Tässä teille virallisterveelliset!!
Suomalainen ruokavalio perustuu runsaaseen hiilihydraattien syöntiin, erityisesti viljaa käytetään paljon. Siitä onkin seurannut liikalihavuutta, sydän- ja verisuonitauteja, kakkostyypin diabetesta, kilpirauhasongelmia ym.. Vähähiilihydraattinen ja runsasrasvainen ruokavalio on jo nykyään diabeteksen ja liikalihavuuden virallinen hoitomuoto Ruotsissa.
Kommentit (38)
en siltikään ymmärrä miksi mun pitäisi käyttää kuohukermaa, kermaa, voita jne kun en niitä halua syödä.
m' myös syön vhh tyyppisesti koska sokerini on ollut koholla jonkin aikaa ja raskausdiabeteskin takana.
Kuohukermaa syön siksi koska en tosiaan halua laittaa sisääni kasvirasvakermaa jossa lisäaineita ym outoja yhdisteitä. Siksi siis kuohukerma, joka on aitoa kermaa. En toki sitä joka päivä mätä lautaselle. :)
Ehkäpoä suomessakin aletaan joskus herätä tähän tosiasiaan että hiilarit eivät ole hyvästä!! Ja siihen hiilarien mättämiseen suomalainen diabeteshoito nykyään perustuu...
ja ovat aitoja tuotteita,kevyt kermat sisältävät paljon lisäaineita ja hiilihydraatteja (sen rasvan tillla)
ja nyt kun olen tutustunut karppaukseen ja verrannut ohjeisiin mitä sain itsekin lihavalta diabetes hoitajalta. hän sanoi että pulla sillointällöin on ihan ok,juustoa saa laittaa vain siivun leivälle,ja kevyt tuotteita,niitä naamariin. ei mitään rasvoista,kasviksista,lihasta ollut puhetta. jos olisin aloittanut vhh:n raskausaikana niin olisin välttynyt insluliini piikiltä!
suomessa hoidetaan diabetestä lääkefirmojen edun kannalta, hiilareilla saadaan tietyt arvot joiden mukaan diabeetikko osaa sitten piikitää itseään.
Todella järkkyä mutta näin sanoi mulle ystävä joka on lääkäri!! :(
Haukutaan vaan lisää toisinajattelija lääkäreitä jotka haluavat hoitaa potilaitaan niin että päästäisiin eroon lääkkeistä, että pelkkä ruokavalio auttaisi potilaan oloa. Vai mitä?
Suomessa suositeltu rasvan välttäminen kaikessa kostautuu siten että kevyt tuotteet eivät piä nälkää juurikaan ja siksi ihmiset syövät aivan päättömästi!
Kun syö kunnon rasvaa ja tarpeeksi ei yksinkertaisesti ole nälkä eikä tule mielitekoja mättää naamaan pullaa, keksejä, sipsejä jne...
Vähäravaisuus on myäs suurin syy masennukseen, koska aivot TARVITSEVAT rasvaa, piste.
oliiviöljyä lisään joskus salaattiin, rasvaista kalaa syön paljon.
En oikein tajua teidän hiilari-vouhkaamista, miten muka välttelette niitä ja silti syötte paljon kasviksia. Kasvikset nimittäin ovat hiilaria! Hiilareilta on aivan mahdoton välttyä.
Väärää tietoa on myös se, että suomalaiset välttelisivät rasvaa ja siksi lihoisivat ja sairastuisivat. Tilastojen mukaan suomalaiset syövät vähän yli suositusten rasvaa, joten rasvan välttely on kyllä aika marginaalinen ilmiö, joka koskettaa ehkä jotain höyrähtäneitä teinejä tai ihmisiä, jotka eivät tiedä ravintoasioista paljoakaan.
hiilareita tulee yhtä paljon kuin leipäpalasta..
Ei ihme, ettet tajua..
eli ravintorikkaita,huonoja hiilareita ovat valkoset jauhot,sokeri,ne on ravintoköyhiä,tyhjää höttöä. Suomi on kevyt tuotteiden suurkulutus maa,lihavat käyttävät kevyt tuotteita mutta lihoavan silti!! se johtuu juuri siitä kun kevyt tuotteissa rasva on korvattu lisäaineilla ja hiilareilla,verensokerit nousevat ja laskevat,syntyy ahmimista ja ihminen ei koe kylläisyyden tunnetta. syödään lisää jatkuvasti 2-3h välein. Kun syö VÄHÄN rasvaa,siis ihan voita ja VÄHÄN kermaa kunnon kermaa siinä ruaassa,lihan ja kasvisten seassa niin nälkä pysyy loitolla ja verensokerit tasaisena,ei ahmituta eikä nälkä vaivaa heti syötyä,menee helposti 4-5h kunnes syö seuraavan kerran!
eli ravintorikkaita,huonoja hiilareita ovat valkoset jauhot,sokeri,ne on ravintoköyhiä,tyhjää höttöä. Suomi on kevyt tuotteiden suurkulutus maa,lihavat käyttävät kevyt tuotteita mutta lihoavan silti!! se johtuu juuri siitä kun kevyt tuotteissa rasva on korvattu lisäaineilla ja hiilareilla,verensokerit nousevat ja laskevat,syntyy ahmimista ja ihminen ei koe kylläisyyden tunnetta. syödään lisää jatkuvasti 2-3h välein. Kun syö VÄHÄN rasvaa,siis ihan voita ja VÄHÄN kermaa kunnon kermaa siinä ruaassa,lihan ja kasvisten seassa niin nälkä pysyy loitolla ja verensokerit tasaisena,ei ahmituta eikä nälkä vaivaa heti syötyä,menee helposti 4-5h kunnes syö seuraavan kerran!
tai voita käytäkään.
syömään kohtuudella, minä en - välttelen eläinrasvaa, mutta kyllähän sitä aina jostain tulee sen verran kuin tarvitseekin - sen 20g vrk.
Syön myös aika vähän lihaa, muutaman kerran viikossa. Silti ei ahmituta ja syöminen pysyy järkevänä, eikä ole laihdutustarvetta.
En ymmärrä, miksi karpit sekoittavat valkoisen jauhon ja sokerit ("hötön") ja täysjyväviljan, nehän ovat eri asia!
En jaksa uskoa, että kevyttuotteet sinänsä lihottavat niitä, jotka lihovat. Jos nämä ihmiset eivät käyttäisi kevyttuotteita, olisivat he todennäköisesti entistä lihavampia. Lihomiseen on yleensä syynä psyykkiset syyt tai tapasyöminen, ruokaa käytetään tunteiden säätelyyn. Harva varmaan syö oikeaan näläntunteeseen. Eiköhän suurin osa kansasta ole lihonnut ihan ilman kevyttuotteita! Siinä vaiheessa kun ollaan jo valmiiksi lihavia tai on paino-ongelmia, aletaan sitten napsia kevyttuotteita laihtumisen toivossa, vaikka muuten ruokailutottumukset pysyvät huonoina.
Käytän itse kevyttuotteita, jos sellaisiksi lasketaan rasvattomat maitotuotteet, vähärasvaiset juustot, kalkkunaleike jne. Ihan on pysynyt paino bmi 21:ssä, kevyttuotteista huolimatta.
ravintorikkaita. Ei niitä leipiä ja puuroja tarvitse syödä kaksin käsin holtittomia määriä, miten karpit näyttävät suhtautuvan viljatuotteiden syömiseen - voi syödä ihan kohtuudellakin! Silloin saa hyödynnettyä täysimääräisenä kokojyväviljan hyvät terveysvaikutukset.
eli ravintorikkaita,huonoja hiilareita ovat valkoset jauhot,sokeri,ne on ravintoköyhiä,tyhjää höttöä.
on se virallinen ravintosuositus, jossa sanotaan, että hiilarit kannattaa hankkia valkoisista jauhoista ja sokerista?
lähinnä siksi, että kun tuotteesta poistetaan luonnollinen rasva, siihen usein lisätään jotain keinotekoista antamaan makua. Olen vakuuttunut siitä, että tämä lisätty keinotekoinen on elimistölle haitallisempaa kuin se poistettu luonnollinen.
En ole lihava, enkä ole sellainen ollut koskaan.
Ihan hyvin on nälkä pysynyt ilman voitakin.
tai voita käytäkään.
Viljan syömisessä ja syömisessä yleensä näyttää heille olevan vain kaksi ääripäätä:
joko "mätetään" sokeria ja vehnäjauhoja ja syödään tosi epäterveellisesti ja ollaan lihavia, tai sitten pitää jättää vilja kokonaan pois ja keskittyä (eläin)rasvan ja lihan syöntiin.
Ilmeisesti ihan fiksusti syöviäkin karppeja on, koska heidänkin kirjoituksiaan tulee tänne joskus luettavaksi. Fiksusti syövällä tarkoitan sitä, että hiilihydraatit yritetään saada pääasiassa kasviksista ja että eläinperäiset rasvat ja liha eivät korostu ruokavaliossa.
Ihan hyvin on nälkä pysynyt ilman voitakin.
tai voita käytäkään.
etten ole kovin perehtynyt ravintoasioihin, mutta oletan, että koska kalorimäärä kuitenkin karppaajilla laskee rajusti hiilareiden vähentämisen myötä, niin jostain ne kalorit on saatava, ettei tule nälkä (=rasvasta). Jos taas syöt hiilareita normaalisti, ei ole tarve nälän puolesta syödä niin paljon rasvaa. Etkä voikaan, koska muuten lihoo.
niiden laatu (nopeat-hitaat).
Hiilarien pitäisi muodostaa noin 50% kokonaisenergiansaannista, ei vähempää, sillä proteiinien ja rasvan käytön suhteellinen lisääminen tuo sekin terveysriskejä - esim. erilaisten syöpien on todettu lisääntyvän
(näinhän tapahtuu mm. Aasiassa, missä lihan ja maitotuotteiden kulutus on nyt nousussa, samoin kuin syöpäkuolleisuus).
ruotsin mallin mukaan siis :) ja olo on hyvä vaikka pitkään koko hommaa epäilinkin ;) Nyt syön perunan,riisin ja pastan tilalla kasviksia,muuten lihaa normaalisti,tummaa pastaa joskus. Syön marjoja ja hedelmiä kohtuudella,joskus palan/kaksi täysjyväleipää,kän öljyä ja voita nokareen ran laitossa,kuohukermaa riittää loraus.