Säilyykö Brita-kakku hyvänä rapeana jääkaapissa seuraavaan päivään?
Jossakin valion ohjeessa luki että kakun voi tehdä jääkaappiin valmiiksi edellisenä päivänä. Onko se vielä hyvää ja säilyykö marenki rapeana? Entä marenki siellä kakun välissä?
Olen aina luullut että Brita-kakku pitää tehdä tyyliin suoraan kahvipöytään, että marenki sulaa muuten.
Kommentit (25)
Marenki imee kosteutta ja rapeus häviää.
Siinä ohjeessa siis tehtiin koko kakku valmiiksi täytteineen päivineen.
-ap
Kakulevyt voi tehdä pakastimeen, mutta täyttää vasta juuri ennen tarjoilua. Marenkihan imee hetkessä nestettä kermavaahdosta ja marjoista, joten ei todellakaan pysy rapeana.
Tekisin kaikki "osaset" valmiiksi jääkaappiin, mutta kokoaisin kakun vasta ennen tarjoilua ettei vety.
Vierailija kirjoitti:
Siinä ohjeessa siis tehtiin koko kakku valmiiksi täytteineen päivineen.
-ap
Ja mitä siinä ohjeessa sanottiin säilyttämisestä? Ole hyvä ja linkitä ohje.
Onko se ehkä marengin sijaan tehty polyuretaanista, joka ei vety?
Vierailija kirjoitti:
Marenki imee kosteutta ja rapeus häviää.
Tämä. Toki pelkät levyt ilman täytettä säilyy hieman parempana.
KAkkupohja ja marenki imee itseensä kaiken kosteuduen (ja jääkaapista kaikki ylimääräset maut, nami) eli ei säily rapeana. Olisi mielenkiintosta nähdä ohje ja mitä siinä sanotaan sälytyksestä. Ehkä just ja just ilmatiiviiseen säilytysrasiaan voisi tehdä pohjan valmiiksi ja täyttö juuri ennen tarjoilua. Tuskin niinkään säilyy hyvänä. Syötävää varmasti on.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siinä ohjeessa siis tehtiin koko kakku valmiiksi täytteineen päivineen.
-ap
Ja mitä siinä ohjeessa sanottiin säilyttämisestä? Ole hyvä ja linkitä ohje.
tässä linkki
https://www.is.fi/mainos/valio-leivonta/art-2000008767947.html
En usko, että marenki säilyy rapeana. Mutta toisaalta liivatehyydyke tarvii myös sen seisomisajan, joten ei tossa oikeestaan ole muuta vaihtoehtoa kuin tehdä se etukäteen.
Ehkä ei kannata edes kokeilla tota ohjetta, ei kyllä houkuta vettynyt valuva marenki.
Ei se säily sellaisena rapeana. Tämän tietäen moni mies syökin sen jo yön aikana.
Vierailija kirjoitti:
Ei se säily sellaisena rapeana. Tämän tietäen moni mies syökin sen jo yön aikana.
Kyllä :D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siinä ohjeessa siis tehtiin koko kakku valmiiksi täytteineen päivineen.
-ap
Ja mitä siinä ohjeessa sanottiin säilyttämisestä? Ole hyvä ja linkitä ohje.
tässä linkki
https://www.is.fi/mainos/valio-leivonta/art-2000008767947.html
Kiitos linkistä, tämä on kokeilemisen arvoinen resepti.
Perinteisestä Britasta poiketen tässä on hyytelötäyte, joten jos se hyytyy tarpeeksi nopeasti, se ei ehdi kostuttaa marenkia. Siltikin varmaan pakastaisin kakkupohjan ennen hyytelön lisäämistä sen päälle nopeuttaakseni hyytymistä ja suojatakseni marenkia.
Brita on just parasta seuraavana päivänä, kun on muhinut rauhassa. Kyllä se marengin ylin kuori on rapsakka, jos on uunissa ollut sen verran, että väri taittaa ruskeaan
Ei marenki muutu juoksevaksi, kun se vettyy, vaan sitkeäksi.
joku Riitta Kakku lukee tätä ketjua kauhuissaan xD
Vierailija kirjoitti:
Ei se säily sellaisena rapeana. Tämän tietäen moni mies syökin sen jo yön aikana.
Ainakin jos kakku on mumman juhliin.
sailyy sen päivän jos tiivis pakkaus