Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Siis syötiinkö mämmi ennen tuokkosista? Kauhea vaiva tehdä tuokkonen, ja sitten se on ihan mämmissä ja pitää heittää pois

Vierailija
02.04.2022 |

Vai miten se meni?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
02.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistettiin niissä koska muita astioita ei ollut.

Vierailija
2/18 |
02.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei sitä pois heitetty, sytykkeenä käytettiin jos ei uusiokäyttöön kelvannut

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
11.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Paistettiin niissä koska muita astioita ei ollut.

Mesopotamiassa olutta ja mämmiä on valmistettu yli 10000 vuotta poltetuissa saviastioissa. 

Vierailija
4/18 |
11.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mesopotamiassa kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Paistettiin niissä koska muita astioita ei ollut.

Mesopotamiassa olutta ja mämmiä on valmistettu yli 10000 vuotta poltetuissa saviastioissa. 

Helppohan niiden oli Mesopotamiassa mämmiä tehdä, kun kaupungissa oli siwa ja alepa, joista sai pahvisia rasioita halvalla.

Vierailija
5/18 |
11.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kauhea vaiva tehdä mämmiä ja kauhea vaiva tehdä tuokkonen. 

Helpommalla päästään, kun jätetään molemmat tekemättä.

Vierailija
6/18 |
11.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä mä sanon teille jotta kuulkaa, nottei mikään

oo parempaa, ku kunnon hiihron jälkehen ottaa

jääkaapista mämmiroves ja siihen sitte sokuria ja maitua ja lapioora ääntä kohoren.

Ropehellisen jälkehen on tervehellistä piaraasta ja ottaa piänet torkut.

Kyllä se panoo vattan ja miälen ilooseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
11.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka muka enää nykyään syö mämmiä kun salmiakki on keksitty?

Vierailija
8/18 |
23.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mämmiä on ikiajoista alkaen paistettu saviastioissa. Tuokkosissa mämmiä on paistettu noin 200 vuotta,

Nykyisin kotimämmi paistetaan lasisissa tai posliinisissa uunivuoissa. 

Jos tykkää pahvin makuisesta mämmistä, niin silloin mämmi laitetaan  pahvisiin rasioissa. Ostetaan kaupasta pahvisia mämmirasioita jalaitetaan kotimämmi pahvisiin mämmirasioihin, niin näin kotimämmikin saadaan maistumaan pahvilta . Pahvin makuiset teollisuusmämmit pakataan lähes poikkeuksetta pahvirasioihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
23.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kai ammattilainen kyhää tollasen minuutissa

Vierailija
10/18 |
23.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kauhea vaiva tehdä mämmiä ja kauhea vaiva tehdä tuokkonen. 

Helpommalla päästään, kun jätetään molemmat tekemättä.

Kauhea vaiva? Ei siinä viittä minuuttia kauempaa mene alusta loppuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
23.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kurikan Jätti kirjoitti:

Kyllä mä sanon teille jotta kuulkaa, nottei mikään

oo parempaa, ku kunnon hiihron jälkehen ottaa

jääkaapista mämmiroves ja siihen sitte sokuria ja maitua ja lapioora ääntä kohoren.

Ropehellisen jälkehen on tervehellistä piaraasta ja ottaa piänet torkut.

Kyllä se panoo vattan ja miälen ilooseksi.

Piähän varas ettei turahda erikoispiaru pöksyhyn kuten Puuttinilla.

Se vetää hijasooks

Vierailija
12/18 |
18.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kai ammattilainen kyhää tollasen minuutissa

Kyllä mämmin kyhäämiseen menee melkoinen määrä tunteja. No onneks uunissa kuitenkin suurin osa mämmistä viihtyy yksikseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
18.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pahvin maku kirjoitti:

Mämmiä on ikiajoista alkaen paistettu saviastioissa. Tuokkosissa mämmiä on paistettu noin 200 vuotta,

Nykyisin kotimämmi paistetaan lasisissa tai posliinisissa uunivuoissa. 

Jos tykkää pahvin makuisesta mämmistä, niin silloin mämmi laitetaan  pahvisiin rasioissa. Ostetaan kaupasta pahvisia mämmirasioita jalaitetaan kotimämmi pahvisiin mämmirasioihin, niin näin kotimämmikin saadaan maistumaan pahvilta . Pahvin makuiset teollisuusmämmit pakataan lähes poikkeuksetta pahvirasioihin.

Mämmiä paistettu saviastioissa? Joo, niin varmaan

Vierailija
14/18 |
18.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun pappa teki tuokkoset tuohesta ja mummo paisteli mämmituokkoset isossa leivinuunissa. Muistan vieläkin sen ihanan tuoksun. T:Mummo

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
18.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Astioiden teko savestaa vaatii huomattavasti enemmän aikaa ja vaivannäköä ja POLTTOAINETTA kuin tuohituokkosen vääntäminen. Ja sitten pitäisi vielä jollain lasittaa se kippo, ettei huokoinen savi imisi sitä mämmiä sisäänsä.

Että mielummin uunia lämmittäessä näprää pari tuokkosta odottamaan mämminpaistoa. Ne edelliset, jo tyhjäksi syödyt, voi käyttäkin sytykkeenä-

Vierailija
16/18 |
05.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kauhea vaiva tehdä mämmiä ja kauhea vaiva tehdä tuokkonen. 

Helpommalla päästään, kun jätetään molemmat tekemättä.

Ei mämmin teossa tarvi juuri muuta kuin kuumennetaan vesi 70 asteiseksi ja sekoittaa maltaat ja ruisjauhot 70 asteiseen vetee puuroksi ja puuro laitetaan imeltymään 70 asteiseen uuniin 5 tunniksi. Imeltynyt mämmi mämmi maustetaan pomeranssin kuorella ja ripauksella suolaa ja laitetaan kunnolliseen uunivuokaan ja mämmi paistetaan ensin kuumassa uunissa hetken ja uunin lämpö alennetaan 130 asteeseen ja mämmiä paistetaan 4-5 tuntia. 

Vierailija
17/18 |
05.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oli aikaa tehdä tuokkosia kun ei tarvinnut roikkua älykännykällä.

Vierailija
18/18 |
05.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pahvin maku kirjoitti:

Mämmiä on ikiajoista alkaen paistettu saviastioissa. Tuokkosissa mämmiä on paistettu noin 200 vuotta,

Nykyisin kotimämmi paistetaan lasisissa tai posliinisissa uunivuoissa. 

Jos tykkää pahvin makuisesta mämmistä, niin silloin mämmi laitetaan  pahvisiin rasioissa. Ostetaan kaupasta pahvisia mämmirasioita jalaitetaan kotimämmi pahvisiin mämmirasioihin, niin näin kotimämmikin saadaan maistumaan pahvilta . Pahvin makuiset teollisuusmämmit pakataan lähes poikkeuksetta pahvirasioihin.

Mämmiä paistettu saviastioissa? Joo, niin varmaan

Yli 10000 vuotta sitten mesopotamiassa valmistettiin saviastioissa olutta eli kuninkaiden juomaa.  Myös saviastioissa vehnästä ja ohrasta valmistettiin mämmiä kaltaista ruokaa. Ruista ei silloin vielä edes ollut olemassa.