Ympärivuotinen KUNNOLLA HAUDUTETTU mallaspuuro
Kunnolla haudutettu mallaspuuro.
3,0 l vettä
900 g karkeita ruisjauhoja
300 g leivontamaltaita
1 teelusikallista suolaa
OHJE:
1. Kuumenna vesi vähintään 5 litran kattilassa 70 asteiseksi. Lisää maltaat ja jauhot 70 asteiseen veteen vähitellen ja koko ajan tehokkaasti vispaamalla, niin että saat notkean puuromaisen seoksen . Laita kansi kattilaan.
2. Laita mallaspuurokattila hautumaan noin 70 asteiseen sähkölieden uuniin. Anna hautua reilusti noin 3 tuntia. Kun mallaspuuron lämpötila pysyy hautumisen aikana noin 65-66 asteisena, niin mallaspuuro hautuu kunnolla noin 3 tunnissa. Sekoita hautumisen aikana aikana 2-3 kertaa. Jos mallaspuuro on liian sakeaa, niin lisää vain tarvittaessa kuumaa vettä ja sekoita.
3. Nosta kunnolla hautunut mallaspuuro pois uunista. Lisää suola ja sekoita.
4. Laita mallaspuuro kunnolliseenn posliiniseen tai lasiseen uunivuokaan. Paista miedossa lämmössä,noin 135-145 asteisessa sähkölieden uunissa.
Paista mämmiä noin 3 tuntia.
Perinteisen tavan mukaan mallaspuuroa on keitetty miedolla liedellä 2-3 tuntia. Keitettäessä mallaspuuroa on sekoitettava koko ajan tehokkaasti, koska mallaspuuro palaa helposti pohjaan. Uunissa kypsentäminen on selvästi helpompi tapa verrattuna keittämällä kypsentämiseen.
Tarjoile mallaspuuro kuumana tai kylmänä perinteisesti maidon ja sirotesokerin kanssa.
Mallaspuuron maku vain paranee jos se saa seisoa pari päivää viileässä.