Aina kun teen hampurilaisia sämpylät muussaantuvat. Kuinka saisin ne pysymään ehjinä
jotta hampurilaisen voi syödä kokonaisena. Riippuuko se valmistustavasta, tuotteesta vai mistä?
Kommentit (27)
Laita pari kananmunaa pihvi"taikinaan" ja perunajauhoja. Tulee rapea kuori ja pysyy kasassa.
Lämmitä ne sämpylänpuolikkaat leivänpaahtimessa tai uunissa, ennenkuin kasaat sen hampurilaisen.
Vierailija kirjoitti:
Lämmitä ne sämpylänpuolikkaat leivänpaahtimessa tai uunissa, ennenkuin kasaat sen hampurilaisen.
Uunissa grillivastuksen alla nopeasti
En tiedä vastausta,
mutta löysin tällaisen:
Hampurilaissämpylät - Suklaapossu (kotiliesi.fi) "aivan paras hampurilaissämpyläohje" sivustolla sanotaan.
En ole kokeillut tosin itse.
En tiedä, koska en muutenkaan pysty syömään hampurilaista KOKONAISENA. Aina on pitänyt haukata tai leikata palasia.
Ainakin yksi kaupan sämpylä oli heppoinen. Mikään ei siihen auttanut. Sen takia teen hampurilassämpylätkin itte ja sitte pakastan. Pysyy koossa mutta kannattaa kyllä lämmittää jo muutenkin. Liika kosteus tietty esimerkiksi tomaatista voi aiheuttaa sämpylän hajoamisen. Majoneesdia en paljoa käytä yleensä ketsuppia ja sinappia..
Ei mitään järkeä lämmittää uunia kun ne paahtuu paistinpannulla. Näin meillä tehdään aina.
Vierailija kirjoitti:
En tiedä, koska en muutenkaan pysty syömään hampurilaista KOKONAISENA. Aina on pitänyt haukata tai leikata palasia.
Joo, ei niitä kerralla tungetakaan suuhun. Olet toiminut oikein.
Vierailija kirjoitti:
Ei mitään järkeä lämmittää uunia kun ne paahtuu paistinpannulla. Näin meillä tehdään aina.
Yksikään sämpylä ei hajoa. Täytteet ei vaikuta asiaan. Aina tehdään korkeita hamppareita. On tomaattia, pekonia, majoneesia, sipulia ja ym.
Paahda sämpylät pihveistä irronneessa rasvassa. Itse teen briossisämpylät.
Millä tavalla muussantuvat? Kyllä minä olen saanutnpysymään ihan helposti ehjinä ja tuollakaan ei ole merkitystä miten kosteita täytteet ovat, koska se hamppari syödään kuitenkin heti.
Jos maha kestää ruisleipää niin ruispaloista sää kätevästi hampurilaisen. Tosi helppo lämmittää siivut leivänpaahtimessa. Pihvi voi paistaa leivämuotoiseksi. Suodatinpussista kätevä syödä. Meillä yksi kesä lapset olisivat eläneet niillä. Saivat itse tehdä niin melkein joka ilta niitä soivät.
Riippuu tekijästä eikä mistään muusta.
No miten sä ne teet? Vähän paha ottaa kantaa kun ei kristallipalloni kertonut.
Herlevi paahtaa pannulla jos suinkin mahtuu, Uunia käyttää jos isompi määrä.
Vierailija kirjoitti:
Laita pari kananmunaa pihvi"taikinaan" ja perunajauhoja. Tulee rapea kuori ja pysyy kasassa.
Ai sämpylään?
Älä laita liikaa kastikkeita tai märkiä täytteitä. Tomaatit on hyvä valuttaa ja mielellään poistaa siemenet kokonaan. Anna pihvien myös vetäytyä hetki että kaikki liemet ei ole siellä pullan sisällä.