Tuleeko kananmunat ja broilerin suikaleet samoista kanoista?
Mietin ihan mielenkiinnosta! Tuleeko samasta paikasta nuo molemmat tuotteet?
Kommentit (26)
Vierailija kirjoitti:
Minkälaisia nuo laitokset on? Kuinka monta eläintä yleensä on kerrallaan yhdellä broilerinkasvattajalla?
150000 jopa ylikin. Toki niitä on pienempiäkin.
Hassua että ei ole mitään ajatusta että minkälaisista paikoista kanamunat tai broileri tulee kauppaan.
Missään Kandit-ohjelmassakaan ei ole koskaan broileritilallisia hoidettavana vaan aina pelkkiä lehmiä yms. Satunnainen pihakana
Broilerkana on jalostettu tuottamaan lihaa ja munintakana tuottamaan kananmunia.
Ei tule. Broilerit kasvavat teurasikään yhdessä kuukaudessa. Ei siinä munia ehdi tuottamaan.
Vierailija kirjoitti:
Ei tule. Broilerit kasvavat teurasikään yhdessä kuukaudessa. Ei siinä munia ehdi tuottamaan.
Kuinka kauan kananmunakana sitten elää?
Tajusin että en edes tiedä miltä muut kuin lemmikkikanat näyttää.
Miltä broileri tai kananmunia muniva tuotantokana edes näyttää eläiminä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei tule. Broilerit kasvavat teurasikään yhdessä kuukaudessa. Ei siinä munia ehdi tuottamaan.
Kuinka kauan kananmunakana sitten elää?
"Kanat aloittavat munintansa noin 18 viikon ikäisinä. Nuoret kanat munivat parhaiten, ja tämän vuoksi kanoja pidetään yleensä yksi munintakausi eli noin 14 kuukautta."
https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruokavisa-vastuullisuus-ruokake…
Ei varmaan Suomessa mitään 15 000 kanan tai broilerin tiloja voi olla? Sehän on valtava määrä eläimiä eikä siinä ehtisi edes tarkastaa onko jokaisella raajat tallessa?
Vierailija kirjoitti:
Tajusin että en edes tiedä miltä muut kuin lemmikkikanat näyttää.
Miltä broileri tai kananmunia muniva tuotantokana edes näyttää eläiminä?
Kananmunan sentään olet nähnyt? Ei luulisi olevan vaikea googlettaa myös kanaa ja broileria, joka on pienenä kananpoika eli tipu.
Eivät tule samasta sillä broileri on periaatteessa sen munivan kanan poika. Tosin munantuottajat ovat eri rotua kuin lihantuottajat, mikä tekee niiden eron.
Molemmat tulevat kanaloista. Montakos broileria saikaan olla A4-arkin kokoisella alueella? Kovin on ahdasta vaikkapa koppelon tai kuovin poikasten liikkuma-alueeseen.
Kuvahaulla broileri tulee ainakin ihan erinäköisiä eläimiä kuin pihakanat. En ole koskaan missään nähnyt tuollaisia. Ei tuollaisia isoja kasvatushalleja varmaan Suomessa ole?
Ilta-Sanomilla on video miten broileri kasvaa Suomessa, viitisen minuuttia
35 tuhatta broileria per halli ja useampi halli per tila oli tuossa videon esimerkissä. Siinä on lintua kerrakseen yhteen tilaan.
Jännä että missään koulussa tai uutisissa tai TV:ssä tai missään koskaan näe, mistä tavallinen kaupan ruoka tulee. Miltä se on näyttänyt. Missä se kasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei tule. Broilerit kasvavat teurasikään yhdessä kuukaudessa. Ei siinä munia ehdi tuottamaan.
Kuinka kauan kananmunakana sitten elää?
3-4 vuotta kun eivät juuri enään muni.Sitten vaihto uusiin.Karmeaa mutta jos haluat tuottoa näin se vain on.
Vierailija kirjoitti:
Missään Kandit-ohjelmassakaan ei ole koskaan broileritilallisia hoidettavana vaan aina pelkkiä lehmiä yms. Satunnainen pihakana
Jos yhdessä hallissa aina 35 tuhatta lintua niin tuskin kyllä tilataan eläinlääkäriä paikalle, jos joku on sairas.
Vierailija kirjoitti:
Missään Kandit-ohjelmassakaan ei ole koskaan broileritilallisia hoidettavana vaan aina pelkkiä lehmiä yms. Satunnainen pihakana
Ei tuotantoeläin-lintuja hoideta yksilöinä. Jos joku sairastuu, on halvempaa tappaa (jos suuressa parvessa huomataan) tai antaa kuolla. Jos yksikin lintu sairastuu tarttuvaan tai vastustettavaan tautiin, tai vaikkapa tuotantotilan hygienianäytteissä havaitaan esim salmonellaa, kaikki ne kymmenettuhannet linnut tapetaan taudin leviämisen estämiseksi. Muistaakseni esim broilerparvessa ihan sallittu kuolleisuus kasvatuksen aikana on 5%:n luokkaa?
Tuotantoeläimillä harvoin on itseisarvoa:(
Minkälaisia nuo laitokset on? Kuinka monta eläintä yleensä on kerrallaan yhdellä broilerinkasvattajalla?