Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Oletteko onnistuneet tekemään täytekakun joka on yhtä hyvä kuin leipomoiden?

Vierailija
21.04.2022 |

Pitäisi opetella tekemään täytekakku joka ois ihan superhyvä, pehmeä, leivosmainen. Oisko ratkaisu osan jauhoista korvaaminen mantelijauheella? Täytteen kermavaahtoon sulatettua valkosuklaata? Mikä on leipomoiden salaisuus? Tuskin mikään salainen lisäaine tai erityinen uuni?

Kommentit (48)

Vierailija
1/48 |
21.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leipomoiden täytekakut kuin pullatkin on mauttomia. En o koskaan käsittäny miten ammattileipurit osaakin tehdä niin mauttomia ja huonoja tuotteita. Esim.elosen kakut hyytelöineen ym.on niin huonoja. En suostu osteleen. Kalliitakin kuin mitkä. Joku yksittäinen pienyrittäjä saattaa saada makoista aikaan, ei muut.

Vierailija
2/48 |
21.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Konditoriatuotteiden valmistus ja maku takasin kunnon tasolle, vaadin. Eikö ne itse maistele niitä, vai onko makuhermo vaurioitunu kun ei synny hyvää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/48 |
21.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paremman maun saaminen on melko triviaali suoritus.

Haasteeksi on osoittautunut paremman ulkonäön tekeminen.

Vierailija
4/48 |
21.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Peruspullankin teko veteen ja öljyyn on lupaus huonosta. Sitte laitetaan äklömakea dallaspullatäyte päälle, joka ainoastaan äklöttää. Täytekakut näyttää komeilta, mutta ei maistu hyvältä. Onnetonta.

Vierailija
5/48 |
21.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Omasta mielestä leipomoiden kakut ei edes ole erityisen hyviä. Tosi usein mauttomia tai sitten niissä on voikreemiä, joka on omaan makuun ihan hirveää.

Vierailija
6/48 |
21.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole vielä leipomosta yhtä hyvää kakkua saanut kuin itse leivon. Ainoa poikkeus oli eläkeläisnainen, joka pyöritti pienimuotoisesti pitopalvelua, jos se leipomoksi voi laskea.

Pakko muistella erästä etelä-eurooppalaista vierastamme, joka nukkui maalla pitkään ja sai aamiaisella juuri tehtyä mansikkakakkuani. Hän ei millään uskonut, etten hakenut sitä leipomosta :D  Siis suomalaisella maaseudulla klo 10 aamulla :D

Ulkonäkö tosiaan on haaste. Mutta kaakaojauhekuorrutuksella, pihasta kerätyillä kukilla (juhannusruusu, mitä nyt sattuu olemaan) saa kyllä aika upeita loppputuloksia... Itse en edes välitä kaikenlaisia muovihärpäkkeistä, mitä noihin konditoriotuotteisiin usein laitetaan.

Kakkuharrastajat (millainen en itse todellakaan ole) tekevät huomattavasti upeampia luomuksia kuin konditorioissa. Blogeista, ig:sta varmaan löytyisi vinkkejä. Tyttäreni harrasti tuota silloin, kun asui vielä kotona. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/48 |
21.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei laita pelkkää vehnää pohjaan.

Vierailija
8/48 |
21.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minkähänlaisia kakkuja oikein olet syönyt, jos leipomojen on parempia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/48 |
21.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Väittäisin että lähes joka kerta tulee paremman makuinen kuin leipomoiden kakuista. Ulkonäössä sitten onkin enemmän haastetta mutta olen siinäkin kehittynyt.

Vierailija
10/48 |
21.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän täytteenä vaahtoja. Ne pysyvät hyvin eivätkä lätisty. Suklaan tai vaikka mangovaahto on hyvää kakussa. Laitan myös pieniä paloja antamaan purutuntumaa. Kuten vaikka saksanpähkinä, manteli tai pähkinä palasia tai pieniä suklaapaloja. Käytän myös marjoja. Kostukkkeena käytän sitruunalimsaa tai teetä tai marjamehuja. Jos käytän sitrushedelmiä kakussa, niin laitan appelsiinimehua. Koristelen karkeilla ja suklaalla tms. Pohjana ihan mikä tahansa hyvä ja pehmeä kakku. Sokerikakkupohja tai voilla tai jopa maidolla tehtynä.

Hyvä kakku syntyy kun valitsee yhteensopivat maut, ei käytä liikaa sokeria, kostuttaa kunnolla, eikä pihtaile täytteillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/48 |
21.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leipomoiden salaisuus on jauhoista tehty pohja.Jauhot sekoitetaan veteen ja näin saamme itseemme kovasti säilöntäaineita. Ne pohjat on kamalia. 

Täytteenä hillo jossa 20 prosenttia marjoja. Ja kuohukermaa joka tulee tuubista, ei aitoa. 

Vierailija
12/48 |
21.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sehän riippuu leipomosta tehdäänkö vesi niin sanottu mix valmis jauhoseokseen pohja ja myös täytteet saahan pienistä leipomoista vaikka lakkakakun mut hintakineri kun liukuhihna kakun. Ja leipomon kakkuihin käytetään usein kasvispohjaista kermakorviketta säilyvyyden takia. myös niitä lisäaineita ja pohjasta saadaan ilmava. itse tehden saa myös perunajauholla pehmeän ja ilmavan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/48 |
21.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaan tehdä täytekakun, joka on paremman makuinen kuin leipomoiden. Väliin suosittelen mössättyä banaania. Kermavaahtoon voi sekoittaa sahramia. Kostuttamiseen omenamehua tai spriteä. Myös esim likööri voi sopia mausteeksi, kannattaa myös käyttää marjoja/hedelmiä, joista tykkää, kuten esim. kirsikkaa tai lakkaa. Myös vaikkapa mantelit tuovat omaa lisää. Yhteen kakkuun appelsiinin kuorella maustetun pashan täytteeksi. Toisaalta koska ei ole sellaisia pursottimia, niin kermavaahto ei ole yhtä näyttävästi kuin leipomoilla. Joka tapauksessa käytä mielikuvitusta. Ja toki se, mikä on hyvää, on makuasia.

Vierailija
14/48 |
21.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Leipomoiden täytekakut kuin pullatkin on mauttomia. En o koskaan käsittäny miten ammattileipurit osaakin tehdä niin mauttomia ja huonoja tuotteita. Esim.elosen kakut hyytelöineen ym.on niin huonoja. En suostu osteleen. Kalliitakin kuin mitkä. Joku yksittäinen pienyrittäjä saattaa saada makoista aikaan, ei muut.

Elosen tuotteet ovat todella huonoja.

Ostin epähuomiossa 4 kevätleivosta kun en huomannut että ovat Elosen. Yhdestä maistoin lusikallisen ja sitten heitin kaikki roskiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/48 |
21.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Leipomoiden täytekakut kuin pullatkin on mauttomia. En o koskaan käsittäny miten ammattileipurit osaakin tehdä niin mauttomia ja huonoja tuotteita. Esim.elosen kakut hyytelöineen ym.on niin huonoja. En suostu osteleen. Kalliitakin kuin mitkä. Joku yksittäinen pienyrittäjä saattaa saada makoista aikaan, ei muut.

Elosen tuotteet ovat todella huonoja.

Ostin epähuomiossa 4 kevätleivosta kun en huomannut että ovat Elosen. Yhdestä maistoin lusikallisen ja sitten heitin kaikki roskiin.

No huh huh. Paras ostamani kakku oli juuri Elosen passion hyytelökakkukakku ja ostopaikka ihan s-market. Oli niin hyvää että kävin ostamassa toisenkin kun ehdin maistella ensimmäisen melkein kokonaan itse.

Vierailija
16/48 |
21.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Osaan tehdä täytekakun, joka on paremman makuinen kuin leipomoiden. Väliin suosittelen mössättyä banaania. Kermavaahtoon voi sekoittaa sahramia. Kostuttamiseen omenamehua tai spriteä. Myös esim likööri voi sopia mausteeksi, kannattaa myös käyttää marjoja/hedelmiä, joista tykkää, kuten esim. kirsikkaa tai lakkaa. Myös vaikkapa mantelit tuovat omaa lisää. Yhteen kakkuun appelsiinin kuorella maustetun pashan täytteeksi. Toisaalta koska ei ole sellaisia pursottimia, niin kermavaahto ei ole yhtä näyttävästi kuin leipomoilla. Joka tapauksessa käytä mielikuvitusta. Ja toki se, mikä on hyvää, on makuasia.

Pursotin maksaa muutaman euron. Jos sitä ei ole vaikka mökillä, niin voi pursottaa leivinpaperista tehdyn tötterön avulla.

Vierailija
17/48 |
21.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Leipomoiden täytekakut kuin pullatkin on mauttomia. En o koskaan käsittäny miten ammattileipurit osaakin tehdä niin mauttomia ja huonoja tuotteita. Esim.elosen kakut hyytelöineen ym.on niin huonoja. En suostu osteleen. Kalliitakin kuin mitkä. Joku yksittäinen pienyrittäjä saattaa saada makoista aikaan, ei muut.

Elosen tuotteet ovat todella huonoja.

Ostin epähuomiossa 4 kevätleivosta kun en huomannut että ovat Elosen. Yhdestä maistoin lusikallisen ja sitten heitin kaikki roskiin.

No huh huh. Paras ostamani kakku oli juuri Elosen passion hyytelökakkukakku ja ostopaikka ihan s-market. Oli niin hyvää että kävin ostamassa toisenkin kun ehdin maistella ensimmäisen melkein kokonaan itse.

Glukoosisiirappia sisältää tuo, ei sentään palmuöljyä. Hirveä lista lisäaineita ja mihin rypsiöljyä on tarvittu? Mangojauhetta oikean hedelmän sijasta. 

Ei se kakku ole hyvää, jos sitä ei ole tehty oikeista aineksista. Veikkaanpa että omatekemä mangokakku on huomattavasti parempi.

Vierailija
18/48 |
21.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

On helppoa tehdä parempi kakku kuin leipomosta saa. Esim. Juustokakut ovat hyvinkin simppeleitä. Itse pidän eniten esim sacher tai Schwarzwaldin kakusta. Perhe pitää popparikinuskikakusta, jossa on kinuskivoikreemikuorutus. Luonnonaineksilla tulee parempi kakku kuin leipomoiden ällömakeat keinomössöt.

Vierailija
19/48 |
21.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

On helppoa tehdä parempi kakku kuin leipomosta saa. Esim. Juustokakut ovat hyvinkin simppeleitä. Itse pidän eniten esim sacher tai Schwarzwaldin kakusta. Perhe pitää popparikinuskikakusta, jossa on kinuskivoikreemikuorutus. Luonnonaineksilla tulee parempi kakku kuin leipomoiden ällömakeat keinomössöt.

Tämä on maailman paras täytekakku, jos se on oikein tehty. Ihan mielettömän hyvää! Saksalainen sukulaiseni tekee tuota aina äitinsä reseptillä. On melko työläs tehtävä eikä Suomesta kuulemma saa kaikkia aineksia.

Vierailija
20/48 |
21.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Konditoriatuotteiden valmistus ja maku takasin kunnon tasolle, vaadin. Eikö ne itse maistele niitä, vai onko makuhermo vaurioitunu kun ei synny hyvää?

Aidot aineet maksaa. Tämähän on ihan hintakysymys.