Help mammat, neuvokaa uusavuttomalle hyvä ja helppo ohje kananmunakastikkeen tekoon!
Kommentit (13)
johon vähän suolaa ja sit sitä keitettyä kananmunaa...kai osaat tavallisen valkokastikkeen tehdä?
Ihan uteliaana kyselen, itse olen tehnyt semmoisen tasan kerran, yläasteen kotitaloustunnilla.
Ihan uteliaana kyselen, itse olen tehnyt semmoisen tasan kerran, yläasteen kotitaloustunnilla.
vasta perjantaina -> lapsilisä
Pannullle voita ja siihen jauhot kypsymään (ei saa ruskistua). Päälle kalaliemi kokoajan hyvin sekoittaen, ettei jää paakkuja. Lopuksi pilkotut, keitetyt munat.
Tämä annos riittää hyvin 2:lle syojälle:
1. Keitä kananmunat, 4-5 kpl, 10 minuuttia.
2. Laita kattilaan voita tai voimariinia/vast. (tulee olla paistoon sopivaa)3-4 rkl
3. Anna rasvan sulaa ja lisää siihen 3-4 kukkurallista rkl vehnäjauhoja. Sekoita koko ajan esim. metallivispilällä. Kun rasva on imeytynyt vehnäjauhoihin (älä ruskista), lisää maitoa vähitellen, kaikkiaan sellainen 1/2 litraa tai enemmänkin, jos kastikkeesta meinaa tulla liian paksua.
4. Keitä hiljalleen muutama minuutti ja mausta suolalla makusi mukaan.
5. Pilko sekaan kuorimasi kananmunat ja tarjoile esim. keitettyjen perunoiden kera.
ihanaa kun kukaan ei voi vastata, vaan kyselee jotain outoa.
ite teen näin:
voita pannulle(riippuu paljon teen)
vaikka 1 rkl.
Kun sulanut siihen lisätään vehnäjauhoja, sen verran että "kastuvat". pyörittelen hetken, mutta ei saa mennä ruskeaks. sitten lisään maitoa aina vähän kerrallaan. kunnes se on sopivan paksua mielestäni, sitten siihen lisää munia pilkottuna sen verran kun haluaa. ja suolaa sen verran, että maistuu hyvältä. :) ei vaikeaa. Teen sen itse sellasessa syvässä paistinpannussa, mutta onnistuu myös kattilassa, joutuu vaan varomaan ettei pala pohjaan.
Kananmunakastike ja keitetyt perunat on hyvää!
Muistakaa ostaa luomumunia, ne on paremman makuisia ja tipuilla paremmat olot kuin häkkikanala- Auschwitzeissa.
Tykkään ja on myös lapsen herkkua :)
eli vatkaat oikein kunnolla rasva-jauho-maitoseoksen koko ajan keittäen eli lisää maito noin 1dl erissä ja joka välissä vatkaat seoksen kiiltäväksi niin että irtoaa kattilan reunoista taikinamaisena möykkynä aluksi.
Minä käytän puuhaarukkaa ja kattilaa, ei roisku yli.
toi aiempi vastaus olikin tarkempi, lukumäärät ja kaikki. :D
t.9
(mut aika samanlailla meni ohjeet muuten)
4 annosta valkokastiketta mikrossa
1 rkl voita
5 dl maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa (itse tykkään laittaa myös aromisuolaa)
valkopippuria
Mikronkestävään kulhoon voi ja 3 dl maitoa.
Kuumennetaan täydellä teholla 4 min. Sekoitetaan loppuhin 2dl:n maitoa vehnäjauhot -> Loruutetaan kulhoon hyvin sekoittaen! Kuumennetaan hiukan pienemmällä teholla 4min. Sekoitellaan välillä, koska vehnäjauhot tahtovat jämähtää pohjalle. Lisätään mausteet, ja kuumennetaan vielä puoliteholla , n.4 min.
Sitten sekaan keitetyt ja pilkotut kanamunat.
keitä kananmunat valmiiksi.
Laita toiseen kattilaan 1l maitoa ja 3rkl vehnäjauhoja. Sekoita kokoajan kunnes kiehahtaa.
Lisää suolaa ja kananmuna palat.
Ja tota pitää siis sekottaa kokoajan ettei maito pala pohjaan. Ja vehnäjauhot pitää ehdottomasti siis laittaa kylmään maitoon.
johon vähän suolaa ja sit sitä keitettyä kananmunaa...kai osaat tavallisen valkokastikkeen tehdä?