Mitä tekisit säilykepersikasta?
Kerääntynyt kuivakaappiin muutama purkki säilykepersikkaa, meillä siitä tykätään vadelmasopan seassa ja talvella täytekakun päällä. Mihin muuhun sitä voisi käyttää?
Kommentit (26)
VPersikanpuolikas voitakinaneliön päälle, vähän raesokeria, uuniin ja superhelppo jälkiruoka on valmis
Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin kikherne-persikka muhennos on aivan älyttömän hyvää. Tarvitaan tölkki kikherneitä, sipuli, vähän öljyä ja kuminaa, tölkki persikanpuolikkaita ja tölkki tomaattimurskaa.
Vierailija kirjoitti:
Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin kikherne-persikka muhennos on aivan älyttömän hyvää. Tarvitaan tölkki kikherneitä, sipuli, vähän öljyä ja kuminaa, tölkki persikanpuolikkaita ja tölkki tomaattimurskaa.
Ja myös kasvisliemikuutiota.
Vierailija kirjoitti:
Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin kikherne-persikka muhennos on aivan älyttömän hyvää. Tarvitaan tölkki kikherneitä, sipuli, vähän öljyä ja kuminaa, tölkki persikanpuolikkaita ja tölkki tomaattimurskaa.
Hyi helkatti, eihän tuommoista syö elävä Erkkikään. Oletko lisäksi varma tuosta kuminasta? Olkoon kumpaa hyvänsä, ne pilaavat minkä hyvänsä ruuan.
Peach cobbler piirakkaa
Vierailija kirjoitti:
Tekisin rahkapiirakan.
Tämä, ja käynee myös kakkutaikinaan. Vastikään tein kuivakakun ananasmurskasta, ei tarvinnut lisämausteita, koska käytin sokerin seassa lisänä intiaanisokeria.
En tekisi mitään. Säilykepurkit soveltuu vaan koirille. Yöks.
No sehän käy vaikka mihin. Salaattiin esimerkiksi homejuuston kaveriksi, smoothieen tai rahkaan, leivontaan, jäätelön kanssa...
Grillaa kanan kanssa ja lisää joku tulinen kastike. Uskomattoman hyvää!
Äitini teki aikanaan kakkua, jota nimitettiin keikauskakuksi. Siihen käyvät myös säilykepersikat. Keikaus tarkoittaa sitä, että kakku kumotaan heti uunista ottamisen jälkeen. Näin päällimäiseksi tulevat ne vuokaa ekana laitetut viipaloidut persikat, joiden päälle vuokaan on laitettu se kakku taikina.
Tuo kikherne muhennos on resepti jonka bongasin Englannin reissulta, olen laittanut monta kertaa ja aina on yhtä hyvää. Kaikki ei tietenkään tykkää samoista ruoista. Tölkkiruokia annettiin suomalaisillakin toisen maailmansodan aikana. Aina on näppärää olla pari tölkkiä jemmassa :)
Persikkapannukakkua. Siihen voisi laittaa myös vadelmia, jos kerran muksut pitävät vadelman ja persikan yhdistelmästä.
Söisin sellaisenaan tai laittaisin maustamattoman maitorahkan sekaan.