Siis rypsiöljyä ei saakaan lämmittää!!??
Mitä hittoa! olen aina luullut että nimen omaan pitää käyttää rypsiöljyä ja nyt kuulinkin että kuumennettaessa se muuttuu transrasvaksi!
Että voi onkin parempi tai esim kookosöljy?
Mä sekoan näiden terveellis-ohjeiden kanssa kohta.
Kommentit (12)
tää on ihan urbaanilegenda. Kylmäpuristettuja rypisi- ja oliivilöljyjä ei suositella kovaan kuumennukseen (eli paistamiseen) sen takia, että ne menettävät parhaan osan maustaan nopeassa kuumennuksssa, mutta esim leivonnassa ja kastikkeissa ne voi kuumentaa ihan ilman mitään ongelmia, eikä niistä mitään haittaa ole paistamisessakaan, se maku vaan menee hukkaan.
Koska maku muuttuu, paistamiseen kannattaa käyttää jotain halpaa ja mautonta öljyä, kuten aurinkonkukansiementa tai tavisrypsiöljyä tms. Ei tarvi silloin maksaa jostain, mitä ei kuitenkaan saa.
Ei kannata käyttää!! Rypsiöljy sopii esim salaatinkastikkeeksi, mutta kylmäpuristeut öljyt muuttuvat noin 120 asteessa trans rasvaksi, eli vaaralliseksi!
Käytä mielummin voita tai esim. kookosöljyä.
Ei kannata käyttää!! Rypsiöljy sopii esim salaatinkastikkeeksi, mutta kylmäpuristeut öljyt muuttuvat noin 120 asteessa trans rasvaksi, eli vaaralliseksi!
Käytä mielummin voita tai esim. kookosöljyä.
Linkkiä tms? Olen tätä asiaa yrittänyt selvittää, mutta kun mistään ei tunnu löytyvän faktaa.
Ei kannata käyttää!! Rypsiöljy sopii esim salaatinkastikkeeksi, mutta kylmäpuristeut öljyt muuttuvat noin 120 asteessa trans rasvaksi, eli vaaralliseksi!
Käytä mielummin voita tai esim. kookosöljyä.
biokemianlabrassa tutkittuun tietoon. Tutkimuksissa noita transrasvoja ei ole syntynyt. Sen sijaan kaikki öljyt menettävät kuumennettaessa osan e-vitamiinipitoisuudestaan.
mä käytän hamppuöljyä ja siinä kyllä lukee kyljessä että yli 125asteessa sen rasvat muuttuu epäterveellisksi transrasvoiksi.
Kun siiä etsin tietoa löysin että kylmäpuristetut öljyt muuttuvat transrasvoiksi jos lämpiävät liian kuumiksi.
En nyt saa tuota tekstiä pullosta tänne :)
tuon hamppuöljyn ostin luomukaupasta, eli ei mitään jonninjoutavaa moskaa pitäis olla..
mä käytän hamppuöljyä ja siinä kyllä lukee kyljessä että yli 125asteessa sen rasvat muuttuu epäterveellisksi transrasvoiksi.
Kun siiä etsin tietoa löysin että kylmäpuristetut öljyt muuttuvat transrasvoiksi jos lämpiävät liian kuumiksi.
En nyt saa tuota tekstiä pullosta tänne :)
nettipalstoja, joissa hörhöt neuvovat toisiaan keksityllä ja huhuina kierrätetyllä mututiedolla, löytyy pilvin pimein. Mutta löytyykö oikeaa tutkimustietoa?
tuon hamppuöljyn ostin luomukaupasta, eli ei mitään jonninjoutavaa moskaa pitäis olla..
Öljylajeilla on erilaiset ominaisuudet. Luomukaupoissakaan ei taideta ihan huipputiedettä tehdä.
siis tän hamppuöljyn pullossa kyljessä siis lukee tää!! että kuumennettaessa yli 120asteeseen .....
ja samaa sanoi myyjä, että sei sovellu paistamiseen jne!
t. se hamppuöljyn käyttäjä
ps. googlettaakapa muuten hamppuöljy aika hyvää kamaaa!!! auttaa mm. atooppiset ihottumat ym..
Normaaliruoanvalmistuksessa öljy harvoin kuumenee niin kuumaksi että cis-trans-isomeria alkaisi muuttumaan. Kun ei päästä öljyä niin kuumaksi että alkaa savuta, niin käytä vaan rauhassa.
Toiset sanoo että voi on parempi, mutta elintarvikeasioita kun opiskelen parhaillaan, sanoisin että sopivasti kaikkea niin hyvä tulee. Se kultainen keskitie, niin sanotusti.