Ostavatko muut varakkaat aina punalappuja?
Ruokakauppareissuista on tullut hauskaa punalapputuotteiden metsästystä. Ostan valtaosan liha-, kana- ja lihankorviketuotteista punalaputettuina. Joskus löytyy muutakin mielenkiintoista alehintaan. Olemme varakkaita, eli ei tarvitsisi säästää, mutta olen tottunut pihiyteen jo lapsesta lähtien. Isäni on erittäin varakas ja on vielä kovempi punalappujen metsästäjä kuin minä.
Onko muita, joille punalaput on melkeimpä harrastus? Oikein jännittää, mitä löytyy?
Kommentit (15)
Jep, meillä ei syödä muuta lihaa kuin punalaputettua
Jättäisin suosiolla punalappuiset kanatuotteet kauppaan.
Ostan jos vastaan tulee sellaista mitä muutenkin käytetään. En lähde niitä mistään erkseen etsimään.
Vierailija kirjoitti:
Jättäisin suosiolla punalappuiset kanatuotteet kauppaan.
Miksi?
Joo. Aina ostan, kun marinoimattomana löytyy. Sehän on ihan moitteetonta. Yleensä teen ruokaa niistä heti seuraavaksi päiväksi. Hävikkiä pitää saada vähennettyä.
Täällä punabongari. En useinkaan mieti mitä söisin vaan päätän vasta kaupassa, asun ison Prisman ja cittarin vieressä.
Olen DI nainen, töissä ja sinkku, kulutan rahani kaikkeen hupaisaa enkä ole säästeliäs. Eilen taas harhaili Prismassa, ostin palan savulammaata punalapulla ja sitten perunan ja herneitä.
Äärimmäisen hyvä illallinen, oikein pääsiäistunnelmaa. En olisi helposti ostanut tuota lammasta muuten jo hinnan takia, yli kuusikymppiä kilo mutta laputettuna tuollainen hyvin säilyvä savulihapala oli kiva. Ostin kyllä sitten viinipullonkin ja patongin, tosin myös patonki oli NS "laputettu"🤭
Ilman alelappuja olisin syönyt jotain tylsää mutta lappu innosti kausituotteeseen ja juhlaillallise3n.
Todellakin. Jo lapsuudenkodissa säästettiin arkiruoassa ja esim. syötiin kaurapuuroa aamupalaksi, vaikka rahasta ei todellakaan ollut puutetta. Viikonloppuisin vanhemmat kokkasivat ajan kanssa sisäfilettä tai kaikenlaisia 90-luvulla eksoottisia ulkomaisia ruokia, tai sitten käytiin Helsingin parhaissa ravintoloissa päivällisellä. Olen jatkanut aika samalla linjalla, tosin ulkona tulee syötyä harvemmin.
Lääkärimies pks:lla, iso perhe, kyllä punalaput ja muutkin tarjoustuotteet kelpaavat, ajetaan autolla hakemaan tarjoukset kauempaakin.
Ostan pelkästään punalaputettua ruokaa ihan ekologisista syistä. Aivan järjetöntä että syömäkelpoista ruokaa heitetään roskiin. Eikä asialla ole mitään tekemistä varakkuuden kanssa. Söisin pelkkää punalappua vaikka olisin miljardööri.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jättäisin suosiolla punalappuiset kanatuotteet kauppaan.
Miksi?
On minulle ainakin sattunut että vaikka päiväystä oli jäljellä niin pilaantunutta lihaa myivät, S-ryhmä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jättäisin suosiolla punalappuiset kanatuotteet kauppaan.
Miksi?
On minulle ainakin sattunut että vaikka päiväystä oli jäljellä niin pilaantunutta lihaa myivät, S-ryhmä.
No tuo ei ole syy jättää ostamatta jos sinulle kerran käynyt noin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jättäisin suosiolla punalappuiset kanatuotteet kauppaan.
Miksi?
On minulle ainakin sattunut että vaikka päiväystä oli jäljellä niin pilaantunutta lihaa myivät, S-ryhmä.
Minä olen törmännyt pilaantuneeseen jauhelihaan ja juustoon, vaikka ei ollut punaista lappua. Silti ostan noita.
Rikkaat voisivat jättää aletuotteet niille jotka niitä oikeasti tarvitsevat ja joille alennusten metsästys ei ole hauska peli vaan pakko.
Eero Lehti.