Onko paistoteräs pitsan paistamiseen parempi kuin pizzakivi?
Kummalla tulee rapeampi pohja, sekä kummalla kestää kauemmin esilämmetä, onko kokemuksia? Voiko paistaa paistoteräksellä myös leipiä, vai palaako pohja?
Kommentit (6)
Vierailija kirjoitti:
Pizzakivi on tarkoitettu vain lämpimänä pitämiseen
Kyllähän tuolla paljon rapeamman pohjan saa kuin pelkän pellin päällä. Ei ole tarkoitettu pelkästään lämpimänä pitämiseen.
Pitsakivi. Pitsan pohjasta tulee parempi ja rapsakampi kun käyttää kiveä pellin sijaan mutta se vaatii myös pidemmän esilämmityksen.
Ps. Älkää käyttäkö kriminalisoitua symbomia/kirjainta.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/507543b8-e64a-437e-b6dc-27dabb0c320c
Vierailija kirjoitti:
Pitsakivi. Pitsan pohjasta tulee parempi ja rapsakampi kun käyttää kiveä pellin sijaan mutta se vaatii myös pidemmän esilämmityksen.
Ps. Älkää käyttäkö kriminalisoitua symbomia/kirjainta.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/507543b8-e64a-437e-b6dc-27dabb0c320c
Ei paistoteräs ole mikään pelti, vaan +5mm paksu hiiliteräksinen levy.
Olen nyt pidempään paistanut omaa pitsaa omasta taikinasta 300 asteisessa kotiuunissa. Aloitin halvalla keraamisella pizzakivellä. Jos halusi rapean paistuneen pohjan, niin pizzakiveä piti lämmittää melkein tunnin. Ensimmäinen pitsa onnistuu, mutta jos tekee monta pitsaa ja laittaa muutaman minuutin kuluttua seuraavan pitsan uuniin, niin pizzakivi ei ole ehtinyt lämmetä takaisin tarpeeksi kuumaksi.
Lopulta ostin Muurikan paistoteräksen (n. 40€) ja pitsan lopputulos on paljon parempi! Paistoteräs lämpenee n. 10 minuutissa samaan lämpötilaan kuin uuni ja ehtii myös lämmetä takaisin pitsojen paiston välissä. Paistoteräs myös johtaa lämpöä paremmin pitsaan kuin pizzakivi. Pitsojen pohjista tuli paljon paremmin paistuneita ja rapeampia. Ja mikä tärkeintä, ensimmäiset ja viimeiset pitsat paistuivat yhtä hyvin. Iso suositus siis paistoteräkselle, jos tykkää pitsan paistamisesta. Ei ollut kovin kallis investointi, mutta lopputulos parani todella paljon. Seuraavaksi askel on varmaan oikean pizzauunin ostaminen, joka lämpenee 450-asteiseksi.
Ei kumpikaan, vaan paistowolframi. Ylivertainen läämönvarauskyky.
Pizzakivi on tarkoitettu vain lämpimänä pitämiseen