Oletteko tehneet tai syöneet raparperisalsaa? Reseptejä?
Ja maistuiko? Minkä kanssa sopii? Parhaat vinkit kehiin, kiitos!
Kommentit (9)
Olen ja oli hyvää lihan kanssa. Valitettavasti resepti ei ole tässä käsillä. Tallessa kyllä onneksi.
Vierailija kirjoitti:
EN:
Toi resepti on justiin edessäni, ja muutama raparperin varsi. Kiinnostelee tietää millainen maku, voiko tehdä jo edellisenä päivänä, voiko puuttuvan siirapin korvata esim mansikkahillolla...
Aloittaja
En ole , mutta hyvältä kuulostaa! Mango ja ananasalsaa olen tehnyt.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
EN:
Toi resepti on justiin edessäni, ja muutama raparperin varsi. Kiinnostelee tietää millainen maku, voiko tehdä jo edellisenä päivänä, voiko puuttuvan siirapin korvata esim mansikkahillolla...
Aloittaja
Varmasti voi. Meinasin ensin vastata, että korvaa sokerilla, mutta kun siihen tulee mansikoita niin varmasti voit korvata sen mansikkahillolla. Ja sitäpaitsi, jos se ei toimi, tee seuraavalla kerralla eri tavalla.
Ihan omasta päästä olen säveltänyt, kun olen tehnyt.
Pilkon raparperiä pieniksi paloiksi (ohuita viipaleita ja niitä pilkon vielä), pari kourallista. Sekaan pilkon pieneksi tomaattia (yhden pihvitomaatin tai miljoona (eli 20 tai jotain sinnepäin) miniluumutomaattia. Mausteita, kunnes alkaa olla ok, eli suolaa, pippuria myllystä, vähän paprikaa. Chiliä purkista, ja jos sattuu olemaan nyt purkissa sitä väkevämpää chiliä, niin ihan vähän, ja makeaa chilikastiketta sen sijaan. Sitruunamehua tai limettimehua, ja maistellaan. Jos tuntuu ookoolta, laitan jääkaappiin odottelemaan. Ennen käyttöä maistan vielä uudelleen, tarvitseeko jotain (sitruunamehua? hunajaa?). En yleensä laita makeutta sokerina, vaan hunajana - koska mulla nyt on useampi purkki hunajaa vielä tuossa käytettävissä.
Syön mm. tortillasipsien kanssa, paahdetun patongin kanssa, (grilli)lihan kylkiäisenä.
Tuo on hyvää, kun on saanut maustua aikansa. Liikaa chiliä menee joskus, niin sitten olen joutunut pilkkomaan lisää raparperiä ja tomaattia tasoittaakseni tilannetta.
olen tehnyt myös kiivi-salsaa, kun oli pari ylimääräistä kiiviä eikä kukaan halunnut syödä sellaisenaan. Se ei kaivannut lisämakeutta.
Vierailija kirjoitti:
Ihan omasta päästä olen säveltänyt, kun olen tehnyt.
Pilkon raparperiä pieniksi paloiksi (ohuita viipaleita ja niitä pilkon vielä), pari kourallista. Sekaan pilkon pieneksi tomaattia (yhden pihvitomaatin tai miljoona (eli 20 tai jotain sinnepäin) miniluumutomaattia. Mausteita, kunnes alkaa olla ok, eli suolaa, pippuria myllystä, vähän paprikaa. Chiliä purkista, ja jos sattuu olemaan nyt purkissa sitä väkevämpää chiliä, niin ihan vähän, ja makeaa chilikastiketta sen sijaan. Sitruunamehua tai limettimehua, ja maistellaan. Jos tuntuu ookoolta, laitan jääkaappiin odottelemaan. Ennen käyttöä maistan vielä uudelleen, tarvitseeko jotain (sitruunamehua? hunajaa?). En yleensä laita makeutta sokerina, vaan hunajana - koska mulla nyt on useampi purkki hunajaa vielä tuossa käytettävissä.
Syön mm. tortillasipsien kanssa, paahdetun patongin kanssa, (grilli)lihan kylkiäisenä.
Tuo on hyvää, kun on saanut maustua aikansa. Liikaa chiliä menee joskus, niin sitten olen joutunut pilkkomaan lisää raparperiä ja tomaattia tasoittaakseni tilannetta.
olen tehnyt myös kiivi-salsaa, kun oli pari ylimääräistä kiiviä eikä kukaan halunnut syödä sellaisenaan. Se ei kaivannut lisämakeutta.
Ja koska en tee reseptin mukaan, niin unohdin tietenkin: en käytä korianteria, vaan laitan sekaan tuoretta tai kuivattua persiljaa. Valkosipulia laitan usein yhden kynnen valkosipulipuristimella murskattuna, ja sekaan lisään vielä ev oliiviöljyä. Nää tulee mieleen siinä vaiheessa, kun maistelee, että mitähän tästä puuttuu :-D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihan omasta päästä olen säveltänyt, kun olen tehnyt.
Pilkon raparperiä pieniksi paloiksi (ohuita viipaleita ja niitä pilkon vielä), pari kourallista. Sekaan pilkon pieneksi tomaattia (yhden pihvitomaatin tai miljoona (eli 20 tai jotain sinnepäin) miniluumutomaattia. Mausteita, kunnes alkaa olla ok, eli suolaa, pippuria myllystä, vähän paprikaa. Chiliä purkista, ja jos sattuu olemaan nyt purkissa sitä väkevämpää chiliä, niin ihan vähän, ja makeaa chilikastiketta sen sijaan. Sitruunamehua tai limettimehua, ja maistellaan. Jos tuntuu ookoolta, laitan jääkaappiin odottelemaan. Ennen käyttöä maistan vielä uudelleen, tarvitseeko jotain (sitruunamehua? hunajaa?). En yleensä laita makeutta sokerina, vaan hunajana - koska mulla nyt on useampi purkki hunajaa vielä tuossa käytettävissä.
Syön mm. tortillasipsien kanssa, paahdetun patongin kanssa, (grilli)lihan kylkiäisenä.
Tuo on hyvää, kun on saanut maustua aikansa. Liikaa chiliä menee joskus, niin sitten olen joutunut pilkkomaan lisää raparperiä ja tomaattia tasoittaakseni tilannetta.
olen tehnyt myös kiivi-salsaa, kun oli pari ylimääräistä kiiviä eikä kukaan halunnut syödä sellaisenaan. Se ei kaivannut lisämakeutta.
Ja koska en tee reseptin mukaan, niin unohdin tietenkin: en käytä korianteria, vaan laitan sekaan tuoretta tai kuivattua persiljaa. Valkosipulia laitan usein yhden kynnen valkosipulipuristimella murskattuna, ja sekaan lisään vielä ev oliiviöljyä. Nää tulee mieleen siinä vaiheessa, kun maistelee, että mitähän tästä puuttuu :-D
Laitatko suolaa, tai jotain suolaista, kuten kapriksia (yhdessä ohjeessa oli muissa ei)?
EN:
https://www.meillakotona.fi/reseptit/raparperisalsa