Lue keskustelun säännöt.
Miten tehdään itse rahkaa? Tuli toisesta ketjusta mieleen. Viiliä meillä tehtiin lapsena.
02.06.2022 |
Miten rahkaa valmistetaan kotona?
Viili tehtiin, laittamalla lusikallinen viiliä kuppiin ja maitoa täyteen, yön yli oli pöydällä valmistumassa. Ukkosella ei onnistunut.
Kommentit (3)
Onnistuukohan noin? Muistelen nähneeni jonkun vanhan ohjeen, jonka mukaan hapan maito piti lämmittää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sylkäiset maitopurkkiin ja annat sen olla huoneenlämmössä 72 h niin rahka valmis.
Hyvin yksinkertaista. Maitoa ja sitruunaa tarvitaan. Maito ei saa olla pastöroitua tai homogenoitua vaan tuoremaitoa. Sitruunamehua joukkoon ja filtteriin (esim. kahvifiltteriin) valumaan. Jos haluaa rasvaisempaa rahkaa niin maitoon voi sekoittaa kermaa.