itsestäänselvyyksiä.
Sate kana/lihavartaat Indonesiassa. Jokaisessa nurkassa on satevendor ja ne vartaat on ihan älyttömän hyviä, mutta en itse osaa tehdä sellaisia. Kastikehan on siis satay-kastike, mutta en tiedä mitä ne siihen laittavat, että se maistuu niin hyvälle.
Italia
- Anjovispizza
- Bruscetta
- Merenelävät
Miksi tässä ei ole Ranskaa? Kulinarismin maa?
- Bouillabaisse
- Ratatouille
Kreikkaan en ole matkustanut mutta monissa Välimeren maissa tarjottu kreikkalainen salaatti on todella herkullista.
Espanjassa en syönyt mitään, mitä en olisi jo maistanut aiemmin. Sama Italiassa. Kreikkaan matkustin ekaa kertaa jo lapsensa ja silloin ihastuin mm. tapenadeen. Ja se paistettu juusto... ah! Ja paljon muita ruokalajeja, en vaan muista niiden nimiä.
Espanja: Salmorejo, Boquerones fritos, pulpo a la Gallega
- en tee kotikeittiössä, koska olen niin usein Espanjassa.
Italia: Risotto alla bottarga, pasta al limone, Pizza casera con tomate fresco, aceitunas y rúcula
- kahta ensin mainittua teen usein kotona, pizzaa en, koska kunnon kiviarinauuni puuttuu.
Kreikka: Siitä on todella, todella pitkä aika, kun olen käynyt Kreikassa, mutta mieleen jäi herkullinen moussaka, grillatut paprikat oliiviöljyssä sekä herkulliset kala-annokset.
- näitä kaikkia teen myös kotona.
Italiassa söin erinomaisen sitruunarisoton, samoin rakastan niitä bruchettaleipiä
Kreikassa suosikkiruokaini on olut stifado, sekä crepes-ohukaiset
Tapakset ovat myös minulle Espanjasta ne suosikkijuttu.
Vierailija kirjoitti:
Italiassa söin erinomaisen sitruunarisoton, samoin rakastan niitä bruchettaleipiä
Kreikassa suosikkiruokaini on olut stifado, sekä crepes-ohukaiset
Tapakset ovat myös minulle Espanjasta ne suosikkijuttu.
Ja Italiassa sukulaisten luona vieraillessamme he ovat tarjoilleet aina päivällisellä todella erinomaisia juustoja.
Ketään ei kiinnosta tämä ketju, ei yhtään tykkäyksiä tai edes alapeukkuja.
Trippa alla romana - naudan verkkomahaa roomalaisittain
Osterit ilman mitään, ei sitruunaa, ei salottisipulia, ei viinietikkaa
Tonnikalatartar
"-matkallasi Espanjaan
-matkallasi Italiaan
-matkallasi Kreikkaan"
En ole käynyt näistä maissa missään.
Luulen että ketju olisi saanut enemmän tuulta siipiensä alle jos maita ei olisi lueteltu ja kaikki maat kävisivät.
Vierailija kirjoitti:
Eipä ollut mitään uutta.
Kaikki kokeiltu !!!???
Kaikki itämaiset nuudelikulhot, joihin tulee herkullista lientä, kasviksia ja proteiinia ja tottakai myös nuudleita.
Kaikki tex-mex uppoaa.
Kanaa tai lohta oikeestaan miten tahansa valmistettuna.
Vierailija kirjoitti:
Ketään ei kiinnosta tämä ketju, ei yhtään tykkäyksiä tai edes alapeukkuja.
Luuletko että nykyajan älypuhelin kansa edes osaa kokata? Ja tarkoitan oikeastit kokata raaka-aineista. Ei kaadella valmispussista ja vähän mausteita hellalla ja paistaa tai kiehauttaa.
Vierailija kirjoitti:
"-matkallasi Espanjaan
-matkallasi Italiaan
-matkallasi Kreikkaan"En ole käynyt näistä maissa missään.
Luulen että ketju olisi saanut enemmän tuulta siipiensä alle jos maita ei olisi lueteltu ja kaikki maat kävisivät.
Luettelin nyt vain muutaman maan; tottakai kaikki maat käyvät:)
ap.
Kerran maistoin Italiassa tuoreita, sesongin valkoisia tryffeleitä. Herranjestas miten oli hyvää. Ei vaan ole kauhean helposti koto-Suomessa saatava raaka-aine tai sitten maksaa ihan älyttömästi.
Kreikka: Gyros pita ja Gyros plate. Kotona joskus Lidlin pakastelihaa pannulla sekä valmiita pitaleipiä voileipägrillillä kasvisten ym kanssa. Ei samanlaista, mutta hyvää myös.
Italiassa pizza, jossa hyvää kinkkua ja brie-juustoa. En ole löytänyt suomesta ja kotona tavallisella uunilla tehty pizza ei ole lähellekään yhtä hyvää. Eikä kyllä suomalainen kinkkukaan.