Mäkkärin sämpylät uudistuneet, niissä on nyt hernettä ja papua!
Tiedoksi vain kaikille allergisille, mäkkäri käyttää nyt uusia sämpylöitä joissa on kasviproteenia, hernettä ja papua. Eikä ravintolassa tietenkään ollut mainintaa tästä! Meillä kävi nyt niin että herneallerginen söi hampurilaisen josta meni maha sekaisin ja tuli muitakin oireita. Joten muut herneallergiset, varokaa!
Kommentit (19)
Täytyypä mennä heti sinne syömään.
Näköjään näin on. Ruisleipähampparissaan ei ole noita herne- ja papuproteiinia.
Eipä kyllä tulisi mieleen itelläni, että hampurilaispullassa on hernettä.
Vierailija kirjoitti:
No eipä tartte sitten siellä enää syödä!
Tarviko sitten sun ennen tota?
Mitähän järkeä on vaihtaa useimmille sopivat sämpylät sellaisiin jotka aiheuttavat osalle allergia oireita?! Vähän outoa touhua mäkkäriltä, sillä useimmissa paikoissa on kuitenkin nykyään yritetty vähentää allergeenejä tuotteista. Eikä tästä muutoksesta todellakaan ollut ravintolassa mitään mainintaa. Eli todellakin saa allerginen olla tarkkana mitä syö.
Ihmettelinkin mistä vatsa kipeytyi perjantaina
Eli sitten on hese
Ja Hesessä ei voi herneallerginen syödä ollenkaan, sillä niillä on hernettä jopa ranskalaisissa perunoissa!
Mäkkäri on ollut allergiaperheessä varsinkin matkustaessa helppo paikka syödä. Niillä on jo vuosikaudet ollut esillä tuotteista raaka-ainetiedot, ja esim. hampurilaiset on voinut tilata ilman ketsuppia jne. Sitä ei usko kuin toinen allerginen miten vaikeaa voi olla syöminen ravintolassa tai kahvilassa, kun niiden tuotetietojen saanti voi olla välillä ihan mahdotonta. Joten mäkkärissä syöminen on ollut helppoa ja nopeaa eikä ole tarvinnut stressara että mitä saa. Koska olen herneallerginen niin eipä sinne sitten voi enää mennä syömään, sillä en tykkää ruishampurilaisesta. Matkailusta tuli taas hitusen hankalampaa, kun pitänee taas alkaa rahdata omia eväitä joka paikkaan.
Miksi sämpylässä pitää olla proteiinia?
Sitä minäkin ihmettelen! Ja varsinkin yleistä allergeeniä.
Onko ne sämpylät nyt jonkun mielestä paremman makuisia kuin aiemmin? Näyttivät lähinnä samannäköisiltä kuin kaupan halpis hampurilais-sämpylät ja jotenkin oudon makuisia.
Ihan weetee hommaa syödä jossain mäkissä.
oliskin ollut parempi vaihtoehto!
Mitä järkeä? Onko viljapula syynä?
Ei kun tehtiin vaan "parannus". Lisäksi niihin hampurilaisiin lisättiin kastiketta, sillä uudet sämpylät on kai kuivempia. Varmaan nuo uudet sämpylät säilyy nyt pitempään kuin ne entiset.
"Muun muassa nämä asiat ovat muuttuneet:
Hampurilaissämpylöiden koostumusta ja valmistusta on muutettu siten, että ne ovat entistä pehmeämpiä ja maukkaampia. Uudistetun sämpylän pinnassa on himmeä kiilto."
Himmeä kiilto kuulostaa siltä kuin ne sämpylät olisi jotenkin maalattu! Ei minun ruokahalu ainakaan sillä herää että siinä on himmeä kiilto...
Vierailija kirjoitti:
Ei kun tehtiin vaan "parannus". Lisäksi niihin hampurilaisiin lisättiin kastiketta, sillä uudet sämpylät on kai kuivempia. Varmaan nuo uudet sämpylät säilyy nyt pitempään kuin ne entiset.
Jos "parannus" on asiakkaan näkökulmasta huononnus, niin uudistus ei oikein toimi. Eivät ne vanhatkaan versiot olleet kovin kilpailukykyisiä näin asiakasnäkökulmasta.
Big Mac sämpylä (Oy Lantmännen Unibake Ab Finland, Suomi)
Vehnäjauho, vesi, sokeri, hiiva, kasviöljy (rypsi, auringonkukka, kookos), seesaminsiemen, jodioitu suola, vehnägluteeni, maltodekstriini, kasviproteiinit (papu, herne, peruna), emulgointiaine (E472e), muunnettu perunatärkkelys, dekstroosi, maissitärkkelys, jauhonparanne (E300), vehnähapantaikina, luontainen aromi.
No eipä tartte sitten siellä enää syödä!