Siis onko ketsuppi ihan terveellistä? Olen saanut sen käsityksen.
Kommentit (12)
Vierailija kirjoitti:
Yllättävää kyllä sitä pidetään ihan OK tuotteena. Toki pitää katsoa suolat ja sokerit.
Tomaatti on hieno vihannes. Lähes ainoa, joka ei ravintoarvojensa puolesta ole juurikaan moksiskaan käsiteltiinpä sitä ruoan laittamisessa miten vaan. Siis paista, keitä tai syö surutta.
C-vitamiinia ketsupissa ei juurikaan ole, mutta lykopeeni imeytyy siitä paremmin kuin tuoreista tomaateista.
Heinzin ketsupin ravintosisältö:
Ravintosisältö 100 g:sta
Energia435 kJ / 102 kcal
Rasva0,1 g
josta tyydyttynyttä0,1 g
Hiilihydraatit23,2 g
josta sokereita22,8 g
Proteiini1,2 g
Suola1,8 g
Sokeria liki neljännes ja suolaa yli tuplat, että tuote saisi sydänmerkin. En tiedä miten tuosta saisi selitettyä terveellistä mitenkään. Tomaatissa itsessään sokeria noin 3,5% ja suolaa 0%.
Nyt alettu valmistamaan sokeritonta ketsuppia. Ihan hyvää ja puolet halvempaa.
Parempi käyttää tomaattipyrettä. Siihen ei ole lisätty suolaa ja sokeria. Käytän sitä esim makaronilaatikko päällä ketsupin sijasta. Ihan hyvää.
Ihan sama onko terveellistä vai ei, sitä käytetään niin vähän. Jos desitolkulla menee päivässä, asiaa voi alkaakin miettiä.
Vierailija kirjoitti:
Ihan sama onko terveellistä vai ei, sitä käytetään niin vähän. Jos desitolkulla menee päivässä, asiaa voi alkaakin miettiä.
Mikäli olisi terveellistä, niin ketsuppia kannattaisi vartavasten nauttia. Nykytilanteessa käyttömäärien puitteissa asialla ei ole merkitystä. Tosin täytyypä seuraava purkki taas kaivaa noista "ei lisättyä sokeria tai suolaa" versioista. Viimeksi oli lähikaupasta loppu nuo uudemmat versiot.
Ainakin jos ei ole hirveästi sokeria. Ketsupissa on myös syöpää ehkäisevää lykopeenia.
Vierailija kirjoitti:
Heinzin ketsupin ravintosisältö:
Ravintosisältö 100 g:sta
Energia435 kJ / 102 kcal
Rasva0,1 g
josta tyydyttynyttä0,1 g
Hiilihydraatit23,2 g
josta sokereita22,8 g
Proteiini1,2 g
Suola1,8 g
Sokeria liki neljännes ja suolaa yli tuplat, että tuote saisi sydänmerkin. En tiedä miten tuosta saisi selitettyä terveellistä mitenkään. Tomaatissa itsessään sokeria noin 3,5% ja suolaa 0%.
Aika harva syö ketsuppia edes 100 grammaa päivässä. Sulla on varmaan pikkasen elämä hankalaa kun olet noin sekopäin "terveellisyyden" kanssa?
Vierailija kirjoitti:
Nyt alettu valmistamaan sokeritonta ketsuppia. Ihan hyvää ja puolet halvempaa.
Karmean makuista, eikä kylläkään ole noin halpaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Heinzin ketsupin ravintosisältö:
Ravintosisältö 100 g:sta
Energia435 kJ / 102 kcal
Rasva0,1 g
josta tyydyttynyttä0,1 g
Hiilihydraatit23,2 g
josta sokereita22,8 g
Proteiini1,2 g
Suola1,8 g
Sokeria liki neljännes ja suolaa yli tuplat, että tuote saisi sydänmerkin. En tiedä miten tuosta saisi selitettyä terveellistä mitenkään. Tomaatissa itsessään sokeria noin 3,5% ja suolaa 0%.
Aika harva syö ketsuppia edes 100 grammaa päivässä. Sulla on varmaan pikkasen elämä hankalaa kun olet noin sekopäin "terveellisyyden" kanssa?
Aloituksessa kysyttiin, että onko terveellistä. Tuote missä on yli viidesosa sokeria, ei ole terveellistä.
Sitä otetaan suhteessa pieni määrä. Siinä voi olla pieni määrä etikkaa?
Yllättävää kyllä sitä pidetään ihan OK tuotteena. Toki pitää katsoa suolat ja sokerit.
Tomaatti on hieno vihannes. Lähes ainoa, joka ei ravintoarvojensa puolesta ole juurikaan moksiskaan käsiteltiinpä sitä ruoan laittamisessa miten vaan. Siis paista, keitä tai syö surutta.