Kannattaako ulkomaalaisia marjoja ostaa?
Kun nehän joutuu keittämään.
Kuoleeko vitamiinit ja muut hyvät ainesosat silloin kun keitetään?
Kommentit (22)
Vaikka hinta onkin halvempi, niin ei kannata.
Keittämisessä marjojen terveyshyödyt haihtuvat höyrynä ilmaan.
Asun ulkomailla eli täällä ne marjat on kotimaisia. Ei täällä niitä kukaan keitä.
No riippuu että mistä maasta marjat ovat lähtöisin.
Ruotsalaisia ja Norjalaisia voisin ainakin ostaa.
Itse olen ostanut jo useamman vuoden.
Alussa keitin, mutta en ole enää pariin vuoteen keittänyt.
Ei ole mahatauteja ainkaan mulle tullut.
Marjoista en tiiä, mutta mansikoista on joku saanu tosi ilkeen mahataudin
mies54v
Vierailija kirjoitti:
Asun ulkomailla eli täällä ne marjat on kotimaisia. Ei täällä niitä kukaan keitä.
Mutta suomalaiset marjat on siellä ulkomaisia ja pitää siis keittää.
Ennen oli varmaankin suositus että pitäisi keittää, mutta onhan hygieniamääräykset tiukentuneet nykypäivänä.
Itse en kyllä osta ulkomaalaisia marjoja.
Poimin marjat itse mökiltä.
Nyt on viimekesäisiä mustikoita, lakkoja ja puolukoita n.10 litraa jäljellä yhteensä.
Vierailija kirjoitti:
Asun ulkomailla eli täällä ne marjat on kotimaisia. Ei täällä niitä kukaan keitä.
Itse asun sisämaassa ja meillä on tapana keittää ulkomailta tulevat marjat.
Tarkoitatko kasvihuoneissa kasvatettuja belgialaisia mansikoita?
Vierailija kirjoitti:
Asun ulkomailla eli täällä ne marjat on kotimaisia. Ei täällä niitä kukaan keitä.
Eikä pelkästään täkäläisiä marjoja, vaan myös lihaa, vilja- ja maitotuotteita, kasviksia...
Vierailija kirjoitti:
Asun ulkomailla eli täällä ne marjat on kotimaisia. Ei täällä niitä kukaan keitä.
Niinpä. Luuletteko, että ulkomailla ollaan koko ajan ripulissa, kun syövät niitä pelottavia ulkomaalaisia ruokia?
Ihan samallailla ne on ukrainalaisten poimimia kuin suomalaiset.
Alankomaista ja belgiasta tulee paljon pakastemarjoja Suomeen.
Kyllä luottaisin näistä maista tulleisiin ilman keittämistä.
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/el…
Ruokavirastosta suositellaan keittämään.
Ruokavirasto suosittelee käyttämään ulkomaisia pakastemarjoja vain kunnolla kuumennettuina. Eri puolilla maata on esiintynyt toistuvasti norovirusepidemioita, joiden epäillään aiheutuneen ulkomaisista pakastevadelmista. Lisäksi Hepatiitti A-viruksen epäillään aiheuttaneen muutamia epidemioita pakastemarjojen välityksellä vuosina 20132014.
Ruokavirasto kehottaa kuluttajia ja elintarvikealan toimijoita tarkistamaan hankkimiensa pakastemarjojen alkuperän ja ruokamyrkytysten välttämiseksi nauttimaan ulkomaiset marjat vasta riittävän kuumentamisen jälkeen. Ulkomaista alkuperää olevat pakastemarjat tulee kotikeittiössä kuumentaa kauttaaltaan vähintään 5 minuutin ajan 90 asteessa tai keittää 2 minuutin ajan.
Olen syönyt koko ikäni (eli 40v) ulkomaisia pakastemarjoja kuumentamatta, poislukien vadelmat. Ne olen aina keittänyt. Mutta muita en, eikä ole yhtäkään vatsatautia tullut. Joka aamu heitän erilaisia pakastemarjoja sellaisenaan smoothien joukkoon, välillä ne on kotimaisia ja välillä ulkomaisia. Ei mitään ongelmaa. Samoin tuoreet ulkomaiset marjat syön sellaisenaan.
Paremi ostaa Suomalaisia marjoja.
Luin jostain, että ulkomaalaiset marjat lannoitetaan ihmisen virtsalla ja ulosteella. Eli Ei kannata ostaa.
Tällä hetkellä saat vitamiinit luonnosta. Villiyrteistä saat tällä hetkellä parhaat vitamiinit. Mutta toki niihin pitää tutustustua ja kerätä vain niitä joita tunnet
Villiyrteissä on enemmän vitamiineja ( tutkitusti) kuin kaupasta ostetuissa yrteissä /salaateissa jne.
Riippuu kai keittoajasta ja mikä marja se on. Raakana ei ainakaan kannata, jos tuloksena on noro.