Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten teet jauhelihakastikkeen?

Vierailija
22.05.2022 |

Perinteisesti ruskeasoosiin vai joku tomaattikastike?

Kommentit (30)

Vierailija
1/30 |
22.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Molempia. Ruskeakastike perunoiden tai perunamuussin kanssa, tomaattosoosi sitten muiden hiilihydraattien kanssa (riisi, pasta, kuskus, kvinoa, bulgur).

Vierailija
2/30 |
22.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kumpaakin. Ruskeakastikkeessa ensin paistan jauhelihan ja sipulin, sitten erikseen ruskistan jauhot. Tomaattikastikkeen teen tomaattimurskasta ja esim jotain tuore/sulatejuustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/30 |
22.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistan j.lihan.Maustan: pippuri,suolaa,j.lihamauste joskus jauhettua paprikaa. Jos jaksaan niin laitan myös sipulia ja sit paistan sen ekana. Sitten reilu määrä ketsuppia ja kaurakermaa.

Vierailija
4/30 |
22.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä teen molemmat samaan aikaan :D

Eli paistetaan sipulia ja jauhelihaa + valkosipulia. Sitten sekaan tomaattimurskapurkki ja ruskeakastikejauhetta sekoitettuna vesitilkkaan.

Maistellaan ja maustellaan.

Vierailija
5/30 |
22.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näin minä kirjoitti:

Paistan j.lihan.Maustan: pippuri,suolaa,j.lihamauste joskus jauhettua paprikaa. Jos jaksaan niin laitan myös sipulia ja sit paistan sen ekana. Sitten reilu määrä ketsuppia ja kaurakermaa.

Laita sekaan myös välilyöntejä, niin tulee parempaa.

Vierailija
6/30 |
22.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen erilaisia filiksen mukaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/30 |
22.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunan kanssa ruskeaa jauhelihakastiketta, en tosin tee perinteistä ruskeaa kastiketta, jossa on voita ja vehnäjauhoa, vaan suurustan kastikkeen maizenalla.

Pastan kanssa tomaattista jauhelihakastiketta.

Kumpaankin tulee mukaan sipulia, porkkanaa ja selleriä, joskus muitakin kasviksia. Kermaa en käytä koskaan. Mausteena chili ja mustapippuri, reilusti yrttejä. Tomaattiseen basilikaa ja oreganoa, ruskeaan timjamia ja rosmariinia. Kumpaankin persiljaa.

Vierailija
8/30 |
22.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan hyvää tulee, kun kaataa ruskistetun jauhelihan joukkoon litran lihalientä ja alkaa mättämään siihen hiljalleen vehnäjauhoja pussista. Tummuutta saa lorauttamalla seokseen soijakastiketta.

Mausta mustapippurilla ja sinapilla. Anna hautua puoli tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/30 |
22.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Bolognese.

Porkkanaa, sipulia, valkosipulia ja sellerinvartta kuullotetaan, lisätään jauheliha ruskistumaan. Kuivat yrtit lisätään tässä vaiheessa, samoin suola ja pippuri. Purkki san marzano tai roma tomaattimurskaa (teen itse em tomaatesta kastikkeen, kasvatan itse ja säilön). Vähän vettä ja haudutetaan niin pitkään kuin mahdollista, min 30 min. Tuoreet yrtit loppuvaiheessa, ei suurusteta

Joskus lapsi haluaa kermakastiketta ja sen teen kuullottamalla sipulia ja lisäämällä jauhelihan siihen. Maustan ja lisään tomaattipyrettä 1 rkl, kermaa/15% ruokakermaa ja vasikkafondia. En suurusta vaan keitän kasaan

Vierailija
10/30 |
22.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

paistinpannulla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/30 |
22.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä teen molemmat samaan aikaan :D

Eli paistetaan sipulia ja jauhelihaa + valkosipulia. Sitten sekaan tomaattimurskapurkki ja ruskeakastikejauhetta sekoitettuna vesitilkkaan.

Maistellaan ja maustellaan.

Tuosta et saa ruskeaa kastiketta itkemälläkään. Korkeintaan muistuttaa ruskeaa kastiketta silloin, kun telläät sen kastikejauheen sipulien jälkeen paistumaan. Nyt tuo kastikejauhe vain suurustaa tomaattiliemen.

Vierailija
12/30 |
22.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistan aina erikseen jauhelihan ja teen erikseen ruskeakastikkeen, voi, jauhot ruskistetaan hiljalleen, samaan sipulia ja siihen vettä, mausteita , hieman ketsuppia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/30 |
22.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Minä teen molemmat samaan aikaan :D

Eli paistetaan sipulia ja jauhelihaa + valkosipulia. Sitten sekaan tomaattimurskapurkki ja ruskeakastikejauhetta sekoitettuna vesitilkkaan.

Maistellaan ja maustellaan.

Tuosta et saa ruskeaa kastiketta itkemälläkään. Korkeintaan muistuttaa ruskeaa kastiketta silloin, kun telläät sen kastikejauheen sipulien jälkeen paistumaan. Nyt tuo kastikejauhe vain suurustaa tomaattiliemen.

Niin mitä sitten? Eipä tarvitse tarjota perheelle karsinogeenejä ruskeana kastikkeena vain sen ruskean kastikkeen noudattamisen nimen vuoksi.

Vierailija
14/30 |
22.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Minä teen molemmat samaan aikaan :D

Eli paistetaan sipulia ja jauhelihaa + valkosipulia. Sitten sekaan tomaattimurskapurkki ja ruskeakastikejauhetta sekoitettuna vesitilkkaan.

Maistellaan ja maustellaan.

Tuosta et saa ruskeaa kastiketta itkemälläkään. Korkeintaan muistuttaa ruskeaa kastiketta silloin, kun telläät sen kastikejauheen sipulien jälkeen paistumaan. Nyt tuo kastikejauhe vain suurustaa tomaattiliemen.

Niin mitä sitten? Eipä tarvitse tarjota perheelle karsinogeenejä ruskeana kastikkeena vain sen ruskean kastikkeen noudattamisen nimen vuoksi.

Ei sitä jauhoa pidä polttaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/30 |
22.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Minä teen molemmat samaan aikaan :D

Eli paistetaan sipulia ja jauhelihaa + valkosipulia. Sitten sekaan tomaattimurskapurkki ja ruskeakastikejauhetta sekoitettuna vesitilkkaan.

Maistellaan ja maustellaan.

Tuosta et saa ruskeaa kastiketta itkemälläkään. Korkeintaan muistuttaa ruskeaa kastiketta silloin, kun telläät sen kastikejauheen sipulien jälkeen paistumaan. Nyt tuo kastikejauhe vain suurustaa tomaattiliemen.

Niin mitä sitten? Eipä tarvitse tarjota perheelle karsinogeenejä ruskeana kastikkeena vain sen ruskean kastikkeen noudattamisen nimen vuoksi.

Ei sitä jauhoa pidä polttaa

Edelleen, entä sitten? Onko jossain joku ruskeakastikepoliisi joka tulee antamaan sakot kun teen vääränlaista? Voi taivaan vallat, ajatelkaa te muutkin joskus boksin ulkopuolelta! Ruoanlaitossa jos missä voi tehdä vaikka millaisia kokeiluja.

Vierailija
16/30 |
22.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ketsuppia pannulle ja siihen pälle suolat, mausteet ja jalapenot. Sitten lihamötikkä siihen päälle, ja myöhemmin sekotettuna ja kuumenneena vielä pari kananmunaa rikottuna joukkoon.

Vierailija
17/30 |
22.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä mitä eikös ruskea kastike ole ollut täällä ehdoton ei ei ei.

Vierailija
18/30 |
22.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Bolognese.

Porkkanaa, sipulia, valkosipulia ja sellerinvartta kuullotetaan, lisätään jauheliha ruskistumaan. Kuivat yrtit lisätään tässä vaiheessa, samoin suola ja pippuri. Purkki san marzano tai roma tomaattimurskaa (teen itse em tomaatesta kastikkeen, kasvatan itse ja säilön). Vähän vettä ja haudutetaan niin pitkään kuin mahdollista, min 30 min. Tuoreet yrtit loppuvaiheessa, ei suurusteta

Joskus lapsi haluaa kermakastiketta ja sen teen kuullottamalla sipulia ja lisäämällä jauhelihan siihen. Maustan ja lisään tomaattipyrettä 1 rkl, kermaa/15% ruokakermaa ja vasikkafondia. En suurusta vaan keitän kasaan

Kasvatatko myös lehmät/siat lihaksi?

Vierailija
19/30 |
22.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Bolognese.

Porkkanaa, sipulia, valkosipulia ja sellerinvartta kuullotetaan, lisätään jauheliha ruskistumaan. Kuivat yrtit lisätään tässä vaiheessa, samoin suola ja pippuri. Purkki san marzano tai roma tomaattimurskaa (teen itse em tomaatesta kastikkeen, kasvatan itse ja säilön). Vähän vettä ja haudutetaan niin pitkään kuin mahdollista, min 30 min. Tuoreet yrtit loppuvaiheessa, ei suurusteta

Joskus lapsi haluaa kermakastiketta ja sen teen kuullottamalla sipulia ja lisäämällä jauhelihan siihen. Maustan ja lisään tomaattipyrettä 1 rkl, kermaa/15% ruokakermaa ja vasikkafondia. En suurusta vaan keitän kasaan

Kasvatatko myös lehmät/siat lihaksi?

En, asun kaupunkitaajamassa okt:ssa. Silti mulla on kasvihuone, hedelmätarha ja marjapensaita joten ollaan pitkälle kevääseen omavaraisia. Riistaa saadaan metsästävältä kaverilta. 

Vierailija
20/30 |
22.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan helposti.

Paistan paistinpannulla omassa rasvassa 400g naudan 17% jauhelihaa sipulin kanssa ja maustan kaapista löytyvällä grillaus/yleismausteella jossa on suolat mukana. Siirrän kattilaan.

Lisään paistinpannulle 50g voita ja 3 rkl vehnäjauhoja ja paistan maitokahvin väriseksi, ehkä aavistus tummemmaksi, en polta. Lisään ehkä jonkun max litran vettä. Annan kiehataa ja yritän saada jauhopaakut hajoamaan.

Siivilöin kattilaan ja murskaan loput jauhopaakut, pikkusen vettä avuksi. Jos ei ole siivilää, paistinpannulla murskattava niin hyvin kuin tulee.

Siirrän kattilan kuumalle liedelle, lisään lihaliemikuution ja kiehautan kokoon.

Perunat onkin jo aiemnin laitettu kiehumaan ja ovat kypsiä kastikkeen kanssa sopivasti samaan aikaan.

Kaatelen veet pois ja eiku syömään! Nam!