Oletteko koskaan ajatelleet, miten ravintoköyhää on pestopasta?
Tein sitä tänään ja mietin otsikon asiaa. Mutta oli nälkä, enkä päässyt kauppaan.
Silti pestopastaa syödään laajalti. Syöttekö te pestopastaa?
Kommentit (15)
En ole ajatelut, ei kinosta ajatella!. Rakastan kyseinen pasta ja saan sillä vatsani täyteen .Enkä juokse päivälisen jälkeen jääkapilla,pikku purtava koko ajan hakemassa.Tai penkoamassa kappeja löytyisikö jotain makeaa?
Eihän se nyt erityisen ravintoköyhää ole. Ihan ok iltaruoka.
Ilmoitusluontoinen asia AP:lle: Ruokia saatetaan syödä myös niiden maun takia.
Pasta itsessään on täysin ravintoköyhää ja vehnän takia elimistön tulehdusta lisäävää. Onhan se toki oikean soossin kanssa hyvää, mutta en joka päivä söisi.
No riippuu mitä sen kanssa syö. Toki ihan pelkkä pasta ja pesto on aika simppeliä, mutta pesto sisältää basilikaa, pinjansiemeniä ja öljyä, eli itse asiassa aika runsaasti ravinteita. Sitten kun vielä huolehtii, että mukana on vaikkapa tuoreita tomaatteja, esim pinaattia tai muuta tuoretta kasvista, niin monipuolistuu. Itse paahdan pinjansiemeniä sekaan. Ja jos vielä laittaa juustoraastetta, tulee kalsiumia.
Italiassa monet elää wanhoiksi pastaa ja vaaleeta leipää syöden.
Mitäpä tuolla on väliä jos syö muuten suht monipuolisesti. Itse pidän kovasti pestopastasta ja teen sitä koska se on halpaa ja siihen saa tuhottua kätevästi pestojämät jääkaapista. Erityisen herkullista siitä tulee kun lisää vielä chiliä ja ravintohiivahiutaleita.
Voihan pastan valita täysjyväversiona. Tällöin siinä on kuitua. Pestossa on tuoretta basilikaa ja valkosipulia, joiden vitamiinit ovat tallella öljyyn säilömisen vuoksi. Pinjansiemenistä ja oliiviöljystä saa hyviä ravintorasvoja.
Ravinteikkaampaa ruokaa pestopasta on kuin vaikka suomalainen makaronilaatikko tai kinkkukiusaus, jos siis vitamiineja ja rasvan laatua ajatellaan.
Ihan hyvää ja ravinteikastakin, jos nyt ei samaa vedä päivätolkulla ympäri vuoden.
Mä ainakin himoitsen yksinkertaista spaguannosta silloin tällöin. Juustoa päälle. Mieluiten parmesaania.
Vierailija kirjoitti:
Italiassa monet elää wanhoiksi pastaa ja vaaleeta leipää syöden.
Jälleen tää yleinen harhakäsitys italialaisten pastansyönnistä! Siellä pasta on illallisella yksi ruokalaji, monesti primi piatti on joku herkullinen (pieni)pasta-annos.
Muuten, suomalaiset ne vasta vaaleeta leipää mussuttaakin. Ostetaan iso pussi "kokojyvä"sämpylöitä ja syödään aamiaisella, välipalana ja iltapalana. Ja tietenkin pääruuan kanssa.
Syöhän moni pelkällä tomaattikastikkeellakin. Ei se varmaan sen ravintorikkaamapaa ole sekään.